characters characters

Funeriu: Inspectoratele scolare trebuie sa se implice in combaterea violentei in scoli

25 ianuarie 2010    |   502 vizualizări

Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a atentionat Inspectoratul scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB), dar si celelalte inspectorate scolare din tara, dupa incidentul petrecut la Colegiul Tehnic Energetic din Capitala, ca au datoria sa asigure disciplina si siguranta in scoli.


Ministrul Daniel Funeriu recomanda inspectoratelor scolare sa dea dovada de mai multa fermitate in aplicarea mijloacelor de prevenire si combatere a cazurilor de violenta in unitatile de invatamânt, intrucât aceste evenimente perturba activitatea la nivelul scolii si pot avea consecinte traumatizante pentru cei afectati, informeaza Ministerul Educatiei.


Avand in vedere incidentul petrecut, vineri, la Colegiul Tehnic Energetic din Capitala, ministrul Educatiei a solicitat ISMB sa inceapa o ancheta pentru a stabili circumstantele in care acesta s-a produs si, dupa finalizarea investigatiei, sa aplice masurile care se impun.

 

Trei eleve in clasa a IX-a la Colegiul Tehnic Energetic din Sectorul 5 al Capitalei s-au luat la bataie, vineri seara, una dintre acestea fiind internata in spital pana sambata dimineata.


Consiliul profesoral al Colegiului Tehnic Energetic din Capitala analizeaza cazul celor trei eleve care s-au batut in unitatea de invatamant, a declarat, sambata, pentru MEDIAFAX, inspectorul general scolar Cristian Alexandrescu.


Sanctiunile care pot fi date in acest caz sunt de la mustrarea celor trei eleve in fata clasei, pâna la suspendarea lor intre trei si cinci zile. Fiind in clasa a IX-a, fetele nu pot fi exmatriculate.


Conducerea Inspectoratului scolar al Municipiului Bucuresti este interesat sa vada ce se intâmpla in aceasta unitate de invatamânt, având in vedere ca, in urma cu un an, in aceesi scoala doua fete s-au batut pentru un baiat, a mai spus Cristian Alexandrescu.
"Ma intereseaza motivul pentru care apar astfel de violente in aceasta scoala si sa gasesc solutii pentru a le preveni", a precizat Alexandrescu.


Sursa:www.meadiafax.ro

 

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu