characters characters

Consideri ca este mai greu in ziua de azi sa fii parinte decat era cand ai fost tu copil?

25 februarie 2014   

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

Trebuie sa fiti autentificat pentru a vota!
Repartitia voturilor!

Comentează:
15 comentarii

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu
 • GABRIEL NICULAE
  GABRIEL NICULAE    25.09.2015 - 13:19
  Cu siguranta.
 • Diana Lehaci
  Diana Lehaci    17.03.2015 - 09:10
  Nu ai cum sa faci comparatii! Trebuie sa traiesti pe pielea ta vieti diferite pt a putea avea o idee!
  Meseria de parinte e frumoasa daca iti iubesti copiii.
 • Utilizator Anonim
  vizitator    03.02.2011 - 11:05
  Nimeni nu s-a nascut invatat! Meseria de parinte se invata, mai ales atunci cand responsabilitatile te depasesc si nu poti mentine situatia sub control. Cand ai copiii la scoala, trebuie sa fii de doua ori invatat, pt tine si pt el. Fara ajutor si control
  sustinut,copilul clacheaza, mai devreme sau mai tarziu...
 • ORLANDO73
  ORLANDO73    17.09.2010 - 14:44
  Categoric DA !
 • Utilizator Anonim
  vizitator    12.04.2010 - 09:06
  NU SYIU DACA E MAI USOR ACUM SAU IERA MAI BINE INAINTE, DAR STIU CA DIN PUNCT DE VEDERE MATERIAL E MULT MAI GREU ACUM CA ATUNCI.PE VREMEA CAND EU AM FOST ELEVA PENTRU O FAMILIE CU 2 COPII IN CARE CEI DOI SOTI LUCRAU FIE SI CA MUNCITORI NECALIFICATI , NU CONSTITUIA O PROBLEMA MAJOARA BANII PE CARE TREBUIAU SA-I INVESTEASCA PARINTI LA INCEPEREA ANULUI SCOLAR . PENTRU CA IN ZIUA DE AZI SCOALA A RAMAS DOAR OBLIGATORIE DAR DEMULT NU MAI ESTE SI GRATUITA. TI SE CER BANI PENTRU ORICE (FONDUL SCOLII,FONDUL CLASEI CA NU E CRETA LA TABLA ,CA SE FACE CURATENIE SI NU SUNT CONSUMABILE, CA A APARUT NUSTIU CE CARTE SI TREBUIE SA O CUMPERI DESI COPILUL DACA O FOLOSESTE O DATA E BINE,CA SE FACE SERBARE SI TREBUIE PENTRU PROTOCOL,CA SE FAC TOT FELURI DE CONCURSURI DAR CARE TOATE SUNT CU BANI SI LISTA AR PUTEA CONTINUA CU MULTE ALTELE. E ADEVARAT CA LA INCEPUTUL ANULUI SE SPUNE CA NIMIC DIN TOATE ACESTEA NU SUNT OBLIGATORII DAR DACA NU "PARTICIPI" TOT COPILUL ARE DE SUFERIT. UNDE SUNT OLIMPIADELE DE ALTA DATA LA CARE ELEVII PARTICIPAU DACA AVEAU O CHEMARE PENTRU DISCIPLINA RESPECTIVA NU DACA ARE MAMA SAU TATA BANI SA DEA INTRE 10-20 LEI PT FIECARE DISCIPLINA ? UNDE SUNT TABERELE IN CARE ITI PUTEAI TRIMITE COPILUL SAU COIPII FARA A "INSTAURA CRIZA LA NIVEL DE FAMILIE PENTRU URMATOARELE 6 LUNI"?UDE SUNT CLUBURILE SPORTIVE LA CARE PUTEAI INSCRIE COPILUL GRATIS SAU PE SUME MODICE?ACUM DACA AI UN COPIL DOTAT TREBUIE SA SCOTI DIN BUZUNAR LUNAR SUME CARE PENTRU CEI CU VENITURI MODESTE AR REPREZENTA BANII ALOCATI TRAIULUI DE ZI CU ZI PE O LUNA INTREAGA.AR MAI FI MULTE DE SCRIS SI DE ZIS IN LEGATURA CU CEEA CE INSEAMNA SUPORTUL MATERIAL AL UNUI PARINTE PENTRU SUSTINEREA COPILULUI LA SCOALA SI PENTRU PREGATIREA LUI PENTRU VIATA.
  DAR CA O CONCLUZIE AR CELOR SCRISE MA INSCRIU IN CATEGORIA CELOR CARE SPUN CA DIN PUNCT DE VEDERE MATERIAL ESTE MULT MAI GREU SA-TI SUSTII COPII PE TIMPUL SCOLII.IN REST CONFLICTUL DINTRE GENERATII A EXISTAT SI VA EXISTA DINTODEAUNA. DINTODDEAUNA PARINTII AU FOST CONSIDERATI PENTRU O PERIOADA DE TIMP, DE OBICEI ECHIVALENTA CU CEA A ADOLESCENTEI COPILULUI , DEPASITI SAU INVECHITI SAU CUM S-O MAI SPUNE ACUM.DAR DACA BAZA (CEI SAPTE ANI DE ACASA) ESTE BUNA ORICE PROBLEMA APARUTA PE PARCURS DE ORICE NATURA ESTE EA SE VA REMEDIA, E ADEVARAT CU CONSUM MULT DE ENERGIE SI CU MULTE DURERI DE CAP DE AMBELE PARTI DAR SE VA REZOLVA.
 • Utilizator Anonim
  vizitator    30.03.2010 - 20:51
  da pentru ca in ziua de astazi sunt mai multe tentatii.
 • Utilizator Anonim
  vizitator    06.03.2010 - 05:50
  Da, categoric, deoarece este mult mai greu sa te decurci in societatea romaneasca actuala din toate punctele de vedere.
 • Utilizator Anonim
  marioara istrate    05.03.2010 - 21:44
  Da, ,,meseria" de parinte este cea mai grea. Ca sa fii un bun parinte trebuie sa nu ,,gandesti " cu inima ci sa gandesti cu mintea. Trebuie sa fii consecvent in cerinte, rezistent la rugaminti, perseverent si foarte corect cu copiii. E foarte greu , dar numai asa rezultatele vor fi cele asteptate.
 • Caciula 2 Ioana
  Caciula 2 Ioana    24.01.2010 - 21:06
  Raspunsurile arata ca responsabilitatea rolului de parinte este resimtita ca mai dificila decat pe vremea copilariei actualilor parinti (69,34% dintre raspunsuri). Motivele sunt numeroase, principalul factor fiind stressul resimtit de parinti si de copii in societatea actuala, atat de variata si cu cerinte dificile. Libertatea de care beneficiaza astazi copiii si adolescentii este un model diferit de ceea ce au trait parintii lor, astfel ca este mai greu ca generatiile sa gaseasca punti de comunicare, insa nu imposibil. Astfel, comunicand cu copiii si incercand sa inteleaga anturajul lor, parintii pot sa isi usureze responsabilitatile.
 • Utilizator Anonim
  vizitator Mami    22.01.2010 - 13:54
  Meseria de parinte este cea mai grea, cea mai frumoasa si este meseria din care nu iesi nici o data la pensie. Diferenta dintre copii de azi si noi, cei de ieri, este ca ei se exprima mai liber si mai transant decat o faceam noi. Interpretarea exprimarii lor ne apartine noua parintilor si noi suntem , in final, cei care ii provocam sa aleaga un drum sau altul. Sumtem parte atat din relizarile lor, cat si din esecuri.Suntem responsabili pentru tot ce fac sau nu copii nostri. Si nu, nu e mai greu, pentru ca nu exista copii rai, ci doar parinti care si-au pierdut rabdarea si tactul. Cu un strop de inteligenta, cu putina intelepciune si cu o infinita dragoste copii nostri pot deveni oameni adevarati! Eu asa cred despre fiul meu de 18 ani.
 • Utilizator Anonim
  vizitator    21.01.2010 - 23:00
  Greu?! Foarte greu! si poate ca si scoala ne cam ingreuneaza situatia.Unde sunt profesorii de altadata, responsabili ,cu dorinta de a-i invata ceva pe copii,cu respectul pe care il impuneau.Scoala ne-a format ca oamneni, am gasit modele de urmat, poate ca si frica pe care o resimteam mai tot timpul ne \"ajuta\" sa fim mai cuminti , mai respectuosi cu adultii din jurul nostru, mai ascultatori. Si ar mai fi si anturajul copiilor nostri , pe care de multe ori nu-l stim si care de cele mai multe ori ii influenteaza negativ..., si poate ca nici noi nu mai avem rabdare ca suntem prea stresati si prea obsedati de ziua de maine si poate ne-am saturat si noi sa ne sacrificam, de de-o viata tot facem sacrificii! PENTRU CINE?!
 • Utilizator Anonim
  vizitator -mariadascalta    21.01.2010 - 20:02
  Acum există mai mulți factori care perturbă relațiile inter-umane : sociali, economici, psihologici etc. și care de cele mai multe ori, sunt percepuți de către tânăra generație , ca fiind în defavoarea lor. Din experiența mea de părinte vă pot spune că întun fel mă înțelegeam cu fiica mea care a studiat înainte de 1990 și în alt fel, mai dificil, cu fiul , care e mai mic cu 6 ani decât soră-sa , și care a fost școlarizat după 1990. Chiar dacă eu ca și părinte am dirit să mă implic cam în același mod și în viața și activitatea lui școlară nu întotdeauna am avut succes- deoarece colegii lui erau lăsați mai liberi, aveau bani pentru ieșiri în oraș mai des , studiau mai puțin și se influențau unii pe alții că la ce le folosește școal? Am avut de luptat cu mentalitățile generației tinere care cred că totul li se cuvine și că părinții trebuie să-i țină până au ei chef să-și facă un rost în viață.În concluzie , este mult mai greu să fii părinte în ziua de azi.
 • Utilizator Anonim
  vizitator    21.01.2010 - 18:44
  Nu stiu daca este mai usor, insa avem mai multe instrumente la indemana si mai multe optiuni. Cineva spunea de moda, \"sa fii cool\"; asta depinde de ce vede in casa si cum stie sa gestioneze problema in relatia cu cei din jur. Daca acasa ii educam in legatura cu \"capra vecinului\", eu sunt convins ca nu o sa fie o problema. Eu zic sa tinem cont de ceea ce vor ei, sa le ascultam doleantele si sa luam impreuna cu ei, implicandu-i activ in acest proces, decizia corecta in problemele pe care le au. Sa-i ghidam pei sa-si organizeze viata si nu sa le impunem noi o un naumit fel de \"viata ordonata\". Sa gandim si sa simtitm prin ochii lor.
 • Utilizator Anonim
  vizitator    21.01.2010 - 13:51
  Nu este vorba numai de moda , ci si de celelalte lucruri cu,care vin adolescentii in contact -de exemplu sa fie la curent cu tot ce este cool in lumea lor ,au o viata agitata si stresanta ;pe cand noi am dus o viata ordonata si planificata ,inca nu pot sa-mi dau seama care viata e mai buna , dar ca si mama incerc sa fac fata cu brio cerintelor copilului meu.Cu siguranta nu e ceva usor!
 • Utilizator Anonim
  vizitator mhojda    19.01.2010 - 18:20
  Categoric da! Noi mergeam la scoala imbracati asa cum ne placea noua, cum ne simteam noi bine , n-aveam treba cu ,, hainele de firma\" - ca sa nu rada de noi colegii! Esti ,,ciudat\'\' sau nepopular daca nu te imbraci dupa nu stiu care moda, in haine in care nici macar nu te simti bine doar ca trebuie sa fii ,,cool sau trendi\'\'.
Vezi toate comentariile