characters characters

Jocuri de vara

Propus de: SuntParinte.ro   |   18 iulie 2022    |   286 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani.

jocuri de vara
Dupa-amiezile lungi si calde de vara pot deveni monotone si lipsite de inspiratie. Iata cateva idei de jocuri si activitati care aduc un strop de racoare si distractie in familie.

Citeste si:


Jocuri de vocabular pentru vacanta de vara


Jocuri matematice pentru vacanta de vara


Jocuri de vara pentru copii


Jocuri cu apa


Iata un joc cu apa potrivit pentru intreaga familie sau pentru mai multi copii:


Goleste si umple galeata.
Asezati-va in rand, unul in spatele celuilalt. La un capat al sirului se afla o galeata plina cu apa, la celalalt capat al sirului, o galeata goala. Persoana care se afla langa galeata plina, ia apa cu un pahar de plastic si incearca sa dea paharul, peste cap, persoanei din spatele ei, iar aceasta face acelasi lucru, pana cand paharul de plastic ajunge la persoana de langa galeata goala. Aceasta varsa apa din pahar in galeata goala si da paharul persoanei de langa galeata plina. Provocarea este de a transporta cat mai multa apa din galeata plina in cea goala.

Alte variante ale jocului:

 • Fiecare jucator incearca sa umple propria galeata folosind un burete;
 • Doua echipe incearca sa umple cat mai repede propria galeata folosind cani sau sticle cu capac gaurit pe care le arunca de la o persoana la alta.

Bataia cu pistoale cu apa sau cu baloane este perfecta pentru zilele cu temperaturi ridicate. Experimentele cu gheata sau cu apa (de exemplu, Se scufunda sau pluteste?) sunt alte cateva idei potrivite pentru vacanta de vara. Descopera mai multe idei de jocuri cu apa.

Joaca senzoriala

Joaca senzoriala este perfecta pentru zilele de vara, in curte sau pe balcon, intr-un spatiu in care poti limita eventualele efecte nedorite ale acesteia. Iata cateva idei de joaca senzoriala pentru vara:

 • tava cu nisip si scoici
 • tava/galeata cu baloane de apa inghetate. (Umple cateva baloane cu apa in care ai adaugat colorant alimentar si/sau sclipici si tine-le la congelator pana cand ingheata.)
 • pepene-slime. Creeaza un slime de culoare rosie si amesteca-l cu seminte de pepene. Daca il torni intr-un castron verde, vei obtine un effect apropiat de pepenele adevarat. In loc de slime, poti folosi nisip rosu.
 • tava cu spuma de ras si scoici

 

*Sursa foto: Freepik.com

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

 • Jocuri povesti
  In aceasta vara, transforma povestile in joaca: 5 idei de activitati creative
  11 august 2022   

  De la povesti la joaca este un singur pas, iar copiii il fac deseori in mod natural si spontan. Dupa ce asculta o poveste, o discuta in conversatiile cu parintii lor, o recreeaza in joaca sau o repovestesc pentru a-i amuza pe cei din jur.

 • Povesti inventate de copii
  Povestile inventate de copii: 4 modalitati prin care le incurajam
  21 iulie 2022   

  La un moment dat, intr-o masura mai mica sau mai mare, fiecare copil se transforma din „consumator” de povesti in creator de povesti, chiar daca pentru o foarte scurta perioada de timp.

 • Jocuri de vocabular pentru vacanta
  Jocuri de vocabular pentru vacanta
  07 iulie 2022   

  Drumurile lungi de vacanță pot fi relaxante pentru adulți, dar monotone pentru cei mici. În momentele de plictiseală, jocurile de limbaj sau vocabular apar deseori în mod spontan în rândul copiilor, mai ales la vârste mici, când imaginația și fascinația pentru cuvinte sunt la cote înalte.

Mai multe