characters characters

6/15 - Constituirea de grupe/multimi dupa marime
Grupa mica    Matematica

12 noiembrie 2013    |   11155 vizualizări
Vrei sa il inveti usor pe copilul tau diferenta dintre "mic" si "mare"? Iata o activitate care ii va placea cu siguranta.


Utilitatea jocului:

Observarea diferentei dintre dimensiunile: mare – mic si folosirea cuvintelor care denumesc aceste doua dimensiuni.

Materiale folosite:
o coala mare de hartie - mai groasa (cartonata), creioane colorate, carioca, o foarfeca, un capsator.

Desfasurarea jocului:
Parintele confectioneaza o hora din hartie, in care alterneaza doi omuleti: unul mare, altul mic. Hora se confectioneaza parcurgand pasii urmatori:


Pliare

Urattttt

Se pliaza hartia pe latime (ca la confectionarea evantaiului), in cat mai multe indoituri, tinand cont ca pe fiecare fasie de hartie trebuie sa incapa cele doua siluete de omuleti.


Desenare

afgadfh

Cand se ajunge la capatul colii, se deseneaza pe o fata a colii pliate, siluetele celor doi omuleti (unul mic si unul mare), tinandu-se de mana.


Decupare

masaaaaaa

Se decupeaza conturul omuletilor, taind toate straturile de hartie deodata.


Rezultat


Dupa realizarea tuturor operatiilor de mai sus, coala desfacuta ar trebui sa arate ca mai sus.


Colorare

Dupa realizarea horei cu cei doi omuleti, parintele prezinta copilului personajele. Omuletul mic se numeste MIC, iar omuletul mare se numeste MARE. Copilul deseneaza ochii, gura si nasturii celor doi omuleti. Copilul poate desena si pe o parte si pe alta a hartiei. Pe parcurs ce deseneaza spune numele fiecarui omulet: MIC – MARE - MIC – MARE....

Finalizare

Cu o alta ocazie, parintele poate crea o poveste despre cei doi omuleti MIC si MARE, care erau, de fapt, niste oameni de zapada si cum au reusit sa faca ei o hora vesela. Aceasta activitate se desfasoara in casa si se poate face in perioada sarbatorilor de iarna. Hora lui MIC si MARE, folosind mai multe coli de hartie, poate deveni o decoratiune de brad sau pentru camera copilului. Sarbatorile de iarna vor face povestea celor omuletilor mai reala si mai atractiva.

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu