characters characters

"Tabara Exploratorul” - prima tabara de vara din Romania care are ca scop prevenirea si combaterea fenomenului de bullying

24 iulie 2023   
tabara exploratorul
Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), peste 1 din 3 copii de vârstă școlară din întreaga lume au fost afectați de bullying. Conform unui raport al Consiliului Europei, România se află printre țările cu un nivel mai ridicat de bullying verbal și fizic în școli, comparativ cu alte state europene. „Tabăra Exploratorul” – care se desfășoară între 21 -27 august 2023 - prima tabără de vară din România, dedicată copiilor de 10-12 ani, care are ca scop și combaterea fenomenului de bullying prin metode specifice de autocunoaștere.

Prin autocunoaștere, copiii își pot descoperi calitățile și punctele lor tari, ceea ce le poate consolida încrederea în ei înșiși. Având o încredere în sine mai mare, copiii vor fi mai puțin susceptibili să devină ținte ale bullying-ului și vor fi mai bine pregătiți să facă față situațiilor dificile.

În egală măsură, autocunoașterea ajută copiii să își înțeleagă și să își identifice propriile emoții și nevoi. Prin recunoașterea și exprimarea adecvată a acestor emoții și nevoi, copiii vor putea comunica mai eficient cu ceilalți și vor putea evita escaladarea conflictelor care ar putea duce la bullying. Când copiii își înțeleg propriile emoții și nevoi, devin mai capabili să înțeleagă și să empatizeze cu alții. Autocunoașterea îi poate ajuta să-și pună în locul celorlalți și să înțeleagă impactul acțiunilor lor asupra altor persoane. Prin dezvoltarea empatiei, copiii vor fi mai puțin predispuși să devină agresori sau să participe la acte de bullying.

Autocunoașterea permite copiilor să își descopere pasiunile, interesele și valorile personale. Aceste aspecte contribuie la construirea unei identități pozitive și puternice. Având o identitate stabilă și pozitivă, copiii vor fi mai puțin afectați de comentariile negative sau de atacurile din partea agresorilor.

,,Tabăra Exploratorul” reprezintă o noutate în România și pentru că din cadrul taberei se va realiza un vlog, unde copiii au oportunitatea de a-și exprima gândurile și de a-și împărtăși experiențele. Importanța autocunoașterii se evidențiază prin rezultatele remarcabile în prevenirea și combaterea fenomenului de bullying.

Pentru prima dată în România, copiii se vor bucura de două variante de meniu adaptate vârstei și activităților din tabără, elaborate de un medic nutriționist al prestigiosului Institut Național de Diabet și Nutriție ,,N.C. Paulescu” din București.

,,Este important să oferim copiilor ocazia de a-și explora și dezvolta autocunoașterea într-un mod susținut și îndrumat. Înțelegem importanța autocunoașterii în dezvoltarea armonioasă a copiilor. Abilitățile de reglare și control al emoțiilor, empatia și conștientizarea valorii proprii sunt aspecte esențiale în formarea unui adult echilibrat. De aceea, încurajăm părinții să-și susțină copiii să își exploreze potențialul și să descopere lumea din jurul lor, începând de la o vârstă fragedă.” Carmen Toma – inițiatoarea proiectului

De asemenea, pentru a asigura siguranța și binele copiilor, colaborăm cu medici de la serviciul de ambulanță pentru a-i învăța pe copii manevrele de salvare de bază. Astfel, ei vor putea să intervină în cazuri de urgență, pentru a se ajuta pe ei înșiși sau pe ceilalți.

Toate acestea se vor desfășura într-un cadru pitoresc, o pensiune cu istorie și clasificată cu 4 margarete, care oferă un peisaj adecvat pentru activitățile desfășurate.

,,Tabăra Exploratorul” este un program complex, care se adresează copiilor de 10 -12 ani, deschiși către autocunoaștere, explorare a universului lor interior și al celui exterior, și se desfășoară pe parcursul a 7 zile, între 21-27 august.

Participanții se vor descoperi pe ei înșiși și vor reuși să se cunoască mult mai bine, sub îndrumarea a 4 mentori, fiecare fiind specialist în propriul domeniu:

Georgiana Vasile – psiholog, consilier în dezvoltare personală

Marius Lucian Iorga – antrenor de fotbal, licența UEFA C

Toni Ungureanu – consilier psihologic

Andra Elena Gorun – medic, specializarea diabet zaharat, nutriție și boli metabolice

Înscrierile se fac la numărul de telefon 0722682666 sau direct aici:

https://forms.gle/3MHmVzVneQnrTJiu9

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu