characters characters

Proiecte de primavara

Activitati si idei creative pentru copii

Propus de: SuntParinte.ro   |   01 martie 2022    |   3630 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani.

proiecte de primavara
Unul dintre cele mai asteptate anotimpuri, primavara aduce speranta si bucuria unui nou inceput. Cum poti sarbatori primavara in mod creativ si educativ alaturi de copil? Iata cateva idei pe care le poti implementa acasa, dar si la scoala, daca esti cadru didactic.

Citeste si:


Activitati de primavara


Cantece de primavara pentru copii


Proiecte de primavara


Primavara in pictura

Acest proiect este potrivit mai ales pentru copiii de gimnaziu, dar si pentru scolarii pasionati de pictura. Cautati impreuna picturi celebre pe tema primaverii si descoperiti mai multe despre autorii lor. Puteti incepe de aici. Si acesta poate fi un proiect pe termen lung - de exemplu, puteti explora un pictor pe saptamana. Pentru a-l implica pe copil in mod direct, ii poti sugera sa incerce sa refaca pictura respectiva in propriul lui stil. 

Primavara in literatura

Cautati poezii, povesti sau eseuri despre primavara. Poti gasi cateva poezii despre primavara in limba romana aici si in limba engleza aici. Pentru copiii de varste mai mari, poti propune o activitate care imbina literatura cu desenul sau pictura. Alegeti un citat despre primavara si creati un poster decorativ cu acesta. Gasesti aici o colectie de citate despre primavara in limba engleza - le puteti traduce sau le puteti folosi in varianta originala.

Acest tip de proiect este potrivit pentru clasa, mai ales la orele de limba romana sau de limbi straine, dar si la orele de educatie plastica.

Primavara in fotografii

Realizati fotografii zilnice in care sa surprindeti, timp de o luna (sau mai multe), venirea primaverii. Este un exercitiu bun de creativitate, rabdare si disciplina. Ii poti dezvolta astfel copilului tau spiritul de observatie, dar si cel estetic – incurajeaza-l sa exploreze diverse unghiuri si compozitii in fotografiile realizate, pentru a le gasi pe cele pe care le considera cele mai expresive.


Viata unei plante

Ajuta-l pe copil sa planteze o samanta si sa documenteze printr-un material video evolutia plantei in timp. Este suficient sa filmeze cateva secunde in fiecare zi si apoi sa uneasca toate filmarile intr-un singur material.

Scriere creativa de primavara

Scrieti o colectie de poezii sau povesti legate de primavara. Desenati ilustratii pentru fiecare poveste sau poezie in parte.

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

Mai multe