characters characters

In Saptamana Altfel, transformam obstacolele in oportunitati

30 martie 2015    |   594 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani.

Nivelul tot mai ridicat de informatii si de specializare profesionala cer o abordare cat mai inovativa si mai creativa a invatamantului. Creativitatea este un proces complex care ne ajuta ca in parcursul nostru sa putem sa transformam obstacolele in oportunitati, sa gasim noi aspecte ale realitatii si sa ne exprimam in moduri cat mai individualizate.

Instrumentele de invatare bazate pe memorarea de informatii nu mai au succes si nu mai sunt practice in epoca economiei informatiei in care ne aflam, fiind necesara inlocuirea lor cu explorarea si cautarea independenta de solutii. Stimularea copilului in gasirea de solutii il ajuta nu doar sa capete incredere in fortele proprii si sa isi dezvolte curiozitatea fata de toate aspectele vietii, ci sa si realizeze mult mai usor conexiuni intre diversele domenii de studiu si sa ajunga singur concluzii valoroase.
Samsung ora de creativitate

Prin generarea de subiecte relevante si care sa starneasca interesul elevilor, explorarea de noi activitati extracuriculare, traducerea vizuala si grafica a diverse subiecte si concepte, ii ajuta pe elevi inca de la primele clase pana in ultimul an de liceu sa dobandeasca o abordare constructiva a obstacolelor, sa exploreze o arie mai larga de optiuni de studiu, sa lucreze mult mai eficient si organizat in cadrul unei echipe.

Credem cu tarie ca in Saptamana Altfel este necesar ca temele sa fie alese in concordanta cu interesele elevilor si nu cu cele intuite sau presupuse, ci cu cele reale, exprimate fie prin vot, fie in cadrul unei discutii deschise. Si pentru ca ne dorim ca totul sa fie cat mai usor, venim in sprijinul tau cu o sectiune intreaga in care iti dam idei de jocuri si activitati care sa te ajute sa redescoperi frumusetea de a invata si de a-i invata pe altii. “Serviti feedback” este un exmplu de joc care incurajeaza exprimarea opiniei si ascultarea parerii celorlalti, care ajuta la dezvoltarea ideilor elevilor si le arata cat de important este feedback-ul intr-o echipa.

In completarea creativitatii pentru viitor vine tehnologia, aceasta din urma servind drept loc de joaca si fiind un excelent mod de exprimare a puterii creatoare a fiecaruia. Samsung sustine acest demers al manifestarii creativitatii deoarece isi doreste sa fie prezent in vietile oamenilor nu doar ca simpla tehnologie, ci sa si joace un rol active in evolutia lor.

Ora de creativitate propune o abordare noua, care sa ajute transformarea obstacolelor in oportunitati, miza proiectului in cadrul “Saptamana Altfel” fiind de a le da oportunitatea profesorilor sa treaca peste resursele limitate de care dispun, iar elevilor sa le expuna abordari variate si deschise pe care sa le introduca in activitatile zilnice cu usurinta. Samsung sprijina acest demers, devenind astfel parte a dezvoltarii si succesului noilor generatii. Vino si tu pe oradecreativitate.ro sa descoperi creativitatea in orice activitate.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu