characters characters

VIDEO- Metode de predare: parinti versus profesori

Propus de: SuntParinte.ro   |   15 octombrie 2010    |   7277 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani.

Incerci sa ii explici celui mic ce nu a inteles la matematica, iar el te priveste nedumerit si iti raspunde ca “Nu asa a zis doamna! Nu mai inteleg nimic!”. In curand, nici tu ca parinte, nu mai intelegi ce ai gresit si cum poti sa il ajuti sa inteleaga mai usor.
 
Vorbiti aceeasi limba, despre acelasi subiect si totusi nu va intelegeti. Frustrant, nu-i asa? Aceasta situatie este mai frecventa decat crezi, iar problema nu este nici la tine, nici la copil.

Doamna invatatoare Ioana Diaconu, de la Scoala Nr 10 “Maria Rosetti”, din Bucuresti, ne spune care sunt
urmarile acestei probleme si ce solutii exista.
 





Doamna invatatoare va asteapta intrebarile pe aceasta tema, dar si  detalii despre alte probleme pe care le intampinati in educatia copilului.
 
Povesteste-ne o situatie in care ai explicat copilului o anumita notiune altfel decat profesorul/ invatatorul de la clasa pana pe data de 16 Noiembrie si poti castiga cartea "Corpul uman, o aventura incredibila", o lucrare de referinta, indispensabila pentru familie, care contribuie la intelegerea modului in care corpul este alcatuit si functioneaza, de la editura Litera.
 
Urmareste mai multe materiale video pe aceasta tema in sectiunea Cadrele didactice recomanda.

Comentează:
5 comentarii

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu
  • Utilizator Anonim
    Ionescu Diana    02.04.2011 - 20:41
    Un parinte care intr-adevar doreste sa-si ajute copilul va invata alaturi de el! Acum exista carti pentru sprijinirea parintilor. "Matematica copilul pe intelesul parintilor" noua ne- a fost de mare folos.
  • Utilizator Anonim
    prof.Costel Zăgan    29.10.2010 - 18:42
    Cred că orice adult,părinte sau cadru didactic,trebuie să-şi coboare,nu mintea,ci capacitatea de înţelegere ,la nivelul naivităţii inocente a celui care vrea să înveţe.Şi?Şi să înveţe cu el:parteneriat sută la sută!"Când nu se ştie cine dă şi cine primeşte!"(Leon Bloy)
  • Utilizator Anonim
    adelia    21.10.2010 - 13:35
    am o fetita de 17 ani ,acum e la liceu clasa a 11 , cand era in clasa 1 nu reusea sa rezolve ex cu o nescunoscuta ,d-ra ii explica destul de bine dar fetita nu vroia sa priceapa asa ca i-am spus in joaca sa ZBOARE termenul in partea cealalta cu semnul diferit si cand afla necunoscuta sa-l inlocuiasca si daca NU PUSCA nu e bun si culmea a mers cand i-am spus invatatoarei cum rezolva fata operatia cu o necunoscuta a ramas mirata mai ales ca astfel de ex se fac la gimnaziu
    Stiu nu e o metoda dar la ea a mers ,acum cand imi aduc aminte ma pufneste rasul.
  • Utilizator Anonim
    brebenel10    15.10.2010 - 18:35
    Sigur ca este de preferat sa pleci cu lectia inteleasa acasa, dar acest lucru de celemai multe ori nu este posibil. Exista profesori care nu pot preda decat intr-un singur fel, asa cum cred ei ca este cel mai bine. Nu reusesc sa inteleaga ca elevii sunt altfel decat pe vremea lor, ca isi doresc altceva de la scoala. Manualele nu fac decat sa adanceasca distanta dintre profesor si elev, fiind de cele mai multe ori neatractive si neaducand nimic nou expunerii profesorului. Cum ar putea un parinte sa-si ajute copilul? Pur si simplu invatand alaturi de el, odata cu el. E ca si cand ai vrea sa intelegi cum efectueaza un calculator un program pe care l-ai realizat. Incerci sa gasesti ce hiba are algoritmul de rezolvare a problemei si daca totul este ok, cu siguranta este o problema de limbaj, de comunicare si mai putin de intelegere.
    Pare greu de crezut dar copii pot intelege foarte usor orice - chiar si algebra - totul este sa stii sa comunici cu ei si sa le oferi alternative ....
  • Valentina Cretan
    Valentina Cretan    15.10.2010 - 16:48
    E mare lucru cand un invatator isi convinge elevii sa spuna "nu am inteles, explicati-mi, va rog". Mult mai important este cand un parinte isi convinge copilul ca nu trebuie sa-i rezolve el tema pe care nu a inteles-o si ca trebuie sa rezolve cum stie si cat stie. Astfel copilul va invata sa-si evalueze singur posibilitatile si sa poata sa puna intrebari.

Citeste si alte articole din aceasta tema

Mai multe