characters characters

Metoda de memorare eficienta

22 ianuarie 2018    |   10681 vizualizări

Varsta: 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

metoda de memorare
Data viitoare cand copilul tau are de invatat ceva, recomanda-i sa citeasca textul cu voce tare. Un studiu recent arata ca cititul cu voce tare ajuta mai mult la memorarea informatiilor decat cititul in gand.

Citeste si alte materiale despre invatarea eficienta:


Opt recomandari pentru o invatare eficienta

Tehnici de invatare eficienta


„Efectul productiei”, cum mai este numit acest fenomen, este explicat prin actiunea dubla de a vorbi si de a se auzi pe sine, care au un efect benefic asupra memoriei. Cand asociem cuvintele cu o actiune, acele cuvinte devin mai distincte in cadrul memoriei de lunga durata si de aceea, mai usor de memorat. Studiul a comparat eficienta a patru metode de invatare a informatiilor scrise: cititul in gand, ascultarea textului citit de altcineva, ascultarea unei inregistrari cu propria voce citind textul respectiv sau citirea textului cu voce tare. 95% dintre participanti au obtinut cele mai bune rezultate dupa ce au citit cu voce tare.

Studiul completeaza informatiile aduse de alte cercetari, care arata ca activitati precum scrisul de mana sau tastarea textelor de retinut ajuta la memorarea acestora.

In general, se pare ca memoria este imbunatatita daca invatarea este realizata printr-o actiune (vorbit, scris, gesticulat, desenat etc.).

Cum poti folosi aceste informatii?

Recomanda-i copilului tau sa citeasca cu voce tare un text nou pe care trebuie sa il inteleaga sau sa il retina, sa scrie de mana ideile principale sau sa deseneze o schita in care acestea sunt reprezentate.

Sursa: ScienceDaily.com


*Sursa foto: Pixabay.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu