characters characters

Ce nu vor copiii in carti: teorie si patriotism

04 mai 2010    |   538 vizualizări

In cadrul campaniei despre greselile din cartile de scoala, „Adevarul“ i-a intrebat pe elevi cum ar dori sa arate manualele lor. Cei mai multi dintre elevii chestionati vor carti scolare cu mai multe fotografii si desene. Scolarii nu mai suporta manuale cu termeni pe care nu-i inteleg.


Dupa ce au identificat mai multe tipuri de probleme din manualele scolare, precum materia aglomerata si prost structurata, limbajul greoi si informatiile necorelate intre diversele discipline, reporterii „Adevarul" au stat de vorba cu elevii mai multor scoli din tara pentru a afla cum ar arata un manual din care ar invata cu drag.


Elevii de clasa a VII-a de la Scoala Nr. 188 din Bucuresti si-ar dori manuale mai putin anoste si cu mult mai multe imagini.


"Nici nu folosim manualele de matematica, lucram din doua culegeri", spune Daniel Constantin, 13 ani. Colegul lui Daniel, Andrei Aidoiu arata ca ar vrea mai multe desene in cartile pentru scoala. "De fapt, eu mi-as dori sa nu mai existe manuale. Vreau mai multe lucruri explicate la istorie. Cred ca m-ar ajuta sa inteleg mult mai bine anumite lectii", explica Andrei.


Elevii de clasa a VII-a de la Scoala Generala nr. 79 din Capitala sustin ca ar vrea mai multa teorie in manualul de fizica. "Contine numai experimente fara sa-ti explice nimic despre cum trebuie sa aiba loc. Nu ai cum sa faci asa ceva, daca nu intelegi cum sa le faci", spune Alex Constantinescu, elev in clasa a VII-a la Scoala Generala nr. 79 din Capitala.


Articol complet: www.adevarul.ro

 

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu