characters characters

Jocuri pentru petrecerile prescolarilor

30 iunie 2015    |   3461 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani.

copil la petrecere
Petrecerile prescolarilor au nevoie de un spatiu sigur si generos, de bucurie si de o lista destul de lunga de jocuri pe care sa le propui celor mici. Pana la varsta de 6, 7 ani, sunt recomandate jocurile care nu se bazeaza pe competitie, ci pe colaborare sau care presupun un mic “premiu” pentru fiecare copil participant. Iata cateva astfel de jocuri.

Leii somnorosi

Acest joc e necesar atunci cand agitatia din casa este prea mare si nu mai reusesti sa stapanesti copiii. Regula este simpla: fiecare poate sa faca ce vrea, insa in momentul in care strigi “leul doarme !”, toti trebuie sa se arunce la pamant si sa stea nemiscati cat timp consideri tu ca e nevoie.

Urmareste liderul

In cazul in care ai la petrecere un grup de copii foarte energici, poti sa ii ajuti sa isi consume energia. In spatiul lor de joaca plaseaza obstacole de genul: scaune, tabureti, farfurii, pahare, coifuri etc. Transforma-te in lider si asaza-i in coloana in spatele tau. Pe ritmul muzicii va trebui sa parcurgeti un traseu plin de obstacole peste care va trebui sa sariti, sa le ocoliti, sa le ridicati sau sa mergeti taras pe langa ele. Ai grija sa alegi obstacole potrivite varstei copiilor, care sa nu le puna siguranta in pericol.

Baloane de sapun

Ar trebuie sa nu lipseasca de la petrecerea prescolarilor. Cauta mai multi adulti dispusi sa te ajute si suflati impreuna pentru a crea cat mai multe baloane de sapun, pe care cei mici le vor “prinde”.

Forme muzicale

Toti copiii sunt castigatori in acest joc in care, inainte de a incepe, trebuie sa asezi pe jos un numar de forme geometrice sau obiecte decupate din carton. Numarul acestora trebuie sa fie cu unu mai mic decat numarul copiilor care se vor juca. Apoi vei da drumul la muzica, iar cand muzica se opreste, fiecare copil trebuie sa gaseasca un carton pe care sa puna piciorul. Cel care nu a gasit o bucata de carton, va iesi din joc. Nu va iesi suparat fiindca va primi una din formele de carton. Seamana cu jocul in care folosim scaune si muzica. Copiii danseaza in jurul scaunelor pana cand muzica se opreste. Fiindca sunt mai putine scaune, un copil va ramane pe dinafara. In cazul de fata, fiind mai putine forme de carton pe care sa puna piciorul, va iesi din joc, insa bucuros ca a primit o forma cartonata numai pentru el. Este important sa alegi niste forme frumoase din carton. Pentru a-i incanta pe copii, poti opta pentru autocolante:).

Spargeti balonul

Imparte copiii in perechi si asaza-i spate in spate. Intre ei trebuie sa tina un balon, pe care trebuie sa il sparga stand in continuare spate in spate. Jocul continua pana cand toate perechile reusesc sa sparga balonul.

Indiferent care sunt jocurile pe care le-ati ales, amintiti-va ca este important ca fiecare copil invitat sa se simta bine si sa se bucure de activitati.


*Sursa foto: https://www.flickr.com/photos/swambo/16417698212/

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

Mai multe