characters characters

CASTELUL CRAITEI - proiectii speciale in tara, in prezenta echipei

Filmul se va lansa in cinema pe 24 noiembrie

17 noiembrie 2023    |   359 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

Castelul Craitei
Descris in mod corect ca fiind „un film bland, cald, limpede si dureros, care pentru o mana de oameni povesteste, prin imagini, sunete ale naturii si text, despre o alta lume” (Liternet), Castelul Craitei, cel de-al treilea lungmetraj regizat de Liviu Marghidan, se apropie de lansarea in cinema, pe 24 noiembrie, distribuit de August Film. Acest moment va fi precedat de o serie de proiectii speciale, in cateva orase din tara, in prezenta echipei.

Astfel, publicul se va putea intalni si povesti cu echipa filmului la Cluj (21 noiembrie, 20:00, Cinema Arta, Q&A cu Ruxandra Flonta, Dragos Olaru, Adela Marghidan), Craiova (22 noiembrie, 19:15, Cinema Inspire VIP Electroputere), Iasi (23 noiembrie, 19:00, Cinema City, Q&A cu Liviu Marghidan si Ruxandra Flonta), Bucuresti (24 noiembrie, 21:00, Cinema Muzeul Țaranului Roman) si Brasov (26 noiembrie, 19:00, Cinema City AFI, Q&A cu Dragos Olaru).
 Proiectia din Bucuresti va prilejui intalnirea cinefililor cu regizorul Liviu Marghidan, producatoarea Ruxandra Flonta, actorii Judith State, Dragos Olaru, Radu si Adela Marghidan, alpinistul si exploratorul David Neacsu, editorul Tudor D. Popescu si directorul de imagine Mircea Valentin.

„Pentru mine, cinemaul creeaza legaturi puternice intre oameni. Atunci cand esti intre cunoscuti sau intre oameni mai putin cunoscuti, e imposibil sa nu apara in discutie un film… ‘da, p- ala l-ai vazut? E foarte misto!’. Îmi imaginez ca asta se va intampla si cu Castelul Craitei. Va aparea in dialoguri care sa intareasca prietenii sau care sa creeze prietenii. Pentru ca el in sine este un film care regleaza frecventa emotiilor, care uneste. Și care merita inca un pahar de vin bun.”, a declarat actorul Dragos Olaru.

Filmat exclusiv in mijlocul naturii, in peisajele spectaculoase ale Pietrei Craiului, filmul spune povestea a doi frati care locuiesc in tari diferite dupa divortul parintilor si care se reunesc cu ocazia excursiei anuale la munte. Vacanta si planurile tuturor se modifica radical in momentul in care copiii dispar intr-o expeditie clandestina catre un refugiu montan. Trailer oficial: https://bit.ly/CastelulCraitei

Traseele montane surprinse sunt toate autentice, in timpul filmarilor fiind antamat si ajutorul Salvamontului. Procesul de filmare a fost unul complex si in cadrul caruia nu s-a folosit nicio dublura, actorii au facut antrenament special de escalada inainte de filmari si toate secventele care au implicat acest efort au fost realizate exclusiv de ei.

„A fost, inainte de toate, o libertate asumata care, traita in contextul in care a avut loc filmarea - vara lui 2020 - s-a simtit ca un act de rebeliune de care aveam mare nevoie. Dupa foarte multe zeci de zile de izolare totala, intr-un Bucuresti arid - ciment incins - a urmat o luna de filmare in imensitatea, linistea, racoarea si natura vasta a Pietrei Craiului. A fost un moment pentru care voi fi mereu recunoscatoare, iar oamenii pe care i-am cunoscut si alaturi de care am lucrat, am urcat pe creste, am mancat pe stanci si am dormit in refugii vor ramane mereu vii in aceasta amintire.”, a spus si actrita Judith State.


Castelul Craitei a avut premiera nationala in vara, la Transilvania International Film Festival (TIFF) si a fost prezent si in selectiile oficiale ale Alpin Fest (unde a primit si Premiul Publicului), Anonimul si Bucharest International Film Festival (BIFF). Din 24 noiembrie va fi disponibil cinefililor si iubitorilor de munte in cinematografele din tara.


***


Castelul Craitei este produs de Scharf Film Production, cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei si al Televiziunii Romane.


Finantatori: Sarantis – House of Media, Asevi, Zizin si Kandia Dulce


Cu sprijinul: DACIN SARA, UCIN


Distribuit de: August Film


Partener media principal: Radio Guerrilla


Parteneri media: Radio Romania Cultural, Adevarul, Global Info, Observator Cultural, Films in Frame, Zile si Nopti, Cinemap, IQAds, AGERPRES, Ziarul Metropolis, CineFan, MovieNews, LiterNet, AaRC, HAPP.ro, Metropotam, MunteanuRecomanda, Cinefilia, #DeMilioane, SuntParinte.ro


***


Mai multe noutati vor fi postate pe pagina de Facebook precum si pe pagina de Instagram.


Mai multe informatii: https://augustfilm.ro/

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu