characters characters

Vacanta de iarna s-a terminat! Ne gandim deja la Evaluarile Nationale?

Cum ne ajutam copiii sa reintre in ritmul scolii

15 ianuarie 2019    |   2080 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani.

vacanta de iarna
Chiar daca in zilele de vacanta multi dintre noi au auzit mai des „M-am plictisit!” decat „Mama, ce ma mai distrez!”, renuntarea la orele lungi de leneveala este intotdeauna dureroasa pana la lacrimi. Ne intelegem copiii si stim exact ce simt - programul se schimba, sunt sarcini de indeplinit, iar diminetile nu mai pot dormi atat de mult pe cat si-ar dori.

In primele zile de scoala, trezitul devreme si programul de la scoala il vor obosi pe copil. De aceea recomandam o ora de somn sau odihna activa dupa-amiaza, inainte de efectuarea temelor. Seara, recomandam ca scolarii mici sa mearga la culcare cel mai tarziu la ora 21, iar cei mari la ora 22. Copiii se obisnuiesc cu noile cerinte si intra in ritm dupa aproximativ doua saptamani“, sustine Iuliana Dragan, specialist Intuitext in educatie si profesor pentru invatamantul primar.

In acest context, noi, parintii, trebuie sa le fim alaturi si sa-i sprijinim sa se reacomodeze cat mai usor posibil, mai ales ca revenirea la ritmul scolii reprezinta un factor de stres, resimtit de cei mai multi dintre copiii din clasele primare.

Din fericire, sunt si copii care se bucura de reinceperea scolii si abia asteapta sa-si revada colegii, prietenii si pe doamna invatatoare.

Pentru o acomodare rapida, ar fi bine ca in primele zile, activitatea scolara sa fie o continuare a activitatilor din vacanta. in acest sens, sunt recomandate activitatile in grupuri mici, jocuri de socializare, jocuri didactice prin intermediul carora copiii isi actualizeaza cunostintele, jocuri de echipa sau in aer liber daca vremea o permite.

scoala intuitext

De asemenea, ii puteti ajuta pe copii sa invete mai usor oferindu-le produse moderne si placute de invatare, asa cum este si ScoalaIntuitext.ro. Acest site educational imbina placerea copiilor de a naviga intr-un mediu online sigur cu nevoia parintilor ca acestia sa nu neglijeze scoala.

Asadar, cu ajutorul animatiilor explicative, jocurilor educationale sau experimentelor inedite de laborator, copiii din clasele primare inteleg si recapituleaza in mod placut materia pentru scoala. si sa fie in forma maxima pentru Evaluarile Nationale.

Citeste continuarea articolului.

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

Mai multe