characters characters

Liceenii romani pot aplica pentru bursa FLEX 2018-2019

25 august 2017    |   1274 vizualizări

Varsta: 15 - 18 ani.

programul FLEX
Ambasada Statelor Unite in Romania, alaturi de Consiliile Americane pentru Educatie Internationala (American Councils for International Education) si de Ministerul Educatiei Nationale, invita liceenii cu cetatenie romana sa participe la programul Future Leaders Exchange Program (FLEX) 2018-2019. Ministerul Educatiei Nationale va promova, prin intermediul inspectoratelor scolare judetene, Programul FLEX in liceele romanesti.

Programul de schimb de experienta FLEX este finantat de Departamentul de Stat al Guvernului Statelor Unite ale Americii si isi propune sa ofere liceenilor romani ocazia de a trai in cadrul unei familii americane si de a studia intr-un liceu american pe parcursul anului scolar 2018-2019. Participarea la Programul FLEX, aflat la al treilea an de existenta in Romania, este gratuita.  In primii doi ani de implementare, FLEX Romania a oferit burse unui numar de 49 de liceeni romani din diferite judete ale tarii, care au locuit si invatat in Statele Unite ale Americii, in state precum Washington, Texas, Colorado, California, Ohio, Pennsylvania sau Maine.  Programul se adreseaza in egala masura si liceenilor cu dizabilitati, care sunt invitati sa candideze online.

Ce este programul FLEX?

Programul FLEX a fost creat de Congresul Statelor Unite in 1992, fiind in al 25-lea an de existenta. Programul presupune parcurgerea unui schimb de experienta cu durata de un an in Statele Unite ale Americii. Astfel, fiecare bursier va locui timp de un an de zile ca membru al unei familii americane si va studia intr-un liceu american, avand toate costurile acoperite prin program. In 2018-2019, la nivel global, aproximativ 800 de liceeni vor invata in SUA in cadrul programului FLEX.

Cine finanteaza programul?

Finantarea apartine in totalitate Guvernului Statelor Unite iar programul este administrat de Biroul Educational si Cultural (ECA) din cadrul Departamentului de Stat. ECA incurajeaza intelegerea dintre cetatenii Statelor Unite si cetatenii celorlalte state. Programul FLEX este sprijinit la nivel local de cetateni si licee din Statele Unite ale Americii ce gazduiesc, educa si sprijina liceeni fara a primi vreo compensatie financiara.

Criterii de eligibilitate:

Competitia este deschisa liceenilor care indeplinesc urmatoarele conditii cumulative:

  • au cetatenie romana;
  • sunt nascuti intre 15 iulie 2000 si 15 iulie 2003;
  • sunt actualmente in clasele a IX-a, a X-a sau a XI-a
  • studiaza limba engleza in liceu;
  • indeplinesc criteriile pentru a obtine viza SUA si nu au stat in SUA mai mult de 3 luni in ultimii 5 ani

Candidaturile se depun online pana pe 17 octombrie 2017 aici: https://ais.americancouncils.org/flex

Informatii complete despre program pot fi obtinute pe e-mail (flexromania@americancouncils.eu) si pe site-ul  www.americancouncils.ro.

Sursa: Edu.ro


*Sursa foto: Pixabay.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu