characters characters

RBL Summit 2019: Educatia – cea mai sigura investitie in viitor

Propus de: Anca Ghinea   |   15 martie 2019    |   2991 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani, 18 ani +.

RBL Summit 2019

Stand sub tematica descifrarii schimbarii si mai ales a transformarilor din jurul nostru, cea de-a opta editie RBL Summit 2019 nu a putut sa nu aduca in vizor si problema educatiei, intr-un mod original, tonic si efervescent.

Principalele parghii prin care RBL produce schimbarea sunt proiecte precum Merito, SuperTeach, Insights, Antrenament pentru Viitor (in domeniul educatiei), Antreprenoresti – adopta un sat, Antreprenoria, RePatriot sau Start-Up Bridge.


Tematica sesiunii:

Sesiunea EDUCATIA – CEA MAI SIGURA INVESTITIE IN VIITOR a fost sesiunea in care au gravitat idei precum: avem potentialul de a ne transforma si noi, fiecare in parte, dar si sistemul de educatie, care astazi se lupta sa iasa din precepte incorsetate in trecut, in acelasi timp sa ne indreptam eforturile sa cultivam in copii acele valori si abilitati esentiale pentru a face fata lumii de maine.

Sesiunea a explorat trei intrebari principale:
Care sunt paradigmele sanatoase prin care sa vedem educatia din România?
Ce poate face fiecare dintre noi (in rolul de parinte, antreprenor sau lider de organizatie), de maine, ca sa sprijinim transformarea educatiei din tara noastra?
Ce rezultate asteptam?

RBL Summit 2019

Actorii sesiunii:

Chair de sesiune: Ruxandra MERCEA (Director Executiv Transylvania College)

Invitati:

Ligia DECA, Consilier de Stat, Administratia Prezidentiala

Domnica PETROVAI, Fondator Mind Education Health

Lucian COSINSCHI, Director Regional pentru Europa al Minerva Schools

Doru CASTAIAN, Profesor MERITO 2018

Theodora CLEJA, Alumni Transylvania College


Energia:

Atmosfera in sala a fost fortifianta si inedita. Desi s-a ales o tema extrem de importanta (serioasa), energia salii a fost una foarte pozitiva, constructiva si setata pe a genera rezultate pentru EDUCATIE. Intr-un brainstorming spontan al sesiunii, toti cei prezenti au trebuit sa raspunda unei intrebari simple: ce este educatia? Raspunsurile principale: o prioritate, o calatorie, o necesitate.

Ruxandra MERCEA, cea care a coordonat aceasta sectiune ne-a dispus la mese astfel incat la fiecare masa sa fie un profesor MERITO si ne-a invitat ca pe parcursul sesiunii, in momentul in care se aud de 5 ori cele 3 valori: curaj, recunostinta si abundenta sa se strige din sala: Bingo.

Totodata, Ruxandra a lansat doua intrebari pentru echipele din sala: Ce poti face ca parinte si ca lider pentru a genera schimbarea? Fiecare masa, plina de oameni dornici de schimbare, a functionat ca un INCUBATOR DE IDEI.

Punctul pe I

Preambulul sesiunii a fost realizat de Dragos Anastasiu care a spus: totul este in mana fiecaruia, putem genera schimbarea. In fiecare copil este o maretie.

In plus, „daca nu investim azi in educatie, vom investi maine in penitenciare”, a avertizat Dragos Anastasiu, fondator Eurolines si membru RBL.

Hot spot ideas:

Domnica Petrovai: Venim dintr-o cultura punitiva si ne-am obisnuit sa ne concentram pe ce este gresit, ceea ce este extrem de daunator mai ales pentru copiii de pana in 12 ani. Creeaza o relatie de incredere. Copiii invata atunci cand sunt sprijiniti.

Lucian Cosinschi: Nu este suficient sa fii expert in domeniu, ci sa fii un cetatean cu viziune globala.

Doru Castaian: Simpla posedare a cunostintelor nu mai este suficienta.

Ligia Deca: Nu putem vorbi de competitie la gradinita si scoala primara.

Theodora Cleja (20 de ani): Noi suntem generatia care va va prelua business-urile. Rolul educatiei este sa formeze caractere, nu sa produca academicieni.

La intrebarea: ce ne dorim sa cultivam in copiii nostri? raspunsurile (atat din sala, cat si din partea invitatilor) au fost: creativitate, gandire critica, rezolvarea problemelor complexe, atitudine, colaborare, comunicare.

Ritmul transformarilor care au loc in societatea de astazi este colosal de rapid. Ce putem face este sa asiguram o educatie performanta pentru generatia actuala astfel incat, aceasta generatie nu numai sa faca fata schimbarilor, ci sa le și conduca.

Incheiem cu citatul-motto al RBL SUMMIT 2019:

“Tomorrow’s speed of change will make today look like we’re crawling.” - Peter Diamandis, co-fondator Singularity University

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

Mai multe