characters characters

Interesele intense ale copiilor

De ce sunt copiii fascinati de dinozauri

20 decembrie 2017    |   5304 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani.

interesele intense ale copiilor
O treime dintre copii dezvolta un interes puternic si foarte specific pentru un anumit subiect sau domeniu, de obicei in intervalul de varsta 2-6 ani. Pentru unii copii, fascinatia continua si dupa varsta de 6 ani. In medie insa, durata intereselor intense ale copiilor este intre 6 luni si 3 ani.

Cele mai raspandite obiecte de interes pentru copii sunt cele referitoare la transport (trenuri, avioane, masini), urmate de dinozauri.

Citeste si alte materiale pe aceasta tema:

Cum isi descopera copiii aspiratiile


Cum incurajezi interesul fetelor pentru stiinta?

Pentru parinti, fascinatia copiilor pentru un anumit subiect poate parea problematica sau neobisnuita, insa psihologii recomanda parintilor sa incurajeze interesele copiilor deoarece acestea aduc beneficii suplimentare celor mici, atat intelectuale, cat si emotionale.

Un interes intens pentru un anumit domeniu si aprofundarea lui ofera copiilor un sentiment nou de incredere in sine, mai ales ca de multe ori, copiii ajung sa stie mai multe lucruri decat parintii lor despre subiectul respectiv.

In plus, cand copiii sunt lasati sa isi urmeze pasiunea pentru un anumit subiect, isi dezvolta capacitatea de concentrare a atentiei, perseverenta si capacitatea de intelegere a informatiilor.

Interesele specifice si foarte intense ale copiilor tind sa dispara dupa inceperea scolii, in mare parte pentru ca timpul liber al copiilor se reduce, dar si pentru ca parintii si cadrele didactice ii incurajeaza pe copii sa studieze materiile pentru scoala, mai diverse si mai numeroase. Insa in unele cazuri, interesele foarte intense din copilarie ii conduc pe copii catre anumite domenii profesionale pe care le vor explora la maturitate. Asa ca nu ezita sa incurajezi interesele copilului tau, oricat de neobisnuite sau surprinzatoare ar parea.

*Sursa foto: Pixabay.com

Sursa:  TheCut.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu