characters characters

Parintii considera utila introducerea portofoliului educational pentru admiterea la liceu

02 martie 2010    |   437 vizualizări

Ideea introducerii portofoliului educational al elevilor, care sa contina recomandari din partea profesorilor, pentru admiterea la liceu, este considerata utila de asociatiile de parinti, care spun insa ca trebuie stabilite criterii clare de evaluare pentru ca aceste documente sa fie folositoare, potrivit NewsIn.

 

"Am discutat, la realizarea proiectelor de lege a educatiei, si despre portofoliul educational, dar trebuie sa stabilim foarte bine criteriile de evaluare a elevilor si ce ar trebui sa contina, pentru ca daca adunam doar niste hartii, acestea nu spun nimic. Mergand pe principiul descentralizarii, de mult timp am sustinut introducerea admiterii, dar exista posibilitatea ca unele licee sa nu-si doreasca organizarea acestui examen, asa ca trebuie stabilit si ce facem in aceasta situatie", a spus presedintele Federatiei Nationale a Asociatiilor de Parinti din Invatamantul Preuniversitar, Mihaela Guna.

 

Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, propune schimbarea modului de admitere la liceu, astfel incat fiecare institutie de invatamant sa-si organizeze admiterea cum considera ca este mai bine, iar elevii sa prezinte la examen un portofoliu educational, cu recomandari din partea profesorilor.

 

Potrivit ministrului Educatiei o varianta ar fi ca fiecare liceu sa poata sa-si organizeze examenul de admitere asa cum crede de cuviinta. Introducerea portofoliului educational ar da parintilor o imagine mult mai clara asupra caracteristicilor elevului.

 

Pe langa notele din gimnaziu sau media de la testarea nationala, elevul va primi si o recomandare din partea profesorilor. Modificarea ar urma sa fie inclusa in proiectul Legii Educatiei, informeaza Realitatea TV.

 

Sursa: www.romanialibera.ro

 

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu