characters characters

Parintii si scoala. Cum ne putem ajuta copiii sa fie mai buni

Propus de: SuntParinte.ro   |   25 septembrie 2019    |   10635 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani.

parintii si scoala
Scoala trebuie sa fie un loc in care copiii sa vina cu placere. Activitatile scolare nu trebuie sa reprezinte o ruptura in viata copilului, mediul scolar nu ar trebui sa fie unul rigid, ci unul relaxant, in care copilul sa se manifeste cu spontaneitate, sa invete jucandu-se, sa beneficieze de un climat cald, calm, protector si incurajator.

Insa, pe langa toate aceste modalitati prin care invatatoarea poate ajuta copiii sa aiba o atitudine pozitiva in raport cu scoala, e bine sa stim ca si noi, parintii, avem rolul nostru.

Scoala Intuitext

Astfel, specialistii Intuitext in educatie ne ofera cateva sfaturi utile prin care sa ne incurajam copiii sa priveasca invatarea cu ochi buni:)

„Invatarea eficienta se realizeaza intr-o atmosfera placuta, suportiva, in care copilul simte ca poate decide, ca are un anumit grad de libertate, in care are voie sa greseasca si in care este sustinut sa-si corecteze greselile, nu criticat pentru ele sau comparat.”

 • In raport cu activitatea scolara, copilul trebuie sa ii considere pe parinti nisteparteneri dispusi sa ofere sprijin la nevoie, de aceea comunicarea in cadrul familiei este extrem de importanta.
 • Intrebati-l zilnic pe cel mic ce a facut la scoala, ascultati cu interes ceea ce va povesteste, amuzati-va impreuna de intamplarile hazlii, incurajati-l sa va spuna si aspectele placute, dar si pe cele neplacute din ziua respectiva. Aratand un interes deosebit pentru activitatea de la scoala, ii dovediti copilului ca invatarea este un lucru serios, care va preocupa, si, astfel,copilul va fi mai implicat.

Citeste articolul integral.

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

Mai multe