characters characters

Copiii cu program regulat de somn sunt mai cuminti

24 iulie 2014    |   606 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani.


*Sursa foto: https://www.flickr.com/photos/torrelodones/3141253842


Un studiu de anul trecut, realizat in Londra la care au participat 10 000 copii, arata ca acei copii care au un program regulat de somn (adorm si se trezesc la aproximativ aceleasi ore) sunt mai putin predispusi sa aiba comportamente problematice.


Copiii cu program de somn neregulat tind sa aiba mai multe probleme de comportament, inclusiv hiperactivitate, probleme de relationare cu ceilalti copii si dificultati emotionale.


Cu cat perioada de timp in care copiii nu au o ora de culcare stabila este mai mare, cu atat impactul asupra comportamentului copilului este mai intens, fiind intrerupt ritmul natural al organismului copilului. Astfel este afectata dezvoltarea creierului si capacitatea copilului de a se comporta adecvat.


Studiul indica insa ca impactul nu este ireversibil, iar copiii care au inceput sa mearga la culcare la o ora fixa si-au imbunatatit comportamentul in timp.


Dintre copiii participanti la studiu, copiii cu varsta de 3 ani aveau cel mai neregulat program de somn, unul din cinci copii mergand la culcare la ore variate. Mai mult de jumatate dintre copii aveau o ora regulata de culcare (intre 19:30 si 20:30) pana la varsta de 7 ani.


De asemenea, o ora variabila de culcare a corelat cu factori care influenteaza negativ dezvoltarea copilului: lipsa micului dejun, a lecturii zilnice, prezenta televizorului in dormitor si petrecerea unui interval de timp mai mare in fata televizorului decat copiii care dormeau devreme.


Sursa: TheGuardian.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu