characters characters

Zece lucruri pe care le stiu mamele singure

Propus de: SuntParinte.ro   |   19 octombrie 2016    |   4578 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani.

mame singureIn ochii tuturor copiilor, parintii sunt niste super-eroi care stiu sa vina in intampinarea dorintelor si nevoilor lor. Iar mamele singure sunt cu atat mai mult eroine, pentru ca de multe ori nu pot imparti responsabilitatile la doi.

Din acest motiv, a creste un copil singura poate fi extrem de extenuant din toate punctele de vedere.

Iata zece afirmatii cu care mamele singure sunt de acord:

„Doar mamele singure stiu cat de greu e sa treci prin viata cu antecedentul de divort.”

Mamele singure si-ar dori ca prietenii si rudele sa stie ca divortul nu este contagios si ca pot fi invitate la evenimentele de viata ale altor familii, fiindca nu se va intampla nimic rau. In plus, nu se vor simti prost vazand alte familii fericite, ci vor redobandi speranta ca se poate ca doi oameni sa se inteleaga si sa formeze o familie.

„Atunci cand copilul se afla in vizita la tatal lui am mai mult timp pentru mine, insa in acelasi timp ma simt extrem de singura.”

In majoritatea cazurilor, atentia si energia mamelor singure sunt dedicate copilului. Atunci cand acesta nu se afla in preajma, poate fi dificil pentru mame, cel putin la inceput, sa se bucure de timpul pe care il au la dispozitie departe de copil. De aceea, sunt apreciate prietenele care propun activitati mamelor singure in asemenea situatii.:)

„Doar parintii singuri inteleg ce inseamna sa fii de paza in fiecare noapte la somnul copilului, fara ca altcineva sa te ajute.”

Mamele singure isi doresc mai multa intelegere din partea celor din jur, mai ales atunci cand ziua nu functioneaza la parametri ridicati din cauza noptilor nedormite. Ele ar aprecia daca ziua ar putea sa gaseasca un prieten sau o ruda care din cand in cand sa mai aiba grija de copil, pentru a se putea odihni.

„Atunci cand esti fara partener, nu iti poti permite sa dormi linistita toata noaptea, in timp ce poate, copilul tau adolescent se furiseaza din casa.”

Mamele singure de adolescenti pot avea nevoie de ajutorul altor persoane care sa joace rolul de modele morale sau prieteni ai copilului. In aceasta perioada,copiii au nevoie nu doar de mama, ci si de alte persoane care sa ii indrume spre calea cea buna, care sa ii sprijine in actiunile lor si sa le arate unde anume gresesc.

„Mereu avem grija de toata lumea pentru ca la asta se pricep mamele cel mai bine, insa cand nu ai cineva care sa aiba grija de tine, poate fi foarte greu.”

Mamele singure au nevoie de prieteni si rude care sa le zambeasca din cand in cand, sa le ofere un sfat, sa le imbratiseze ori cu care sa mai iasa din rutina zilnica.

„E intr-adevar important sa gasesti pe cineva cu care sa poti impartasi lucrurile bune precum succesul si intamplarile fericite. O persoana cu care sa poti bate palma cand copilul tau a avut o reusita.”

Avem nevoie de oameni cu care sa traim impreuna atat momentele dificile, cat si cele fericite. Mamele singure au nevoie de prieteni si rude care sa se bucure de reusitele copilului si care sa il aprecieze pe acesta in totalitate, nu doar sa il considere o responsabilitate.

„Suntem puternice. Avem rezilienta. Dar suntem vulnerabile, chiar daca nu lasam asta sa se vada.”

Mamele singure au nevoie sa fie intrebate de cei din jur daca au nevoie de ceva, chiar daca majoritatea dintre ele au invatat sa se descurce foarte bine pe cont propriuDaca cunosti o mama singura, intereseaza-te mai des cum se descurca, daca are nevoie sa vorbeasca cu cineva pentru a se descarca, daca are nevoie de sfaturi ori ajutor.

„A iesi in oras la intalnire e infricosator”

O casnicie esuata inseamna o multime de lectii invatate despre relatii, iar mamele singure pot avea sanse ridicate de a construi o noua relatie fericita.Potentialii parteneri trebuie sa fie insa dispusi sa se adapteze la independenta ridicata a mamei si la o viata destul de ocupata.

„Facem sa para totul usor, insa iubim acele momente in ccare putem sa impartasim sperantele si fricile noastre cu prietenii, fara ca acestia sa ne judece.”

Mamele singure au nevoie sa fie lasate sa se exprime fara a fi judecate si criticate. Ele au nevoie uneori doar sa fie ascultate.

„Doar mamele singure pot intelege cat de puternica e forta iubirii.” :)

Un alt aspect dificil pentru mamele singure e critica sau compatimirea celor din jur. A ramane singura sa cresti un copil nu e neaparat o alegere si mai degraba o decizie luata pe baza unei analize indelungate a costurilor si beneficiilor pe care le implica. De aceea, mamele singure merita tot sprijinul si respectul celorlalti, mai presus de toate.


*Sursa foto: stockimages at FreeDigitalPhotos.net

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

Mai multe