characters characters

Lista de dorinte pentru noul an

Propus de: SuntParinte.ro   |   30 decembrie 2021    |   2389 vizualizări

Varsta: 11 - 15 ani, 15 - 18 ani, 18 ani +.

lista de dorinte pentru noul an
Fiecare an nou, indiferent de cat de dificil sau epuizant a fost cel anterior, aduce un val de entuziasm si motivatie pentru dorinte, planuri si obiective noi. Realizarea unei liste de dorinte pentru noul an nu este o activitate potrivita doar adultilor, ci si adolescentilor si copiilor. Cu putin sprijin, acestia pot reflecta la ce isi doresc sa obtina in noul an, cum ar putea face acest lucru si cum ar putea depasi temerile sau obstacolele intalnite in cale.

Citeste si:


Recomandari pentru un An Nou plin de bucurie


Rezolutii de Anul Nou pentru o relatie de cuplu mai fericita


Lista de dorinte pentru noul an


Cum poti crea o lista de dorinte pentru noul an astfel incat acestea sa devina realitate? Iata cateva idei care te pot ajuta.


Porneste de la cateva intrebari:


Ce fel de persoana vreau sa devin in noul an?
Ofera un raspuns cat mai detaliat, referindu-te la toate aspectele pe care le consideri importante in viata ta: sanatatea fizica, sanatatea emotionala, munca, relatiile cu cei dragi, pasiunile si interesele, invatarea etc.


Ce actiuni imi vor creste nivelul increderii in mine insami? Este o intrebare care te ajuta sa te gandesti dintr-o noua perspectiva la dorintele si planurile pentru noul an, pentru ca increderea in sine este strans legata de valorile noastre. Cu cat facem alegeri bazate pe ce este mai important pentru noi si cu cat actionam in directia aceasta, cu atat increderea noastra in sine creste. De exemplu, daca intotdeauna ti-ai dorit sa ii ajuti pe cei din jur, iar in noul an vei incepe un proiect caritabil, increderea ta in propriile forte va creste considerabil.


Ce lucruri dificile mi-ar aduce fericire pe termen lung? Strans legata de intrebarea anterioara, aceasta intrebare te poate motiva sa nu mai amani lucrurile care ti se par dificile sau solicitante, dar pe care ti le doresti mult. Schimbarea carierei, participarea la un proiect important sau inscrierea intr-o competitie sunt astfel de exemple.


Ce as vrea sa aduc nou in viata mea? Poate este vorba de mai mult entuziasm, maim ult calm, mai multa liniste si impacare, mai multa curiozitate si aventura. Incearca sa gasesti concept cat mai clare, pe care le poti ilustra visual sau prin exemple concrete. De exemplu, ideea de calm poate fi ilustrata prin imagini cu peisaje naturale sau décor interior, ideea de curiozitate prin lectura sau abilitati noi etc.


Cand avem cele mai multe sanse de succes in implinirea dorintelor pentru noul an


Studiile despre rezolutiile sau dorintele pentru noul an arata ca cea mai de succes strategie este cea bazata pe orientarea catre scopuri bazate pe motivatie pozitiva (dorinta noastra de a obtine ceva pozitiv, precum aprecierea celor din jur, o stare mentala si fizica mai buna etc.), in contract cu orientarea catre scopuri bazate pe evitarea unor consecinte negative (de exemplu, cand suntem motivati de teama de a esua sau de a fi considerati incompetenti de cei din jur).


Alte studii au scos in evidenta alti factori care prezic succesul rezolutiilor de Anul Nou: autoeficacitatea (increderea in abilitatea noastra de a reusi sa realizam ce ne propunem), abilitatea de a ne schimba comportamentul si sentimentul de a fi pregatiti pentru schimbare. In plus, persoanele care au reusit sa isi indeplineasca dorintele pentru noul an au avut un nivel mai scazut de autoinvinovatire si o tendinta mai scazuta de a se limita la visatul cu ochii deschisi.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

Mai multe