characters characters

BASF a lansat in Romania o platforma educationala gratuita, care permite elevilor sa efectueze acasa experimente de chimie reale

17 noiembrie 2022    |   276 vizualizări

Varsta: 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

BASF Labfreechemistry
 - Platforma “Lab-free chemistry” este dezvoltata ca un curs interactiv, prin metoda gamification, destinat elevilor din ciclul gimnazial si liceenilor

 - Consta in patru niveluri cu instructiuni pentru efectuarea de experimente sigure si distractive, urmate de un test pentru evaluarea cunostintelor

 - Programul Lab-Free Chemistry este disponibil si in limba romana


BASF, principala companie chimica la nivel mondial, lanseaza Lab-Free Chemistry – o platforma online gratuita, prin care liceenii si elevii din ciclul gimnazial din Romania vor putea invata chimie realizand experimente sigure si distractive, chiar la ei acasa. Indeplinirea acestui obiectiv este sustinuta de experienta “gamificata”, compusa din module stiintifice extinse si interactive.

Experimentele sunt sigure, usor de urmarit, simplu de efectuat si prezentate intr-un mod modern si prietenos pentru tineri, urmate de tranzitii rapide care stimuleaza memoria elevilor. Interfata intuitiva a website-ului in care sunt prezentate experimentele este menita sa compenseze farmecul realist al exercitiilor de laborator. Dupa finalizarea cu succes a cursului, studentii au sansa sa obtina certificatul BASF Lab-Free Chemistry. Platforma educationala este optimizata atat pentru desktop, cat si pentru dispozitive mobile si poate fi accesata pe labfreechemistry.com.

„Credem ca este o idee grozava pentru a promova educatia STEM – Stiinta, Tehnologie, Inginerie si Matematica, facand-o mai accesibila pentru elevi”, declara Andreas Lier, Managing Director BASF Romania si Bulgaria. “Poate cel mai important, promovam ideea ca educatia si cunostintele ar trebui sa fie disponibile pentru oricine, motiv pentru care Lab-Free Chemistry nu doar ca nu necesita un laborator, dar este si complet gratuit.”

Acest proiect face parte din programul de stiinta Chemgeneration al BASF, care a contribuit la formarea elevilor de liceu si gimnaziu prin prezentari interactive cu tematica STEM si prin experimente legate de conceptele de sustenabilitate si economie circulara.

La fel ca in anii precedenti, programul se desfasoara in urmatoarele tari: Austria, Bulgaria, Republica Ceha, Croatia, Grecia, Ungaria, Romania, Serbia, Slovacia, Slovenia, iar continutul este prezentat in 11 limbi – atat limbi locale, cat si in limba engleza.

Modul interactiv de invatare este practicat de BASF din 2011 si s-a desfasurat in institutii de invatamant proeminente, precum institute si universitati, dar in timpul pandemiei de Covid-19, programul a fost transferat in format digital.

„Suntem atat de mandri de felul in care proiectul Lab-Free Chemistry de anul acesta este creat – din punct de vedere conceptual, al continutului si estetic. Cu siguranta va atrage o multime de elevi, in special datorita complexitatii sale. Recapitulam tot ceea ce a reprezentat Chemgeneration in ultimii 10 ani”, a spus Andreas Lier.

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu