characters characters

Dr. Daniel SIEGEL, pentru prima data in Romania

18 august 2014    |   1191 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani, 18 ani +.


www.drdansiegel.ro


Dr. Daniel Siegel, unul dintre cei mai influenti experti in sanatate relationala din lume, va sustine pe data de 27 septembrie 2014, la Bucuresti, doua ateliere de exceptie dedicate intelegerii modului in care educatia copiilor poate sa fie conectata la evolutiile psiho-emotionale specifice fiecarei varste si etapelor de dezvoltare a acestora, pornind de la metodele si conceptele de parenting precum: conectarea in relatia parinte-copil si neurobiologia interpersonala, validarea emotionala ca strategie primara de disciplinare, integrarea creierului ca element de promovare a starii de bine, atasamentul ca factor de sanatate relationala si mindsight (lentila mintii).


Parintii, expertii in sanatate mintala si persoanele interesate de psihologie si de psihoterapie sunt principalii beneficiari ai acestui eveniment in premiera pentru Romania, care propune metode de educare pozitiva a copiilor bazate pe cele mai recente studii din domeniul psihologiei familiei si al neurostiintelor. Pornind de la conceptul de sanatate relationala, dr. Daniel Siegel are ca obiectiv principal formarea psihologica a parintilor ca mijloc pentru cultivarea sanatatii si dezvoltarii copiilor.


„Ca parinte este important sa dai sens vietii tale, deoarece te va ajuta sa ai relatii flexibile si sa fii in empatie emotionala cu copiii tai. Integrand istoria ta personala, vei putea sa oferi tipul de experiente care ajuta copiii sa dea sens propriilor vieti”, sustine  dr. Daniel Siegel


Conferinta este organizata de Asociatia Multiculturala de Psihologie si Psihoterapie si Otilia Mantelers, expert in parenting.


PROGRAMUL EVENIMENTULUI

Atelier I: Puterea Prezentei Constiente a Parintelui in Viata Copilului: Atasament, Joc si Transformare

  • Parintele prezent – cum constientizarea, intelegerea si integrarea propriei copilarii si adolescente ne ajuta sa fim parinti mai buni;
  • Puterea povestilor si a scrisului in vindecarea umana;
  • Triunghiul experientei umane: relatia parinte – copil, mintea umana si creierul ca organ social;
  • Principiile majore ale „Mindsight-ului”;
  • Neurobiologia interpersonala.

Atelier II: Brainstorm: Cum sa ne crestem copiii tinand cont de dezvoltarea si functionarea creierului in perioada 0-24 de ani

  • Atasament si integrare: influenta pe care relatiile si experienta de viata (atasamentul) o au asupra creierului si vice-versa;
  • Creierul copilului de la 0 la 12 ani: o calatorie in intelegerea etapelor de dezvoltare a copilului;
  • Creierul adolescentului de la 12 la 24 de ani: puternic, fascinant si provocator.

Informatii generale:

  • Dr. Dan Siegel este in prezent profesor de psihiatrie la Scoala de Medicina a UCLA, unde face parte din conducerea „Centrului pentru cultura, creier si dezvoltare” si este co-director fondator al „Centrului pentru cercetarea starii de constiinta deplina (mindfulness)”. Profesor premiat, este membru distins al „Asociatiei de Psihiatrie Americana” si este membru de onoare in mai multe organizatii. Doctorul Siegel este, de asemenea, directorul executiv al „Institutului Mindsight”, o organizatie educationala care ofera cursuri online si prelegeri in persoana, ce au ca subiect cresterea capacitatii de a ne percepe propriile minti si pe acelea ale celorlalti (mindsight), la indivizi, familii si in comunitate, prin examinarea relatiilor dintre oameni si a proceselor biologice.
  • Sub umbrela neurobiologiei interpersonale, doctorul Siegel include abordarea sa, denumita, pe scurt, „lentila mintii” (mindsight), care este capacitatea de-a percepe propria minte si mintea celorlalti, si care aplica principiile domeniului emergent al neurobiologiei interpersonale pentru a promova compasiunea, bunatatea, rezilienta si starea de bine in vietile noastre personale, in relatii si in comunitate. In centrul amandurora, atat al neurobiologiei interpersonale cat si al abordarii mindsight, sta ideea de integrare, care presupune legarea mai multor aspecte ale unui sistem, fie ca acestea exista in interiorul unei singure persoane sau intr-un colectiv de indivizi. Integrarea e privita ca mecanism esential pentru sanatate, fiindca promoveaza un fel de-a fi flexibil si adaptativ, caracterizat de vitalitate si de creativitate.
  • Integrarea este conceptul central al neurobiologiei si al abordarii din perspectiva lentilei mintale (mindsight). Definita drept legatura dintre mai multe componente diferite ale unui sistem, integrarea este principalul mecanism care promoveaza starea de bine. Pentru mintea unui singur individ, integrarea presupune legatura intre aspecte separate ale proceselor mintale – ganduri si emotii, senzatii corporale si logica. In relatie, integrarea presupune ca independenta si personalitatea fiecaruia dintre parteneri sa fie respectate, si, in acelasi timp, legatura dintre cei doi sa se bazeze pe comunicare empatica. Rezultatul final al integrarii este armonia. Absenta integrarii conduce la haos si rigiditate, iar descoperirea acestui lucru ne permite sa reformulam felul in care intelegem tulburarile mintale si sa lucram impreuna, ca profesionisti din domeniile sanatatii, educatiei si altor discipline, pentru a crea o lume mai sanatoasa si mai integrata.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu