characters characters

Nu vorbeste. Cand e cazul sa-ti faci griji?

Propus de: ClickPentruFemei.ro   |   13 octombrie 2014    |   791 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani.


*Sursa foto: https://www.flickr.com/photos/fotostalker/5513256655/


De
si toti prietenii sai de joaca sunt extrem de curiosi si nu le mai tace gurita o clipa, prichindelul tau este cel mai tacut si cu greu poti scoate cateva cuvinte de la el.


Fiecare copil are propriul sau ritm de dezvoltare, iar de cele mai multe ori dificultatile de comunicare nu ar trebui sa fie o problema pe termen lung.


Urmare
ste cat de receptiv este

Stiai ca 25% din copii incep sa vorbeasca mai tarziu decat ceilalti? In multe cazuri copiii nu simt nevoia sa se exprime decat prin putine cuvinte, indeajuns ca apropiatii sa-i inteleaga. Daca cel mic este receptiv la ceea ce-i spui, intelege ce l-ai rugat sa faca si-ti urmeaza instructiunile, atunci nu ar trebui sa te ingrijorezi, ci doar sa-l incurajezi sa vorbeasca mai mult. Pune-i intrebari si in loc sa-l lasi sa te duca sa-ti arate ce doreste, roaga-l sa-ti spuna. Citeste-i povesti, iar la sfarsit intreaba-l ce anume i-a placut sau cum ar fi actionat el in locul personajului principal. Astfel isi va imbogati mai repede vocabularul.


Lasa-l sa fie mai independent

Daca esti in permanenta langa el si-i ghicesti fiecare dorinta, atunci copilul nu va mai fi nevoit sa se exprime. In aceeasi situatie este pus si cand cei din jur raspund pentru el. Nu mai lua fiecare decizie in locul lui, considerand ca este prea mic ca sa aleaga. Intreaba-l exact ce doreste, iar cand are o nelamurire, raspunde-i prin cuvinte simple, pe care sa le inteleaga cu usurinta.

Afla cand trebuie sa mergi la doctor AICI.

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

Mai multe