characters characters

Preocupati de siguranta copiilor in mediul online?

Specialistii BITDEFENDER ne spun cum sa-i protejam

26 februarie 2019    |   2962 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

siguranta copiilor in mediul online
Vorbim adesea despre siguranta copiilor in mediul digital si ne exprimam teama ca sunt expusi la tot felul de pericole sau tipuri de continut inadecvat. Dar care este exact gradul de risc atunci cand ne lasam copiii „nesupravegheati” in mediul digital?

Loredana Botezatu (Product Marketing Manager-BITDEFENDER) ne explica totul despre acest subiect.

“Mediul online e extrem de apreciat de cei mici inca de la varste fragede, iar studiile noastre arata faptul ca din ce in ce mai multi copii petrec semnificativ de mult timp in fata ecranului – in medie intre trei si cinci ore pe zi.

Traditionalele desene animate si jocurile educative care sunt proiectate pentru copiii de toate varstele creeaza un cadru propice pentru interactiunile online, insa prezinta si un factor alarmant de risc.

Printre cel mai des intalnite astfel de riscuri as enumera dependenta fata de ecran, care uneori duce la neglijarea unor activitati cheie in dezvoltarea copilului, expunerea la continut neadecvat plajei lor de varsta (violenta, continut explicit, limbaj vulgar) dar si amenintari directe la siguranta lor fizica (asa numitul cyber-bullying sau mai rau, tentative de racolare).”

Din fericire, noi, parintii, ne putem implica pentru a-i ajuta pe copii sa se bucure doar de partea pozitiva a online-ului, cu toate ca aceasta nu este o misiune usoara.

Educatia in mediul online

In paralel cu dezvoltarea tehnologiei, specialistii in educatie au creat produse noi de invatare care tin cont de pasiunea copiilor pentru online, dar si de dorinta parintilor ca ei sa nu-si neglijeze scoala si sa navigheze intr-un mediu digital sigur.

scoala online

Pentru clasele primare, produsul educational online ScoalaIntuitext.ro reprezinta adaptarea modului de a invata la noua realitate.

Astfel, materia scolara corespunzatoare fiecarui an scolar le este prezentata copiilor sub forma de jocuri educationale, animatii explicative pe care le pot vedea de cate ori e nevoie sau experimente interactive de laborator.

Descoperind, intelegand sau exersand materia scolara in acest mod placut, copiii invata cu placere si isi formeaza o atitudine pozitiva in raport cu scoala.

Citeste articolul integral.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

Mai multe