characters characters

Structura anului scolar 2011-2012

07 septembrie 2013    |   37978 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

structura anului scolar 2011 2012
Anul scolar 2011-2012 are 36 de saptamani de cursuri, insumand 177 de zile lucratoare, cu exceptia claselor terminale din invatamantul liceal si gimnazial. Clasele terminale liceale incheie anul scolar pe data de 1 iunie 2012, iar pentru elevii claselor a VIII-a, anul scolar se incheie pe 15 iunie 2012.

Anul scolar 2011-2012 va cuprinde doua semestre, organizate astfel:

  • Semestrul I incepe luni, pe 12 septembrie 2011 si se incheie pe 23 decembrie 2011, incluzand o vacanta pentru clasele primare si gradinite, intre 22 si 30 octombrie. Vacanta de iarna se prelungeste cu o saptamana fata de anii trecuti, fiind cuprinsa intre 24 decembrie 2011 si 15 ianuarie 2012.
  • Semestrul al II-lea incepe luni, 16 ianuarie 2012 si se incheie pe 23 iunie. Vacanta de primavara incepe sambata, 7 aprilie 2012  si se incheie duminica, 22 aprilie 2012. Vacanta de vara este cuprinsa intre sambata, 23 iunie 2012 si duminică, 9 septembrie 2012


Tezele din semestrul I se vor sustine pana la data de 30 noiembrie, iar cele din semestrul al II-lea, pana la data de 25 mai 2012.

O alta noutate a anului scolar viitor se refera la programul Scoala Altfel, care se va desfasura in saptamana 2-6 Aprilie 2012, dedicata activitatilor educative extracurriculare si extrascolare, care sa reflecte interesele si pasiunile prescolarilor si elevilor. In aceasta saptamana, copiii si cadrele didactice vor fi implicate in proiecte de educatie nonformala stabilite de comun acord. De asemenea, in aceeasi perioada vor fi organizate fazele nationale ale olimpiadelor si concursurilor scolare.


*Sursa foto: Pixabay.com

Comentează:
19 comentarii

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu
  • Utilizator Anonim
    isabela    26.05.2012 - 09:33
    Nu sunt de acord cu noua strucura solar, mi se pare o aberatie iar dmni ministri ar trebui s numai faca experimente pe noi elevii......primul semestru dureaza 3 luni in care noi ca elevi trebuie sa luam cel putin 36 de note ( nu punem decat 2 note la fiecare materie)iar materiile la carea trebuie sa avem cate 3-4 note????? plus teze????? din perspectiva mea suntem doar niste cobay pentru totii ministrii, vor standarde europene insa nu fac si scoala la standarde europene.....in tarile europene se fac 4-5 ore maxim la noi se fac 6-7 deci?????? unde e scoala eurpeana???????intai sa vada si sa nalizeze scolile europene din toate punctele de vedere si apoi sa aiba pretentii ca scoala romaneasca sa fie una europeana....aceasta structura este cea mai proasta structura posibila.....si aici este vorba si de preofesori care nu pot face alt ceva in primul semestru decat sa sculte si sa puna note....nu mi se pare ok din nici un punct de vedere....;)
  • Utilizator Anonim
    Maria    11.03.2012 - 17:53
    (Ioana Petrescu
    Apropo, scumpa, învață să vorbești corect românește. Nu e sînt, e sunt, și nu terminînd, ci terminând. Nu începînd, ci începând; nu săptămînâ, ci săptămână. E o regulă care se învață în clasa 1a. )

    Daca e sa vorbim despre aceste greseli va instiintez ca inlocuirea vocalei cu vocala a fost impusa, dar profesorii din domeniu, filologii, cei abilitati nu sunt de acord cu aceasta schibare si pe buna dreptate. Nu voi sta acum sa va explic din ce motive(e vorba de sursa, de principiul economiei in limba etc. un filolog va va explica mai pe-ndelete), documentati-va si apoi afirmati anumite lucruri. Si apropo nu e clasa 1a si clasa intai daca sunteti asa de pregatita in domeniu.
  • Utilizator Anonim
    LauraS    04.02.2012 - 10:45
    @Ioana Petrescu: Aveti total dreptate in ceea ce ati spus.
    @Irina Mares: Asta credeti dumneavostra. Poate ca, fiul/fiica dumneavoastra , vine acasa la ora 12 si nu face mai mult de 10 minute pe zi. Uitati faptul ca , multi elevi locuiesc la tara, si se duc la liceu la oras, parcurg un drum extrem de lung, care nu este deloc favorabil nici cand e zapada, nici cand e caldura. Uitati faptul ca, elevii mai invata si dupa amiaza, intra la scoala la ora 12-1 si au cate 6, daca nu chiar 7 ore. Nu cred ca dumneavoastra ati rezista la o temperatura intre 25-35 grade, avand cursuri de la ora 12 pana la 6, tocmai in caldura mare..

    Referitor la articol.. "Saptamana altfel" este foarte buna pentru elevi. Nu cred ca era necesar ca, semestrul 1 sa dureze atat de putin, pe cand semestru 2 sa dureze de 2 ori mai mult. Funeriu sa se puna si el o saptamana in luna iunie, sau in ianuarie ( de preferabil acum, cand zapada are 1-2 metri, viscolul ia amploare si gerul nu se lasa batut ) in locul elevilor, apoi sa faca legi.

    P.S.: Scuzati-mi greselile gramaticale. Am scris acest mesaj in mare graba.
  • Utilizator Anonim
    dana1975    25.01.2012 - 06:54
    din pacate,dupa '90,s-a incercat schimbarea a tot ceea ce s-a considerat "ceausist".dar,uite ca,dupa doua decenii,incet,incet,se revine la normalitate.si asta ,pe mine personal,ma bucura.sunt intrutotul de acord cu revenirea obligatorie la uniforma scolara,asa dispar dscrepantele sociale,asa dispare aroganta copiilor care provin din familii bogate.si cei mai modesti din punct de vedere financiar isi pot vedea de invata,fara sa mai fie complexati.iar daca s-ar reveni la vechile examene de admitere la liceu si la facultate cred ca ar fi un mare plus la valoare si calitate a invatamantului,pentru ca aceasta faimoasa distribuire de catre calculator a dus copii foarte slabi la licee bune iar lipsa admiterii la facultate a dus la facultate toti semianalfabetii.pe vremuri,cine facea medicina o merita pe deplin,avea pregatirea necesara sa o faca.iar cine face politehnica,era matematician adevarat din liceu.deci,sa lasam prejudecatile si sa revenim la valoare!si sa dam si profesorilor autoritatea necesara in fata copiilor,pentru ca un profesor care e mai prost imbracat decat elevii si care e nevoit sa se traga de sireturi cu ei nu poate pregati valori.deci,da uniformei scolare,la toate formele de invatamant! si da,pentru o vacanta scolara ed iarna mai lunga!
  • Utilizator Anonim
    Bogdan10ani    16.01.2012 - 18:38
    ORIBIL!!!!
    NU MA POT DUCE LA MARE PANA PE 23 :((
    MINISTER RAU
  • marianaturculet_sp
    marianaturculet_sp    21.12.2011 - 07:28
    Draga mea,Ioana
    Multumesc pentru parerile tale....ti le respect in totalitate.....tin sa-ti spun doar atit....copilul meu stie absolut tot ce trebuie sa stie la virsta de 11 ani....si despre sex,droguri,tutun,alcool,respect,succes,esec,dragoste,prietenie...scuze pentru neadaptarea la rigorile limbii romane din ziua de azi....cind am invatat eu limba romana asa se scriau cuvintele si sincer sa fiu nu voi schimba nimic din ceea ce am invatat....fiecare etapa cu limitele si rigorile ei...copilul meu scrie corect romaneste...asa cum a invatat el in 2007....in 1974 nu se scria asa!!!!!!!!
    Cit despre uniforma ....nu ai dreptate....ramin in continuare adepta ei...si sper sa fie cit mai multi parinti de acord cu mine....din punctul meu de vedere acest lucru inseamna respect fata de profesor si de colegi....scoala trebuie sa ramina scoala, nu party!
    Un an minunat tuturor!cu respect,m.
  • Utilizator Anonim
    vantia    15.09.2011 - 14:33
    Am citit mai multe comentarii aici... Majoritatea parerilor sunt radicale si patimase, ceea ce nu va aduce vreun bine scolii. Invatamantul inseamna elevi si profesori. Nu vad de ce atata ura, dispret pentru profesori. Si, pe de alta parte, surprinzatorr, de ce sunt impovarati cu o misiune atat de nobila , grandioasa: sa fie raspunzatori de destinul copiilor. Pai, in acest caz, acordati un respect pe masura, profesorului, venerati-l, daca se poate, nu-l dispretuiti, nu-i masurati vacantele, programul saptamanal, ca oricum, nu stiti ce presupune, dv., cei care sunteti in afara sistemului! Un om aratat cu degetul mereu pentru ca se lafaieste in timp liber, chinuit de saracie, de griji pentru sanatatea lui si a copiilor lui, fara dinti, fara ochelarii de vedere necesari, fara siguranta painii pe masa, nu va putea fi niciodata un bun profesor, oricat s-ar stradui!
  • Dascalita Maria
    Dascalita Maria    04.09.2011 - 11:18
    Cred ca al doilea semestru este cam lung in comparatie cu primul. Cred ca nu era nici o problema daca ne intorceam la trimestre. Oricum exista o vacanta in aprilie .Am fi avut noi mai mult de lucru dar evaluarea elevilor ar fi fost mai reala.
  • Utilizator Anonim
    Alina Lotco    04.09.2011 - 10:29
    chiar sunt foarte multi copii care fac kilometri pe jos in fiecare zi de la scoala si pana acasa si invers. aici nu e vorba de pesimismul doamnei I. Petrescu, dansa e pur si simplu realista, nu visatoare!
  • minodora ciulei
    minodora ciulei    02.09.2011 - 19:57
    Parerile sunt impartite. E impresionant sa citesti atatea,dar nu vom reusi sa avem pentru copiii nostri ceea ce e mai bun decat atunci cand noi parintii vom sti ce e respectul pentru scoala , pentru cadrul didactic care de bine de rau se straduieste sa aplice un invatamant cangrenos pentru un salariu de mizerie. Dragii mei , e posibil dupa 31 de ani vechime sa fii retribuit cu1180 de lei,cu toate gradele didactice luate la timp asa cum cere metodologia,metodist intr-o vreme? CREDETI CU ADEVARAT ca cele68 de zile de concediu sunt prea multe pentru un cadru didactic? Daca da , va propun sa faceti o mica experienta: sa cereti permisiunea directorului si sa asistati o zi la toate orele , sa iesiti cu ei in pauze,sa participati efectiv la pregatirea orei urmatoare, etc.Abia atunci,poate, o sa realizti de ce sunt din ce in ce mai multe cadre didactice care ajung la psihiatru iar unele daca se incapataneaza sa traiasca , la azil.Inca imi doresc ca si dv. pentru copilul meu o educatoare , un invatator, un profesor tanar care prin tinuta, atitudinea si atasamentul lui sa-i faca pe copii sa vina de drag la scoala. Credeti ca un cadru mai in varsta are acelasi entuziasm ca si cel tanar? NU categoric chiar daca are experienta e un om obosit , epuizat.La aceste aspecte ar trebui sa ne gandim si multe altele care ne framanta si ne nemultumesc atat pe parinti cat si pe profesori.
  • Utilizator Anonim
    Lori Toma    24.08.2011 - 14:21
    Doamna Irina Mares,
    Poate, repet:POATE sunteti bugetar, dar bugetarii sunt si ei de mai multe feluri si platiti dupa asa-zise criterii valorice total diferite. Nu cred ca bugetarii din justitie se pot compara cu bugetarii din invatamant, asta ca sa va dau un singur exemplu. De ce dascalii dau vina pe sistem? Eu cred ca au toate motivele sa o faca. E un sistem invechit, depasit, politizat pana la paroxism, subfinantat, condus de indivizi incompetenti al caror unic merit este ca fac parte dintr-un partid sau din altul, partid aflat vremelnic la putere, un sistem "reformat" la infinit cu fiecare ministru aflat in trecere pe la minister. Dascalii romani au fost mintiti, inselati, umiliti si batjocoriti asa cum cred ca nu s-a mai intamplat in nicio tara de pe pamantul acesta. DA, are si invatamantul "uscaciunile" lui si bineinteles ca sunt destui indivizi care nu isi merita numele de dascal. Dar oare exista un domeniu unde toata lumea e perfecta? Colegii dumitale, tot bugetari asa cum spui, sunt absolut toti perfecti? Nu ai niciun coleg pe care chiar si domnia-ta l-ai da afara? Atunci ti-ar place sa fii etichetata dupa acel individ? "Scoala romaneasca scoate tampiti", da? Conducatorii nostri nu sunt tot produse ale scolii romanesti? Atunci e clar ca noi toti, votam ca tampitii alti tampiti!
    Trist e ca victime sunt tocmai copiii nostri. Domnia-ta gandesti numai din unghiul dumitale de vedere. Nu toti copiii invata de la ora 8 la ora 12. In majoritatea scolilor gimnaziul functioneaza de la ora 13 la ora 19. Incearca si domnia-ta sa stai intr-o sala de curs cu 30 - 32 de copii, vara, chiar si la 28 de grade si sa bei doar apa calda, ca sa nu ii spun clocita, de la robinet. Chiar daca si-o aduc de acasa, dupa o ora tot calda va fi. Apoi nu toti copiii au norocul sa faca doar 10 - 15 minute pana acasa si sa mai fie insotiti si de bunici. Sunt mii de copii in tara asta, mai ales din mediul rural, care strabat kilometri intregi zilnic ca sa ajunga la scoala. Cei care au norocul unui transport scolar sunt fericiti, dar chiar si asa, sa mergi inghesuit vara, la ora pranzului, intr-un microbuz nenorocit, copil fiind, nu e tocmai o fericire. Si ei tot copiii tarii noastre sunt! De ce nu ne-am gandi si la ei? Alta problema ar fi controversata problema a uniformelor. Domnia-ta se pare ca iti permiti sa iti imbraci copilul cum e mai bine pentru el si sa il schimbi zilnic, poate cu cele mai frumoase hainute pe care le gasesti.Foare bine pentru el. Dar te-ai gandit vreodata si la copiii sarmani ai caror parinti abia isi permit un rand de haine? Cum se simt cand ei vin cu haine de multe ori jertpelite pe langa cei care epateaza luxul? Si, hai sa fim sinceri! copiii sunt foarte cruzi, nu se sfiesc sa rada si sa-i batjocoreasca pe cei nevoiasi. In Anglia elevii poarta uniforme!!! Sta in puterea conducatorilor Ministerului Educatiei sa impuna vara un tip de uniforme iar iarna alt tip. Sta in puterea guvernantilor sa subventioneze uniformele ca sa fie accesibile tuturor copiilor. Dar pentru copiii nostri nu se gasesc bani. Bani sunt pentru telegondole sau sali de sport in sate uitate de Dumnezeu fiindca de acolo se mai poate lua o spaga, se mai poate face o licitatie trucata, se mai poate scoate un ban pentru buzunarele "alesilor neamului", nu-i asa? Ar fi foarte multe despus. Dar inainte de a-i improsca cu noroi pe dascali, sa lasam egoismul, aroganta si infatuarea deopartesi sa ne mai gandim putin si la alti copii, la cei mai putin norocosi, la cei defavorizati, care din nenorocire sunt din ce in ce mai multi, fiindca si ei tot copiii Romaniei sunt.
  • Delia Lungu
    Delia Lungu    24.08.2011 - 11:32
    Va multumim tuturor pentru comentarii:). Intr-adevar, in unele cazuri, comunicarea dintre parinti si profesori poate fi dificila, dar stim ca exista si multe cazuri in care scoala si familia pot coopera pentru binele copilului. Noi ne-am propus sa promovam astfel de modele de buna practica. Pe SuntParinte.ro, incurajam comunicarea si parteneriatul scoala-familie, invitandu-va sa va implicati in doua dintre proiectele noastre:

    - Concursul “Dascalii si parintii fac echipa” (http://www.suntparinte.ro/concurs/dascalii-si-parintii-fac-echipa), unde parintii si cadrele didactice prezinta proiecte realizate impreuna,

    - Grupuri de discutie (http://grupuri.suntparinte.ro/), unde dascalii si parintii ai caror copii sunt in aceeasi clasa pot comunica mai usor prin intermediul paginii clasei.
    Va asteptam! :)
  • Utilizator Anonim
    Andreea    24.08.2011 - 10:39
    Ma intristeaza comentariile de mai sus, prapastia asta atat de adanca intre cadrele didactice si parinti.Sunt profesor si, inainte de toate, ma gandesc la binele elevilor mei, cu toate ca sunt unele aspecte care nu sunt pe placul meu in sistemul de invatamant.Sa nu uitam ca atunci cand ne-am ales meseria aceasta am stiut la ce sa ne asteptam, am stiut ca salariile sunt mici, ca naveta poate deveni de multe ori insuportabila, ca ne sacrificam timpul liber pentru elevii nostri.Si atunci ma intreb, de unde ura asta indreptata spre sistem si rasfranta asupra elevilor?De unde incapacitatea asta de a comunica frumos cu parintii?Scoala si familia ar trebui sa faca front comun pentru buna dezvoltare a copilului.Iar noi nu stim decat sa aruncam vina de la unul la altul.Noi suntem adulti, ne adaptam cu usurinta schimbarilor, atunci cand vrem lucrul acesta.Dar haideti sa ne gandim la bietii copii...Cum percep ei oare toate aceste modificari?Nu ar fi mai bine sa facem in asa fel incat sa le usuram drumul invataturii?
    Este asa o tragedie ca se va intra in vacanta de vara mai tarziu?Este asa o tragedie daca s-ar reintroduce uniformele cum sugereaza d-na Mariana Turculet?In incheiere, dragi colegi veterani sau debutanti in invatamant, va rog un singur lucru: aduceti-va aminte un scurt citat din juramantul educatorilor propus de pedagogul elvetian Robert Dottrens-"Voi vedea in elevii mei nu atat scolari, cat copii si nu voi uita niciodata ca,pentru partea care imi revine,sunt raspunzator pentru destinul lor."
    Cu stima, un profesor care isi iubeste meseria!
  • maria ilincescu
    maria ilincescu    23.08.2011 - 05:33
    Este foarte bine ca-si vor petrece copiii sarbatorile de iarna acasa!Proiectele nonformale sustinute in programul " Scoala Altfel" vor fi bine primite de copii si organizate din timp isi vor atinge scopurile vizate (nu la voia intamplarii).Toate aceste propuneri nu sunt noutati , toti invatatorii isi programau astfel de proiecte si activitati diverse in colaborare cu parintii. Totul va depinde de aplicarea unor programe ferme, coerente adaptate nivelelor de varsta carora le sunt adresate.Implementarea efectiva a educatiei ecologice ar fi fost de preferat: o noua intelegere a structurii si functionarii ecosistemelor, respect pentru mediu si dorinta de a-l proteja.
  • Utilizator Anonim
    Irina Mares    22.08.2011 - 14:41
    D-na Ioana Petrescu, sigur sunteti cadru didactic. Dar una din persoanele cu care nu mi-as dori sa invete copilul meu.
    Ura impotriva sistemului si frustrarea se vede clar ca o rasfrangeti asupra celor din jur, indiferent cine ar fi. Cred ca si aspura elevilor d-vs.
    Pentru faptul ca s-a zis sa se inceapa scoala intr-o luni, anul acesta cade pe 23 septembrie (in 2014 cade pe 16 septembrie) si se va sfarsi vinerea. Eu ma refer strict la articolul postat pe acest site.
    Si cu cat munciti mai mult?! Daca ambele vacante, atat cea de iarna cat si cea de primavara, s-au prelungit cu o saptamana. Un simplu calcul....dar cand esti pornit... nu vezi decat negru in viata.
    Cat despre ce ati spus cu caldura la 35 de grade in iunie, cam rar. Dimineata intra la ora 8, iar la pranz, la ora 11.30-12,ies si pana acasa nu fac mai mult de 5-1o minute. Suportabil, cand esti copil si drumul spre casa e o joaca de priviri, rasete si voie buna. Iar apa care nu se gaseste pe drum, e adevarat, dar orice copil are in ghiozdan.Sau le aduce bunica, bunicul, mama....la pranz cand vin sa-i ia acasa.
    Salutari tot de la o bugetara, care stie sa traiasca frumos si cu iubirea in suflet! Numai bine!
  • Utilizator Anonim
    cornelia    22.08.2011 - 08:16
    Intradevar sructura anului scolar seamana cu cea de pe vremea noastra, mai puitin factul ca s-a micsorat vacanta mare, care consider ca ar trebui sa inceapa pe 15 iunie, din cauza calurilor , a oboselii aciumulate de peste an, etc.Este foarte bine ca au fost marite vacantele de Pasti si Craciun , pentru ca elevii sa simta putin ca este vacanta, in acest an , vacanta de Pasti a fost foarte scurta , de nici nu am putut pleca nicaieri...
    Cat despre sex, droguri, violenta , ar tebui sa nu ne mai ascundem dupa deget: cu copii tb discutat deschis si fara ocolisuri, pentru ca ei, intre ei, asa discuta..si mai bine sa primesca o informatie corecta de la noi decat sa imagazineze niste prostii de la alti colegi.Cel mai bine este daca ai piscina sa inveti copilul sa innoate , nu sa-i interzici sa sara in ea, pentru ca tentatia exista....mai bine le explicam si-i pregatim ,pentru ca alegerile lor sa fie cele corecte, pentru viitor.
  • Utilizator Anonim
    Ioana Petrescu    18.07.2011 - 16:14
    Apropo, scumpa, învață să vorbești corect românește. Nu e sînt, e sunt, și nu terminînd, ci terminând. Nu începînd, ci începând; nu săptămînâ, ci săptămână. E o regulă care se învață în clasa 1a. Când se află în mijlocul cuvântului, se scrie cu  din a, nu cu Î din i. Știi, unui profesor îi e foarte greu să dezvețe un copil de ce a învățat acasă. Așa că, sper să nu trnsmiți și copiiilor tăi aceste cunoștințe fantastice în materie de limba română. Ca să nu mai pun și greșelile de exprimare.
  • Utilizator Anonim
    Ioana Petrescu    18.07.2011 - 15:56
    Dragă Mariana, despre sex, droguri, alcool, trebuie să vorbești chiar tu cu copilul tău, nu să taci mâlc și să aștepți să îi spună altul copilului tău ce trebuie să afle de la tine. Apoi să dai vina pe școală dacă face sex de la 13 ani, fumează prin băi și își injecteză venele. Este eșecul tău ca părinte. Tu te gândești că săracul tău copil o să trebuiască să care un ghiozdan de câteva kilograme printr-un soare care îi arde pielea cu 35 de grade la sfârșitul lui iunie? Mai vrei să mai aibă și o uniformă în care să transpire din abundență și să facă erupții pe piele? Tu te-ai gândit prin ce o să treacă copilul tău într-o clasă înghesuită în care nu e nici măcar un ventilator, pe căldura din iunie, când ai scris comentariul acesta? Nu? Ia întreabă-l și pe el/ea ce crede despre asta? Sau, mai bine, așteaptă să leșine pe drumul de la școală(unde, apropo, nu se găsește un strop de apă), apoi întreabă-l dacă îi place să facă școală pe 23 iunie. Rușine lui Funeriu. Să se pună în pielea profesorilor(cărora le taie din salariu, dar îi pune să muncească și mai mult)și a elevilor, înainte să dea legi aberante.
  • Utilizator Anonim
    mariana turculet    17.06.2011 - 17:38
    Sint de acord cu noua structura scolara....s-a revenit aproape la fel ca in anii 80...daca s-ar reveni si la obligativitatea uniformei ar fi extraordinar!cred ca si o ora pe saptamina in care sa se vorbeasca despre sex,alcool,droguri...acordarea primului ajutor...ar fi foarte binevenita...incepind cu clasa a-5-a si terminind cu a -12-a!mariana
Vezi toate comentariile