characters characters

Lectiile gratuite scot scoala din criza

10 februarie 2010    |   527 vizualizări

Dascalii unei institutii de invatamant din Ramnicu Valcea au pus bazele unui after school voluntar pentru a-si pastra locurile de munca. Copiii stau patru ore peste program la scoala, timp in care mananca, sunt supravegheati sa-si faca temele pentru acasa si participa la activitati recreative.


Invatatorii de la Scoala nr. 4 din Ramnicu Valcea raman voluntar, dupa ore, sa-i supravegheze pe elevii inscrisi la after school. Programul a fost initiat pentru a atrage cat mai multi copii catre aceasta unitate de invatamant.

 

Conducerea scolii spera sa evite astfel disponibilizarile din invatamant anuntate de Ministerul Educatiei. Anul acesta, 15.000 de cadre didactice vor fi concediate. Un alt motiv l-a constituit faptul ca numarul elevilor inscrisi in clasa I a fost in scadere in ultimii ani.


„Prin aceasta oferta vrem ca scoala noastra sa fie atractiva pentru cat mai multi elevi, sa nu scada numarul celor care se inscriu in clasa I. Vom putea astfel sa ne pastram cadrele didactice pe posturi", a explicat prof. Emilia Tudoroiu, directoarea scolii si initiatoarea proiectului. Aceasta a precizat ca toti invatatorii scolii au fost de acord sa participe la proiect.


In program sunt inclusi toti cei 16 invatatori, care lucreaza alternativ, cate patru pe zi. Rolul acestora este de a-i supraveghea pe copii, timp de patru ore, in timp ce mananca, dar si sa-i ajute la temele pentru acasa. De cand acest program a fost implementat, 20 de micuti raman zilnic, dupa ore, la scoala. Programul „In lumea lui Apolodor" vine in sprijinul parintilor care nu au posibilitatea sa-si ia copiii de la scoala la ora 12.00, din cauza serviciului. „Elevii prefera sa-si termine temele la scoala, iar parintii sunt foarte multumiti. La fel si noi", a spus directoarea Emilia Tudoroiu.

 


Sursa: www.adevarul.ro

 

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu