characters characters

Recunostinta de sarbatori

Propus de: SuntParinte.ro   |   21 decembrie 2020    |   1324 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani.

recunostinta de sarbatori
Sarbatorile de iarna sunt despre bucurie, cadouri si surprize. Dar si despre recunostinta. Mai ales in perioadele dificile, precum cea prin care trecem, recunostinta poate sa para imposibil de gasit, dar tocmai ea este cheia catre linistea interioara. Cum incurajam recunostinta copiilor de sarbatori?

Citeste si:

Idei de cadouri pentru preadolescenti si adolescenti

Asaza un cadou educational sub brad. Cadouri pentru copiii din clasele primare


Fii un model demn de urmat

Copiii invata mai mult din comportamentele observate decat din ce le spunem. Asadar, daca te vor observa pe tine bucurandu-te de sarbatoare, de prezenta celor dragi (online sau in realitate) si de pregatirile pentru sarbatori, vor tinde sa faca acelasi lucru. Incearca sa te bucuri mai mult de atmosfera si de timpul petrecut impreuna decat sa te stresezi in legatura cu pregatirile, iar copiii iti vor urma exemplul si se vor bucura mai mult de experienta sarbatorii decat de cadourile primite.

In acest an, ofera in dar Educatia!
Cadourile de Craciun pot fi si educationale, mai ales dupa un an scolar dificil si altfel din multe puncte de vedere. Copiii au doar de castigat daca Mos Craciun aduce in acest an si cadouri educationale. Caietele auxiliare Intuitext sunt create astfel incat invatarea si joaca sa mearga mana in mana, iar copiii sa castige incredere in sine si cunostinte noi fara efort si dificultati.

caiete auxiliare Intuitext


Vorbeste copilului despre limitele privind cheltuielile pentru cadouri

Chiar si Mos Craciun are un buget limitat, iar copiii au nevoie sa invete ca uneori, nu toate dorintele se implinesc imediat. Incearca sa stabilesti o limita cand vine vorba de cadourile de Craciun si roaga-l pe copil sa aleaga unul sau doua cadouri din lista dorita. Restul cadourilor le poate primi cu alte ocazii. De ce este important sa existe limite cand vine vorba de dorintele copiilor? In caz contrar, este foarte usor pentru cei mici sa cada in capcana lipsei de recunostinta. Cand obtinem tot ce ne dorim, nu mai apreciem cu adevarat cadourile primite. In plus, copiii au nevoie sa invete ca exista o prioritizare a bugetului familiei, chiar si atunci cand avem la dispozitie fonduri suficiente pentru toate dorintele.

Organizeaza experiente placute in familie

Cadourile nu ar trebui sa fie principala sursa de bucurie de Craciun in familie. Petreceti sarbatorile de iarna facand lucruri placute impreuna si bucurandu-va de compania celor dragi. Va puteti uita la filme de Craciun, puteti pregati un desert impreuna, faceti o sedinta foto de Craciun sau jucati jocuri de societate.

Fiti generosi de Craciun – si in restul anului

Implica-l pe copil in actele de caritate si in voluntariat, pe cat posibil. Cere-i parerea despre cauzele pe care vreti sa le sprijiniti, incurajeaza-l sa doneze jucarii, carti si haine care nu ii mai sunt de folos si povesteste-i despre oamenii care nu sunt la fel de norocosi ca voi. Astfel, vei creste un copil dornic sa ajute si sa aprecieze lucrurile pe care le are deja.

Incurajeaza cadourile intre frati

Daca ai mai multi copii, ajuta-i sa aleaga cadouri surpriza pentru frati. Este o modalitate frumoasa de a-i incuraja pe cei mici sa fie generosi, dar si recunoscatori.

Incurajeaza-l pe copil sa multumeasca personal pentru toate cadourile primite

Daca primeste cadouri din partea rudelor, ajuta-l pe copil sa scrie un biletel de multumire pentru fiecare in parte sau sa ii sune si sa le multumeasca. Intreaba-l pe copil cum ar putea formula un mesaj de multumire cat mai special si lasa-i imaginatia libera

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

Mai multe