characters characters

Recomandari pentru grupul de studiu

Propus de: SuntParinte.ro   |   12 mai 2011    |   2310 vizualizări

Varsta: 15 - 18 ani.

recomandari pentru grupul de studiuDaca observi ca adolescentul tau se plictiseste invatand singur si nu reuseste sa se concentreze foarte bine asupra studiului, ii poti propune o alternativa. Incurajeaza-l sa isi invite cativa colegi cu care sa invete. Uneori, aceasta optiune da rezultate mai bune decat studiul individual, mai ales pentru copiii extravertiti.

 

Cum functioneaza un grup de studiu?

Exista cateva reguli pe care este bine sa le cunoasca fiul sau fiica ta inainte de a pune la cale intalnirea cu colegii sai.

- Grupul de studiu presupune ca toti membrii sa se intalneasca pentru a vorbi despre o anumita tema sau capitole din materia scolara.

- Fiecare participant invata o parte din materie si prezinta notitele sale celorlalti, explicand si vorbind despre capitolul pe care l-a pregatit. De asemenea, fiecare participant este bine sa pregateasca cateva intrebari prin care sa verifice cunostintele celorlalti.

- Rand pe rand, fiecare va spune celorlalti ceea ce a invatat, va oferi explicatii si va raspunde la intrebarile celor ce nu au inteles foarte bine explicatiile.

- In timp ce un participant prezinta materia, ceilalti iau notite si noteaza intrebari sau nelamuriri referitoare la cele prezentate. Cand vorbitorul a terminat prezentarea, cei care l-au ascultat pot pune intrebari sau adauga alte informatii.

- Orice concept si orice teorie pot fi lamurite in cadrul grupului.

- La final, fiecare adreseaza grupului intrebarile de verificare a cunostintelor, realizandu-se astfel o evaluare a notiunilor invatate.

 

Avantajele unui grup de studiu

Grupul de studiu nu compenseaza in totalitate studiul individual, dar faciliteaza intelegerea anumitor notiuni si chiar memorarea informatiilor. Dupa participarea la un grup de studiu, fiecare dintre participanti isi va recapitula materia individual, pentru a se asigura ca a invatat si inteles in totalitate.

- Nelamuririle pe care un elev le-ar putea avea atunci cand invata singur pot fi cu usurinta dezbatute si eliminate in cadrul grupului.


- Elevii participanti pot sa ceara explicatii cu usurinta atunci cand nu inteleg ceva, intre ei fiind o relatie de egalitate, spre deosebire de situatia din clasa si de relatia cu profesorul, in care acesta detine autoritatea.

- Se pot produce idei noi prin intermediul brainstorming-ului.

- O data ce a fost de acord sa participe la intanirea cu grupul de studiu, este mai putin probabil ca adolescentul tau sa lase pregatirea materiei pe ultima suta de metri. Este mai greu sa amani ceva atunci cand stii ca alte persoane se bazeaza pe tine.

- Participarea  la un grup de studiu il obisnuieste pe adolescent cu situatiile in care este nevoit sa vorbeasca in public si sa isi organizeze informatiile, pentru a le prezenta cat mai concis si mai clar.

 

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

  • Avantajele unui partener de studiu
    Avantajele unui partener de studiu
    15 iunie 2011   

    Pentru adolescenti relatiile sociale si prieteniile sunt foarte importante. Pentru parintii adolescentilor, rezultatele lor la scoala sunt si mai importante, deoarece stiu ca de ele depinde viitorul copiilor. Cum te poti asigura ca liceanul tau se va pregati pentru lucrarile de control si va intelege mai bine lectia dificila de fizica? Propune-i sa invete impreuna cu un coleg sau o colega!

  • Proiectul de grup
    Proiectul de grup 2
    09 iunie 2011   

    In ultima vreme, cadrele didactice incurajeaza munca in echipa, atat in clasa, cat si in afara ei, dand copiilor proiecte de grup. Un proiect de grup este o buna ocazie pentru copil sa invete despre negociere, despre comunicare si persuasiune, despre organizare si cooperare.

  • Rolul de frate mai mare
    Rolul de frate sau sora mai mare - cum poate influenta personalitatea pe termen lung
    21 februarie 2024   

    A fi fratele sau sora mai mare inseamna pierderea statutului de singurul copil al familiei si impartasirea atentiei si iubirii parintilor cu altcineva.

Mai multe