characters characters

Cum invata copiii prin joaca – activitati educative potrivite pentru perioada pandemiei

Propus de: SuntParinte.ro   |   26 noiembrie 2020    |   1724 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani.

jocuri educative distractive
Invatarea online vine cu provocari specifice si destul de dificil de depasit, atat pentru copii, cat si pentru parinti si cadrele didactice. Dincolo de participarea la lectii si realizarea temelor, ii putem incuraja pe copii sa exerseze cunostintele si abilitatile invatate la scoala prin activitati distractive, care imbina joaca si invatarea. Iata cateva idei, potrivite mai ales pentru copiii din clasele primare, dar care pot fi adaptate si pentru varste mai mari.

Citeste si:

Jocuri de iarna pentru interior

Jocuri de interior pentru copiii cu multa energie


Activitati care exerseaza scrisul si cititul

  • Propune-i copilului tau sa scrie o scrisoare (sau un email) unei rude (bunici, matusi etc.).
  • Realizati impreuna felicitari de Craciun si roaga-l pe copil sa scrie mesaje pentru cei dragi.
  • Incepeti impreuna un jurnal al perioadei de izolare si scrieti impreuna in el in fiecare zi.
  • Propune cadrului didactic sa realizeze ore de lectura virtuale – in care copiii asculta sau citesc pe rand o poveste.
  • Transformati lectura in obicei de familie – cititi impreuna cel putin 30 minute pe zi – fiecare membru al familiei o carte separata.
  • Roaga-l pe copil sa te ajute la prepararea cinei citindu-ti pasii retetei pe care o pregatiti.
  • Creati impreuna o coperta de carte – pentru cea mai recenta carte citita, de exemplu. Creati si o descriere scurta a cartii, pe care sa o includeti pe spatele cartii.
  • Transformati compunerile sau povestile scrise de copilul tau intr-o carte – incurajeaza-l sa creeze desene si colaje potrivite, creati impreuna o coperta speciala si legati toate paginile impreuna cu o sfoara sau o panglica.

Caietele auxiliare Intuitext sunt de asemenea o optiune potrivita daca vrei sa imbini joaca si invatarea si sa te asiguri ca nu exista lacune in pregatirea copilului tau. In plus, auxiliarele INTUITEXT le formeaza copiilor deprinderi sanatoase de lucru: ii invita sa exploreze, sa isi exprime opiniile coerent sau sa invete prin cooperare. Afla mai multe despre acestea aici.

auxiliare Intuitext clasele primare


Activitati care exerseaza matematica


Roaga-l sa te ajute sa faceti impreuna lista de cumparaturi si bugetul pentru aceasta.

Jucati-va jocuri matematice. Poti gasi cateva idei aici. Alte idei:

Ghiceste numarul – copilul se gandeste la un numar de la 1 la 10 sau de la 1 la 100, iar tu trebuie sa ghicesti numarul adresandu-i intrebari (de exemplu, „Este un numar par?”, „Este un numar impar?”, „Este mai mare ca 5?“, „Este mai mare ca 10 si mai mic decat 50?”, „Ajungi la el daca numeri din 5 in 5/din 2 in 2/ din 3 in 3 etc?”).

Ce monezi am in mana? Tine in mana mai multe monezi si spune-i copilului tau suma totala. Intreaba-l ce monezi ar putea forma suma respectiva. De exemplu, daca ai 70 de bani si 3 monezi, care sunt acestea? Pentru a face jocul mai complicat, poti folosi si bancnote si poti sa nu ii spui copilului tau numarul de monezi, pentru a gasi mai multe variante posibile de raspuns. Da-i apoi ocazia sa te testeze si el pe tine

Inventeaza un numar. Imparte cate 4 carti de joc la fiecare participant. Provocarea este ca folosind cele 4 numere de pe carti sa creeze cat mai multe numere noi, adunand, scazand, inmultind si/sau impartind toate cele 4 numere. Timpul limita este de 5 minute – castiga cine a creat cele mai multe numere noi.

*Sursa foto: Freepik.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

Mai multe