characters characters

Nu inteleg notiunile noi din clasa? Ce uitam sa facem noi, parintii

13 martie 2019    |   1687 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani.

concentrarea atentiei la copii
Una dintre cele mai frecvente probleme cu care se confrunta cadrele didactice la clasele primare este lipsa de atentie a copiilor la ore.

Fie ca se joaca cu colegul de banca, fie ca se gandesc la jocul preferat, elevii nu reusesc sa se concentreze si sa inteleaga din clasa toate notiunile noi predate de invatatoare.

Ajunsi acasa, unde trebuie sa-si faca temele, copiii se plang ca nu stiu sa rezolve problemele la Matematica sau chiar anumite exercitii la Comunicare in Limba Romana.

Dar daca am reusi noi, parintii, acasa sa le dezvoltam atentia si rabdarea prin metode educationale moderne si atractive?

De multe ori asteptam din partea cadrului didactic sa rezolve toate problemele ce tin de educatia copiilor nostri, insa dinamica orelor de studiu de la scoala impiedica invatatoarea sau invatatorul sa acopere toate nevoile cognitive si emotionale ale celor mici.

De aceea, specialistii in educatie ne sfatuiesc pe noi, parintii, sa ne alaturam eforturilor scolii si sa ne ajutam copiii sa-si formeze abilitati si deprinderi sanatoase si utile pe termen lung.

Iar atentia, capacitatea de concentrare si rabdarea sunt cateva dintre ele.

Cinstit vorbind, invatarea presupune efort, perseverenta si dorinta de a incerca cu determinare pentru a reusi. E nevoie sa le spunem copiilor ca nu e usor, dar ca le suntem alaturi pe tot parcursul lor educational.

In paralel, e recomandat sa ne informam si sa-i sustinem - pe langa sprijinul moral si afectiv - si prin produse de invatare care sa-i ajute sa inteleaga mai usor materia scolara.
scoala online

Mai usor si intr-un mod mai placut. Cu cat invatarea e mai placuta pentru ei, cu atat vor fi mai deschisi sa descopere lucruri noi si, astfel, vor dobandi o curiozitate vie sa afle, sa cunoasca, sa cerceteze.

Astfel, produsul educational online ScoalaIntuitext.ro ii ajuta pe copiii din clasele primare sa inteleaga mai usor notiunile noi predate la clasa de invatatoare, dar si sa recapituleze concepte deja invatate.

Prin jocuri educationale, filmulete placute de predare, teste sau experimente interactive de laborator, micii exploratori inteleg intr-un mod atractiv materia din programa scolara corespunzatoare clasei lor. Astfel, fiind implicti in aceasta activitate placuta de invatare, copiii nostri isi vor forma in mod natural abilitatea de a se concentra si de a fi atenti pentru intervale mai lungi de timp.

Care sunt cele mai periculoase greseli pe care le fac dascalii si parintii atunci cand vine vorba despre dorinta lor de a-i determina pe copii sa invete?

Citeste continuarea articolului.

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

Mai multe