characters characters

Vacanta de vara - activitati in natura

Propus de: SuntParinte.ro   |   13 iulie 2021    |   1066 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani.

activitati in natura in vacanta de vara
Timpul petrecut in natura nu ar trebui sa lipseasca din programul zilnic de vacanta de vara, indiferent de varsta copilului tau. Iata cateva idei care va pot inspira.

Citeste si:

Activitati in natura pentru vacanta de vara


Ecoterapia - beneficiile naturii pentru copii


Plimbarile in natura
– in padure, de-a lungul unui rau sau pe munte. Cea mai simpla modalitate de a petrece timpul in natura este explorarea acesteia prin excursii, drumetii sau plimbari. Alegeti spatiile verzi din apropierea localitatii voastre si descoperiti-le impreuna.

Realizarea unui documentar. Poti incuraja spiritul de observatie si capacitatea de concentrare a copilului sugerandu-i sa realizeze un film documentar despre natura din jurul vostru – de exemplu, poate filma evolutia unei plante de-a lungul unei perioade mai lungi sau poate filma insectele din gradina sau din curte.

Realizarea de fotografii. Cu ajutorul telefonului sau unei camera foto, copilul tau poate realiza o expozitie foto despre viata insectelor, plante si fenomene naturale care apar in timpul verii. Ii poti recomanda sa realizeze fotografii macro, care sa surprinda detalii mai putin vizibile ale naturii din jur.

Raspunsuri la intrebari despre natura. Incurajeaza curiozitatea copilului tau si creati o colectie de intrebari despre natura - de exemplu, cat de repede se deplaseaza un melc, cate picioare are o furnica, in cat timp se coace o capsuna etc. Incercati sa descoperiti apoi raspunsurile observand direct natura.

Colectii de elemente vegetale sau minerale. Colectiile de pietre, de frunze sau de plante pot fi pretextul perfect pentru petrecerea timpului in natura. Acestea ii vor exersa atentia si rabdarea, dar si creativitatea, daca folositi apoi elementele colectionate pentru a realiza proiecte artistice. De exemplu, puteti folosi flori presate pentru a crea felicitari, rame foto sau colaje.

Alte idei de activitati in natura alaturi de copil:

 • Culegeti fructe impreuna.
 • Pictati sau desenati in natura.
 • Colectionati pietre si pictati-le.
 • Construiti si decorate casute pentru zane.
 • Construiti o hranitoare pentru pasari.


*Sursa foto: Freepik.com

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

Mai multe