characters characters

7/15 - Stabilirea apartenentei unui obiect la o grupa/multime
Grupa mica    Matematica

12 noiembrie 2013    |   681 vizualizări
figuri colorate
Utilitatea jocului:

Identificarea obiectului care nu se potriveste cu a anumita grupa de obiecte sau jucarii (stabilirea non-apartenetei).

Materiale folosite:
jucarii si obiecte din camera copilului, figurine, materiale de construit din care sa poate fi realizate gardulete sau sfori colorate.

Desfasurarea jocului:

 • Parintele si copilul construiesc casute pentru diversele grupe de jucarii, figurine si obiecte. Casutele pot fi si sfori colorate asezate pe covor, in forma de cercuri.
 • Copilul, sub indrumarea parintelui asaza in fiecare casuta grupe de obiecte/jucarii pe care le are in camera. Se formeaza ”casuta testoaselor”,, "casuta girafelor" ”casuta jucariilor din plus”, ”casuta creioanelor si cariocilor”, ”casuta mingilor” etc., insa nu mai mult de 3-4 grupe de obiecte.
 • Urmeaza apoi un joc de rol. Copilul se asaza in pat sau pe o pernuta cu spatele la ”casutele” formate. Parintele povesteste ce fapte se petrec: ”Pe timpul noptii, in timp ce toata lumea doarme intr-una dintre casute intra pe furis un strain.” In acest timp, parintele strecoara intr-una dintre grupe un obiect care nu se potriveste cu celelalte obiecte. De exemplu, o testoasa in casuta girafelor. Sau in casuta creioanelor a aparut peste noapte un pai de plastic sau o lingura. Sau in casuta cu mingi s-a furisat un cub de lemn.
 • Parintele continua povestea: ”Se face dimineata. Cu-cu-ri-gu!”. La semnalul cocosului copilul se trezeste si cerceteaza casutele si locuitorii lor, incercand sa identifice figura sau jucaria care s-a strecurat in casuta in care nu apartine.

Acest joc se poate juca in casa si in aer liber. In parc sau in padure se pot gasi obiecte din natura care pot fi grupate: frunze, pietricele, betisoare, scoici, flori etc.

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu