characters characters

Copilul care are mereu o explicatie – Inteligenta logica

Propus de: SuntParinte.ro   |   11 ianuarie 2013    |   6301 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani.

”E dragut cum de fiecare data cand imi da un raspuns la o intrebare si ii cer sa-mi spuna cum a ajuns la asemenea concluzie, imi insiruie o multime de rationamente pe care le-a avut in minte” (mamica, Bucuresti ). Copilul caruia ii plac rationamentele "daca...atunci...", care face usor legaturi cauzale intre evenimente si este pasionat de jocurile de strategie, pe care le castiga cu usurinta, poseda o inteligenta logica dezvoltata. Afla mai multe despre acest tip de inteligenta.


Cum recunosti copilul cu inteligenta logica?
-    ii place sa rezolve probleme, exercitii de matematica sau de logica;
-    ii plac cifrele si face majoritatea calculelor la fel de repede in minte ca si pe hartie;
-    se aventureaza in jocuri ce presupun utilizarea de strategii;
-    este foarte curios si vrea mereu sa afle din ce e facut si cum functioneaza un lucru;
-    se descurca usor la materii precum matematica, informatica si stiintele exacte;
-    ii plac experimentele si isi pune des intrebari precum „Ce se intampla daca...?”;

Cum dezvolti inteligenta logica la copilul tau?

1. Invata-l jocuri ce presupun utilizarea de strategii. Un bun exemplu este sahul.

2. Ajuta-l sa isi organizeze lucrurile personale pe categorii: scoala, timp liber, hobby-uri, acasa, treburi casnice etc.

3. Indeamna-l sa caute mereu explicatii logice in situatiile pe care nu le poate intelege complet.

4. Cititi carti sau urmariti filme cu detectivi, acordand atentie rationamentelor deductive pe care le fac personajele pentru a rezolva misterele cu care se confrunta.

5. Gasiti exercitii si probleme de logica si rezolvati-le impreuna.

6. Incurajeaza-l sa isi exerseze abilitatea de calcul matematic - propunandu-i jocuri si activitati bazate pe matematica.

7. Provoaca-l din cand in cand la cate o competitie care sa presupuna jocuri de genul: construirea unui puzzle intr-un timp cat ma scurt,  sah, tari, ape si orase, fazan etc.

Ce meserii se potrivesc copiilor cu inteligenta logica?
Cele mai potrivite meserii pentru cei cu inteligenta logica dominanta sunt: contabil, statistician, analist, controlor, astronaut, cercetator, inginer, broker de asigurari, biologist, fizician, chimist, geolog, botanist, inventator, avocat sau programator de jocuri.
Un exemplu celebru de personalitate cu acest tip de inteligenta dominanta este Albert Einstein.

 

Iti poti da cu usurinta seama daca inteligenta dominanta a copilului tau este cea logica, urmarind rezultatele obtinute la matematica si stiinte la scoala, precum si preocuparile sale din timpul liber. Cadrul didactic iti poate oferi de asemenea, informatii importante despre capacitatea de rationament logic a copiluliu tau, asa ca nu ezita sa ii ceri ajutorul. Intr-o epoca dominata de progresul tehnologic si stiintific, inteligenta logica si pasiunea pentru cunoastere ii pot asigura copilului tau o cariera de succes.

Comentează:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu
 • maria ilincescu
  maria ilincescu    11.04.2013 - 10:56
  Inteligenta logica permite copilului sa faca rationamente,sa lucreze cu numere,sa formuleze intrebari,sa rezolve probleme de logica,sa gaseasca explicatii,sa caute relatii si structuri.El are un bun discernamantin ceea ce priveste conexiunile, realizeaza calcule complexe si are o gandire stiintifica.

Citeste si alte articole din aceasta tema

 • Tehnici de automotivare
  Cum ii ajutam pe copii sa se automotiveze
  28 octombrie 2021   

  Vorbim deseori despre cum putem creste ca parinti motivatia copiilor pentru invatare. La fel de important este cum putem sa ii ajutam pe copii sa se automotiveze. Ce inseamna acest lucru?

 • Scuze care ii impiedica pe copii sa invete
  Scuze care ii impiedica pe copii sa invete
  18 august 2021   

  Vacanta de vara se apropie de final incet, iar preocuparile legate de scoala incep sa isi faca aparitia treptat. Cum ii putem ajuta pe copii sa fie motivati sa invete? Incepand cu scuzele sau convingerile irationale care ii impiedica sa depuna efort cand vine vorba de invatare.

 • Patru emotii asociate cu invatarea
  Patru emotii normale traite de copil cand invata lucruri noi
  15 iulie 2021   

  Multi copii intampina probleme in invatare nu pentru ca nu au abilitatile cognitive necesare pentru a intelege, ci pentru ca nu isi pot gestiona eficient emotiile care apar in timpul invatarii.

Mai multe