characters characters
Elena22_sp 03 apr 2014

Fetita de 2ani si 6 luni si nu vrea sa vorbeasca!?

Propus de: Elena22_sp   |  

Varsta: 3 - 6 ani.

Buna ziua , am o fetita de 2 ani si 6 luni si nu vorbeste decat cateva cuvinte, de exemplu: 
Pa, tata ; Gata ; Vorbeste la telefon si spune , da, da, da  si ceva pe limba ei ;toata ziua canta si danseaza pe melodiile preferate , stie aproape orice si imita ca tot ce i se pare ei mai deochiat.Numara dar in legea ei , adica ceva in genul asta; ta,ta,tttta !

Raspunsuri(5)

Autentifică-te pentru a putea raspunde.
 • Cristina Burciu
  rating up 0 rating down

  Cristina Burciu 14 oct 2014 20:30

  Am exemplul unei cunostinte al carui baietel nu a scos un cuvant pana la 3 ani. Nu ar trebui sa va alarmeze, de obicei se spune ca acesti copii au o inteligenta peste medie. In momentul in care intra in colectiv (gradinita) si interactioneaza cu copiii o sa-si imbogateasca vocabularul cu siguranta.

 • sabina cojanu
  rating up 0 rating down

  sabina cojanu 10 apr 2014 09:18

  Daca nu este la gradinita ,incercati si dati-o ,integrati-o in colectiv o sa vorbeasca nu va speriati.

 • Psihoterapeut Catalina Hetel
  rating up 0 rating down

  Psihoterapeut Catalina Hetel 05 apr 2014 18:33

  Exista cateva indicii care pot sugera o problema: copilul nu cauta compania celorlalti, nu se uita in ochii interlocutorului, are o viata emotionala saraca si face actiuni repetitive. Daca nu recunoasteti aceste simptome inseamna ca cel mic are o intarziere a limbajului. Aceasta poate avea doua posibile cauze: ori se descurca foarte bine si fara sa vorbeasca, este inteleasa perfect de catre parinti, ori traieste o stare de anxietate, se teme pur si simplu sa vorbeasca. In primul caz copilul trebuie indrumat pas cu pas sa vorbeasca de exemplu: :iti dau jucaria daca spui "jucarie". In al doilea caz, in cazul anxietatii, este posibil ca in familie sa existe o atmosfera marcata de teama sau de neliniste. Copilul se teme sa vorbeasca pentru ca se teme sa nu greseasca, se teme ca nu va fi in stare. Vorbitul este un exercitiu greu, care implica si multe greseli. doar curajul de a gresi ne ajuta sa facem ceva care pare imposibil. De asemenea, atunci cand exista o intarziere a copilului, parintele intra intr-o stare de alerta, de neliniste, care intretine exact atmosfera de angoasa care il face si pe copil temator. Acest cerc vicios poate fi intrerupt cu rabdare si cu incurajari pentru copil si pentru voi parintii. Cel mai simplu ar fi sa mergeti cu copilul la un specialist si daca totul e bine, sa dati copilului incredere in el si in capacitatile sale.
  Sfatul meu este totusi sa nu asteptati 5 ani, pentru ca daca sunt diagnosticate din timp, afectiunile de acest gen pot fi corectate cu succes.

 • Mihaela Viorica Danila
  rating up 0 rating down

  Mihaela Viorica Danila 04 apr 2014 19:50

  Lucian Blaga a vorbit de la varsta de 4 ani.

 • Mihaela Viorica Danila
  rating up 0 rating down

  Mihaela Viorica Danila 04 apr 2014 19:47

  Nu trebuie sa va alarmati prea tare,dar puteti consulta un psiholog si un logoped,copilul s-ar putea sa inceapa sa vorbeasca corect dintr-o data si sa va surprinda total.
  Este o problema daca nu vorbeste corect la varsta de 5 ani ,doar atunci, trebuie obligatoriu sa intervina un logoped,pana atunci vorbiti-i clar pe silabe cat mai mult fata in fata ,silabisindu-i cuvintele rar.
  Sa fiti sanatosi!

Citeste articole din aceasta tema

Mai multe