characters characters

Teoria inteligentelor multiple

Propus de: SuntParinte.ro   |   20 ianuarie 2022    |   995 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani, 18 ani +.

teoria inteligentelor multiple
Teoria inteligentelor multiple, formulata de Howard Gardner incearca sa ofere o perspectiva mai flexibila si mai realista asupra notiunii de inteligenta. Asa cum stim din experienta personala, fiecare copil are calitati intelectuale si talente diferite. Descopera mai multe despre fiecare tip de inteligenta mai jos.

Inteligenta logica sau copilul care vrea sa inteleaga “De ce?”

Copilul caruia ii plac rationamentele "daca...atunci...", care face usor legaturi cauzale intre evenimente si este pasionat de jocurile de strategie, pe care le castiga cu usurinta, poseda o inteligenta logica dezvoltata.

Inteligenta verbala sau lingvistica

Copiii pasionati de lectura, care scriu cu usurinta compuneri sau invata rapid limbi straine fac aceste lucruri pentru ca dispun de o inteligenta lingvistica dominanta.

Inteligenta muzicala

Copiii cu inteligenta muzicala sunt atrasi de muzica, isi doresc sa invete sa cante la diverse instrumente si fac acest lucru cu usurinta.

Inteligenta kinestezica

Inteligenta kinestezica ajuta copiii sa realizeze miscari complexe si precise, avand un simt dezvoltat al echilibrului si al controlului asupra propriului corp. Aceasta inteligenta ii ajuta sa fie buni sportivi sau buni dansatori, de exemplu.

Inteligenta intrapersonala

Despre un copil care se cunoaste pe sine foarte bine, stie sa isi analizeze si sa anticipe propriile reactii, sa-si controleze comportamentul, psihologii ar spune ca este un copil care are inteligenta intrapersonala dominanta.

Inteligenta interpersonala

Notiunea de inteligenta interpersonala se refera la capacitatea de a dezvolta si intretine relatii sociale, de a intelege actiunile altor persoane si de a interpreta situatiile din perspectiva celorlalti.

Inteligenta naturalista

Inteligenta naturalista este sesizabila la copiii care invata cel mai bine prin contactul direct cu natura. Acestora le place sa petreaca timpul cu precadere in aer liber.


*Sursa foto: Freepik.com

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

 • Libertate si creativitate in copilarie
  Libertatea de a explora, esentiala pentru creativitate si succes
  03 mai 2022   

  Cand vrem sa ii sprijinim pe copii sa aiba succes la scoala si, mai tarziu, la maturitate, ne gandim deseori la ideea de efort concentrat si consecvent pentru atingerea performantei. Insa libertatea de a explora domenii variate, fara obligatia de a alege unul pe termen lung este de fapt un factor esential pentru creativitate si succes.

 • Activitati 8 Martie
  8 martie, Ziua Internationala a Femeii. Idei de activitati pentru mame si fiice
  08 martie 2022   

  Ziua Femeii inseamna mai mult decat flori, felicitari si cadouri. Daca esti parintele unei fete, este important sa o inveti despre semnificatia acestei zile, despre egalitatea de gen si despre stereotipurile care pot afecta accesul la oportunitati egale pentru fete.

 • Proiecte de primavara
  Proiecte de primavara. Activitati creative pentru copii
  01 martie 2022   

  Unul dintre cele mai asteptate anotimpuri, primavara aduce speranta si bucuria unui nou inceput. Cum poti sarbatori primavara in mod creativ si educativ alaturi de copil? Iata cateva idei pe care le poti implementa acasa, dar si la scoala, daca esti cadru didactic.

Mai multe