characters characters

Taberele de limbi straine QDays

Propus de: SuntParinte.ro   |   31 mai 2012    |   2288 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

Taberele de limbi straine QDaysTaberele internationale de limbi straine se numara printre preferatele copiilor, pentru ca le ofera posibilitatea sa cunoasca locuri noi, sa se distreze, dar si sa isi imbunatateasca abilitatile de comunicare intr-o limba straina. Descopera si alte avantaje ale taberelor de vara internationale organizate de Qdays.

1. Care sunt activitatile in care vor fi implicati copiii si locul unde se desfasoara?
Taberele de vara promovate de catre Qdays Educational fac parte din portofoliul EF Education First, la ora actuala liderul mondial in educatie internationala. Taberele se desfasoara in oricare dintre cele peste 40 de scoli proprii ale EF din intreaga lume. Astfel, o asemenea tabara poate fi in Anglia, SUA, Canada, Malta, Irlanda, Africa de Sud, Australia, Noua Zeelanda, Singapore, Franta, Germania, Spania, Italia ori mai departe in Ecuador sau Costa Rica, iar pentru cei care doresc ceva mai diferit, avem in oferta si doua scoli din China. Unele dintre destinatii sunt Oxford, Cambridge, Londra, New York, Boston, Miami sau Nisa, Paris, Roma ori Cape Town.

Trebuie mentionat ca toate taberele de vara prezentate de noi sunt la baza scoli de limba straina. Activitatea principala este asadar studiul limbii straine, respectiv al limbii vorbite oficial in destinatia aleasa.

Pe langa lectiile de limba straina, copiii isi pot alege un numar de optionale, lectii cu caracter cultural, academic sau social ce se indeparteaza de predarea clasica a limbii staine. Elevii au parte si de lectii desfasurate in mediul online sau lectii cu profesor folosind iPad-uri puse la dispozitie de scoala.

Dar desigur sa nu uitam ca este vorba aici despre vacanta de vara, iar elevii trebuie sa se si distreze. Activitatile de timp liber incurajeaza interactiunea dintre elevi intr-un mediu multicultural. Acestia au parte atat de excursii si vizite in orasul ales sau in imprejurimi, cat si de activitati cum ar fi concursuri sportive, seri internationale, petreceri sau karaoke.

Taberele de limbi straine QDays2. Ce aveti / ce faceti nou in acest an fata de ceilalti ani?
In acest an am optat sa oferim parintilor si elevilor si o varianta de grup cu insotitor din tara, insa un grup mic care sa poata sa fie supravegheat si totodata care sa poata interactiona usor. Nu renuntam la ideea plecarilor individuale si ii incurajam pe elevi sa aleaga aceasta optiune, insa este adevarat ca unii parinti se simt mai linistiti stiind ca exista o persoana din Romania la fata locului cu care sa poata comunica.
Din nou, ne bucuram de noi scoli, deschise in 2012, precum si de o renovare generala a celor mai multe scoli din Anglia. Scolile nou deschise anul acesta sunt Washington DC, Santa Cruz (ambele din SUA), Bath (Anglia), Melbourne (Australia), Madrid (Spania) si o noua scoala la Roma.  

3. De ce ar fi benefica pentru copii participarea la aceasta tabara de vara? Ce ii invata pe copii?
In primul rand, copiii au parte de o experienta cu adevarat internationala. Cred ca cel mai bun exemplu in acest sens este scoala din Oxford, care pe timpul verii strange mai mult de 80 de nationalitati diferite in campusul propriu. Toti acesti elevi au in comun limba studiata, asadar isi exerseaza in permanenta limba straina, chiar si in afara cursurilor. Bineinteles, au sansa sa cunoasca si cultura tarii vizitate mai ales cand opteaza pentru cazarea in cadrul unei familii gazda.
Elevii vad asadar ca lumea aceasta este mult mai mare decat poate au crezut pana in acel moment – au sansa sa isi faca prieteni din multe tari si, traind chiar si pentru o scurta perioada de timp in mijlocul acestui amestec de nationalitati, valori si culturi variate, sa transforme o scoala de vara sau o tabara intr-o experienta formatoare.  Desigur, este totodata o oportunitate excelenta pentru ca elevul sa ia legatura cu o tara, o cultura si un mod de predare in ideea continuarii studiilor in strainatate in viitor.

Taberele de limbi straine QDays4. Exista conditii speciale pe care trebuie sa le indeplineasca participantii? (varsta, anumite echipamente etc.)
Fiecare scoala respecta regulile impuse de acreditarile pe care le poarta. Toate aceste scoli au acreditari puternice care reglementeaza nu doar procesul de predare, ci si conditiile de siguranta din campusuri, activitatile oferite, raportul profesori/elevi, dar si conditiile hoteliere. Asadar, optiunile sunt pentru elevi de 10-13 ani, de 13 – 16 ani si pentru cei de peste 16 ani. Personalizarea taberei se face insa numai incepand cu grupa de varsta 13-16 ani, iar optiunile sunt cele mai variate pentru cei de peste 16 ani, acestia putand sa-si personalizeze complet tabara, de la durata si data de plecare pana la optionalele studiate sau pachetul de mese dorit.

5. Care a fost feedback-ul participantilor la editiile anterioare ale taberei de vara organizate de dv.?
Feedback-ul in general este extraordinar – avand in vedere ca scolile masoara de trei ori gradul de satisfactie al elevilor pe durata sederii, iar rezultatele sunt rapid implementate acolo unde se cere acest lucru. Daca vorbim la modul general, sunt scoli EF din Europa ce au o rata de satisfactie de 97%, ceea ce este o realizare considerand numarul mare de elevi ce studiaza aici in fiecare an.
Elevii romani care au participat la o astfel de tabara s-au intors cu experiente foarte bune. Am avut elevi care au numit-o “cea mai frumoasa vacanta din viata lor”, altii care s-au maturizat si au invatat multe de la colegii lor. Toti parintii sau elevii pot sa citeasca aceste impresii pe site-ul nostru www.qdays.ro, in sectiunea Noutati/Impresiile Clientilor.  

6. Din experienta dumneavoastra, ce isi doresc parintii de la taberele de vara?
Asteptarile parintilor sunt impartite intre siguranta si rezultatele sau beneficiile asteptate in urma participarii. Parintii sunt incantati ca elevii isi pot continua progresul dobandit pe perioada taberei prin accesul de pana la 6 luni de la intoarcere la instrumentele online de invatare. Am observat ca, de cele mai multe ori, mai ales in cazul elevilor care sunt la prima experienta de acest gen, parintii sunt placut impresionati la intoarcere de evolutia copiilor si ne bucura sa auzim ca acestia au deprins si alte lucruri bune in afara de limba straina.

7. Detalii despre modalitatea de inscriere, pret, perioada de desfasurare, date de contact etc.
Taberele internationale prezentate de catre noi se desfasoara pe toata perioada anului, insa cu preponderenta vara, atunci cand elevii pot incepe cursul in fiecare zi de luni. Durata minima este de doua saptamani, insa exista elevi care petrec aproape toata vara intr-o destinatie sau opteaza pentru mai multe destinatii, schimband scoala dupa cateva saptamani.
Cat despre tabara cu insotitor din Romania, perioada de desfasurare este 1 – 15 iulie 2012, destinatia aleasa fiind Oxford. Inscrierile se mai pot face in limita locurilor disponibile folosind modalitatile de contact descrise aici. Toate detaliile acestei tabere pot fi gasite pe www.qdays.ro/tabara-oxford.
Pretul este hotarat in momentul in care discutam cu parintii si stabilim exact variabilele unei rezervari, durata, destinatie, numarul de ore de limba straina, data plecarii, tipul de cazare, precum si alte optionale pentru care pot sa opteze. Astfel, preturile variaza destul de puternic, dar putem spune ca incepem personalizarea cursului de la 465 de dolari americani pe saptamana.
Suntem la dispozitia oricarui parinte sau elev interesat pentru o discutie cu unul dintre consultantii nostri si pentru personalizarea unui pachet de tabara internationala. Putem sa fim contactati folosind oricare dintre modalitatile de mai jos.  
Online: www.Qdays.ro
Formular de contact: www.Qdays.ro/contact
Email: contact@qdays.ro
Telefon: 0268-473 297 sau 0725 449 500

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu