characters characters

Karpatia Horse Show 2023: cea de-a opta editie, calificativ pentru Jocurile Olimpice de la Paris!

07 septembrie 2023    |   695 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani, 18 ani +, 0 - 3 ani.

Karpatia Horse Show 2023Probe ecvestre pline de adrenalina si spectacole cu muzica live!

Cea de-a opta editie a Karpatia Horse Show, ce va avea loc intre 22-24 septembrie, pe Domeniul Cantacuzino din Floresti, Prahova va reuni intr-o locatie istorica si eleganta sportivi din Romania si de peste hotare pentru un eveniment unic in sud-estul Europei. Concursul Complet International CCI 4* va aduce puncte pentru Jocurile Olimpice de la Paris concurentilor ce vor participa la spectaculoasele probe de calarie.

Un adevarat “festival” ecvestru, Karpatia Horse Show aduce o nota aparte fata de alte concursuri hipice. Organizatorii creeaza un micro-univers dedicat echitatiei cu activitati in aer liber, concerte live, demonstratii ecvestre si lifestyle. Vor fi trei zile pline de aventura si distractie, in care clasicele concursuri de dresaj, cross-country, obstacole si atelaje vor fi dublate de concertele unor solisti si trupe foarte apreciate de public.

Pe scena Micul Trianon, va concerta in premiera la Floresti solista Laura Bretan (o voce de exceptie, finalista a America’s Got Talent si invitata pe marile scene ale lumii) acompaniata de pianistul argentinian Mariano Castro. Alte concerte live vor veni din partea Dorei Gaitanovici, Cristinei Lupu si trupei Indie rock, Jurjak, artisti care se disting prin abordarile unice in peisajul muzical romanesc.

Evenimentul – singurul de acest gen din Romania - este o invitatie la evadare din cotidian, alaturi de familie, prieteni sau colegi, Domeniul Cantacuzino fiind la doar o ora distanta de capitala si de alte orase din judetele Prahova, Brasov, Dambovita si Giurgiu. Ca in fiecare an, organizatorii au pregatit activitati variate pentru public, atat pentru adulti, cat si pentru copii: de la concursuri demonstrative cu atelaje cu doi si patru cai, concursuri ecvestre mai putin cunoscute si echitatie de agrement, la ateliere creative, sportive si de aventura, experiente culinare gourmet, aventura park, targ de lifestyle si chiar o zona cu loje VIP.

“Suntem incantati ca aceasta editie este etapa calificativa pentru Jocurile Olimpice de la Paris. In 2024 se sarbatoresc 100 de ani de la editia din 1924. Miliarde de telespectatori si milioane de spectatori vor umari 10.000 de sportivi ce concureaza la 329 de probe in cadrul a 32 de sporturi olimpice! Pregatirile Concursului Complet International de la Paris au inceput deja, si suntem mandri ca Romania a intrat in acest circuit prin editia Karpatia Horse Show din acest an. Evenimentul nostru a inscris deja calareti din Austria, Bulgaria, Cehia, Ecuador, Elvetia, Marea Britanie si Spania precum si cunoscuti calareti din Romania.Toti acestia vor acumula puncte importante pentru Jocurile Olimpice, dar vor oferi si un spectacol exceptional, o sansa unica pentru publicul din Romania de a-i urmari live in spectaculoasele probe de dresaj, sarituri peste obstacole si mai ales aventuroasa proba de cross-country. Totodata, marii maestri ai atelajelor din Transilvania vor oferi, ca in fiecare an, un spectacol extraordinar de maiestrie ecvestra si abilitate tehnica. Va asteptam pe Domeniul Cantacuzino intre 22-24 septembrie, la Karpatia Horse Show”, spune directorul evenimentului, Mihnea Virgolici. Concurs Complet International, calificativ pentru JO Paris 2024


Destinat cuplurilor calaret- cal de pana la 4*, fiecarei probe ii este consacrata o zi. Originea probei complete de calarie se regaseste in concursurile la care participau ofiterii de cavalerie, demonstrand abilitatile exceptionale ale cailor si in vanatoarea de vulpi (fox hunting) de pe domeniile nobiliare. Publicul va putea admira miscarile elaborate – cuprinse acum in proba de dresaj, care se deruleaza in cadrul Karpatia Horse Show in ziua de vineri, 22 septembrie.


A doua zi, pe 23 septembrie concurentii vor parcurge pana la 6 kilometri pe teren variat, sarind peste obstacole naturale spectaculoase (buturugi, iazuri, tufisuri, etc) pentru a-si dovedi rezistenta si viteza in orice conditii in proba de cross-country, programata sambata. In aceasta zi, publicul este invitat la o promenada pe intregul domeniu, urmarind evolutia fiecarui concurent si provocarile aduse de fiecare obstacol amenajat intr-un punct de belvedere.


Proba finala, de duminica, 24 septembrie, cea de sarituri peste obstacole mobile este menita sa evidentieze salturi in cadenta precisa, contra-cronometru, pe un parcurs care solicita abilitati tehnice si de strategie, sustinute de o conditie fizica ireprosabila a unui astfel de cal – campion.


Punctajul cumulat obtinut la cele trei probe de dresaj, cross-country si sarituri peste obstacole va decide castigatorul si-i va aduce puncte pretioase pentru Jocurile Olimpice ce vor avea loc la Paris, la fix 100 de ani de cand acestea s-au desfasurat ultima data in Orasul Luminilor.


Domeniul Cantacuzino, un loc de poveste

Parcul Domeniului cu o suprafata de 150 de hectare, alaturi de Palatul Micul Trianon, ambele fondate de Gheorghe Grigore Cantacuzino, reprezinta monumente istorice de o eleganta aparte, ce asigura in fiecare an “contextul” ideal pentru desfasurarea unui Concurs Complet de echitatie care rivalizeaza cu cele vest-europene.

O “coincidenta“ este faptul ca proba de concurs complet a devenit disciplina olimpica in anul 1912, cand se derula constructia Palatului Micul Trianon de la Floresti.

Construit in maniera eclectica franceza, triumfala, de factura romantica si cu referinta directa la stilul Ludovic al XIV-lea, Palatul Micul Trianon din Floresti – replica micsorata a Marelui Trianon de la Versailles - a fost conceput pentru a demonstra aspiratiile Romaniei catre Occident si apartenenta ei la cultura europeana la inceputul secolului XX, in plina epoca de modernizare si prosperitate a tarii. Prim-Ministru, Sef de Guvern, presedinte de Camera si Senat, dar si descendent al unei vechi familii imperiale bizantine, Gheorghe Grigore Cantacuzino si-a dorit sa lase posteritatii un simbol al unei familii care a dat Romaniei mai multi conducatori ce au contribuit fundamental la dezvoltarea sa.

In fiecare an, organizatorii inspira publicul prin actiuni de voluntariat pentru a-l incita sa adopte regulile respectarii mediului inconjurator, al reciclarii si ecologiei. Mai mult, participarea la eveniment cuprinde si o valenta caritabila: o parte dintre fondurile stranse prin vanzarea biletelor sunt directionate catre consolidarea Domeniului Cantacuzino si a Palatului Micul Trianon care necesita interventii urgente de restaurare.

La Karpatia Horse Show, publicul este invitat nu numai sa ia parte la unul dintre cele mai asteptate evenimente dedicate universului ecvestru din Romania, dar si sa se imbrace in tinute de inspiratie hipica si sa se alature celebrei parade a elegantei de duminica, 24 septembrie, unde se vor darui premii ca in fiecare an.

Karpatia Horse Show inseamna trei zile magice in compania cailor, dar si un spectacol complet al performantei sportive, descoperirea atletilor care vor face concursuri demonstrative ori a marilor maestri cu atelaje insotite de doi si patru cai, precum si a probelor de working-equitation.

Un lifestyle inspirat de frumusetea cailor si nobletea sportului ecvestru, bucuria de a fi la plimbare si de a redescoperi o parte semnificativa a istoriei si patrimoniului Romaniei prin vizitarea Domeniului Cantacuzino de la Floresti prin tururi ghidate, socializarea de calitate vor aduce bucurii intregii familii intre 22-24 septembrie pe Domeniul Cantacuzino din Floresti, Prahova.

Bilete si abonamente pana pe 20 septembrie

Pretul unui abonament pentru cele 3 zile de show costa 120 lei pentru adulti, 180 lei pentru un adult + 1 copil si 230 lei pentru un adult + 2 copii.

Preturile biletelor valabile o singura zi: 22, 23 sau 24 septembrie sunt: 80 lei pentru adulti, 120 lei pentru un adult + 1 copil si 150 lei pentru un adult + 2 copii.

Dupa data de 20 septembrie se mai pot achizitiona bilete de o zi (22 sau 23 sau 24 septembrie) contra sumei de 100 lei la adulti si 50 lei pentru copii.

Organizatorul a facilitat si o zona de camping pentru 10 rulote, 20 locuri car camping si 200 de adulti. Mai multe detalii aici.

In zilele de desfasurare ale evenimentului, bilete valabile pentru o singura zi se pot achizitiona si de la punctele de acces pe Domeniul Cantacuzino.

Programul complet al evenimentului il regasiti aici

Pentru a intra in atmosfera Karpatia Horse Show, va invitam sa urmariti retrospectiva editiei 2022: https://www.youtube.com/watch?v=mkiCJV-W6fM

Mai multe detalii si imagini de la editiile anterioare si ce va urma gasiti pe paginile oficiale:

https://show.karpatiahorse.ro/

https://www.facebook.com/karpatiahorse/ si

https://www.instagram.com/karpatiahorseshow/.

Karpatia Horse Show 2023, Editia a VIII-a, este un eveniment organizat de: Asociatia Ecvestra Hipohouse, Domeniul Cantacuzino, Rumor Consult in parteneriat cu Federatia Ecvestra Internationala si Federatia Ecvestra Romana.

SPONSORI: Pluriva, Engie, Procema, Menatwork, Gonzales Group, Autoklass, Michelin, Glamour Floors, Bucovina, Zetea, Serve

Parteneri Scena Micul Trianon: CulturAll Incusive 21, Stage Media Expert

Parteneri: Pentru Cai, Simar, MSl Logistic

Partener Media Principal: Magic FM

Parteneri Media: Euronews Romania, Adevarul, Dilema Veche, Historia, Newsweek, Biz, Wall Street, Business Review, Financial Intelligence, PRESShub, 9AM, IQads, Smark, AList, Haute Culture, Kudika, Garbo, Tuk Tuk Magazine, Transilvania Business, Grupul Observatorul Prahovean, Columna TV, SuntParinte.ro, Clopotel

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu