characters characters

Obiceiuri zilnice de vacanta care il vor ajuta pe copil la scoala

Propus de: SuntParinte.ro   |   09 august 2018    |   4799 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani.

obiceiuri de vacanta
Ce poti face vara pentru ca noul an scolar al copilului tau sa inceapa cu dreptul si fara mai probleme de readaptare? Cinci lucruri simple, care nu vor afecta bucuria si relaxarea de care are nevoie copilul tau in vacanta.

30 minute de lectura in fiecare zi

Indiferent de subiect, gen literar sau format (tiparit sau electronic), lectura in vacanta este importanta nu doar pentru ca ii ajuta pe cei mici sa isi exerseze abilitatile de lectura, ci si pentru ca ajuta la dezvoltarea lor cognitiva si emotionala.

Puteti strecura lectura: seara inainte de culcare dupa-amiaza, in perioadele prea calde sau prea reci pentru a iesi afara la joaca in calatoriile cu masina

Puteti face impreuna liste inedite de lectura, puteti citi impreuna sau puteti amenaja un colt al lecturii in casa. Este important sa nu il obligi pe copil sa citeasca, ci sa il incurajezi sa faca acest lucru. Desigur, timpul dedicat lecturii poate depasi 30 minute, este doar o recomandare orientativa.

Cel putin o ora de miscare fizica in aer liber

Miscarea fizica are nenumarate beneficii la orice varsta, insa pentru copii este importanta fiindca sedentarismul in copilarie este asociat cu un risc mai mare de diferite boli si afectiuni la maturitate. Iar in vacanta copiii tind sa piarda si rezistenta fizica pe care au dezvoltat-o in timpul scolii, in orele de educatie fizica. Cum poti incuraja miscarea fizica in vacanta:

 • inscrie-l pe copil la un curs de sport organizat
 • lasa-l la joaca in parc
 • practicati un sport in familie


Un joc sau o activitate care ii exerseaza abilitatile matematice

Copiii pierd mai mult abilitatile matematice decat cele de citire, deoarece lectura este mai usor de inclus in programul zilnic al vacantei de vara. De aceea, nu ezita sa incluzi printre jocurile copilului si jocuri si activitati matematice.

Activitati zilnice care solicita abilitatile matematice ale copiilor:

 • ajutorul la cumparaturi
 • ajutorul la gatit
 • monopoly sau jocuri de carti

Cateva randuri in jurnalul de vacanta sau in jurnalul de lectura

Un jurnal de vacanta il ajuta pe copil sa isi exerseze scrisul si abilitatea de exprimare in scris, dar si sa adune amintiri frumoase.

Daca cel mic nu este interesat de un jurnal al vacantei, poate vrea sa tina un jurnal al lecturilor, mai ales daca sunt cele recomandate de la scoala: va retine mai bine detaliile daca le va nota pe masura ce citeste.

Conversatii despre lucruri noi invatate

Conversatiile cu copilul tau il ajuta sa isi dezvolte limbajul la varste mici, iar la varste mai mari, poti fi ocaziile perfecte de a-si exersa abilitatile de exprimare orala (argumentare, negociere, relatare sau rezolvarea de conflicte).

Vorbind cu el despre lucrurile noi pe care le-a aflat el sau pe care le-ai aflat tu, ii cultivi curiozitatea, factor important al succesului academic si profesional.

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

Mai multe