characters characters

Profesorii afiliati FEN continua protestele in tara

16 martie 2010    |   378 vizualizări

Sindicatele afiliate Federatiei Educatiei Nationale (FEN) continua actiunile de protest fata de problemele salariatilor din invatamant. Profesorii din judetele Tulcea, Alba, Caras Severin, Ialomita, Sibiu si Brasov  vor picheta pe rand sediile prefecturilor, pana pe 25 martie.

 

O intalnire comuna a birourilor executive ale celor patru federatii sindicale din invatamant va avea loc joi, pentru stabilirea unui calendar comun al actiunilor de protest pentru perioada urmatoare. Reprezentantii FEN anunta ca actiunile de pichetare vor continua pana pe data de 25 martie, in conformitate cu calendarul stabilit de CNS "Cartel Alfa".


"Sindicatul afiliat FEN din judetul Tulcea va picheta astazi (marti, n.r.) sediul prefecturii, urmand ca joi actiunea sa fie continuata de colegii din organizatia Alba. Vineri vor picheta colegii din Caras Severin, iar saptamana viitoare, pe 23 martie, actiunea va continua in judetul Ialomita. Seria de pichete se va incheia pe 25 martie, cand vor iesi in strada colegii din Sibiu si Brasov", a declarat Constantin Ciosu, presedinte FEN.


Reprezentantii FEN spun ca in judetul Buzau este o situatie speciala, deoarece aalariatii au decis incetarea activitatilor la clasa din cauza neachitarii pana in prezent a salariilor pentru luna februarie.


Printre nemultumirile salariatilor din educatie se numara lipsa fondurilor pentru achitarea salariilor pentru luna februarie, neexecutarea hotararilor judecatoresti, valoarea nerealista a costurilor standard per elev, mai ales in cazul liceelor vocationale si a programelor alternative de educatie, lipsa unor masuri de protectie sociala pentru persoanele care vor fi disponibilizate si problema sporurilor salariale neacordate.

 

Sursa:www.realitatea.net


Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu