characters characters
Corina Ranceanu 21 iun 2009

Este corect si moral ca un parinte sa afle nota la purtare a copilului in ultima zi de scoala?

Propus de: Corina Ranceanu   |  

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani.

Motivatia si explicatiile dirigintelui au fost ca numai acesta decide in functie de un carnetel pe care noteaza un "monitor", o eleva in timpul fiecarei ore. De ce toti baietii din clasa, 11 la numar au nota scazuta la purtare fara sa se ia niste masuri de ameliorare sau de corectare din timp. Sunt curioasa cine va lua niste masuri ca si copiii nostri sa fie ascultati vreodata, noi ca parinti oricum am fost dati deoparte. Mentionez ca si eu sunt cadru didactic si cu vechime de 18 ani si nu am intalnit pana acum o asemenea situatie, ca parintii sa nu fie informati din timp asupra comportamentului de la scoala, avand in vedere ca sunt copii cu o situatie buna la invatatura. Nota la purtare a fost hotarata la 9(noua) si copiii pot avea de suferit mai tarziu.

Raspunsuri(7)

Autentifică-te pentru a putea raspunde.
 • Corina Ranceanu

  Corina Ranceanu 20 nov 2014 17:54

  Constat ca de-alungul timpului am primit raspunsuri pro si contra. In acel moment am fost furioasa pe comportamentul dirigintei, care nicio clipa nu mi-a lasat impresia ca ar dori scaderea notei la purtare,avand in vedere ca am fost un parinte implicat in activitatea scolara.In anul urmator diriginta a fost schimbata de la clasa baiatului, s-a constatat ca a fost un moment de razbunare din partea dumneaei, fata de toti baietii din clasa. Dupa alti doi ani doamna profesoara a iesit la pensie, noi am incercat sa dam uitarii acel incident. Acum baietii "pedepsiti" sunt la facultati de prestigiu( medicina, calculatoare,kinetoterapie). Ei au uitat de mult, nici nu stiu daca i-a interesat vreodata. Exista un DAR. Noi cei din invatamant trebuie sa avem mare grija atunci cand ne gandim cum ne pedepsim elevii. Am avut noroc de faptul ca baiatul meu nu a ales academia de politie(oricum conta nota la purtare din liceu si aceea a fost10).El a trecut foarte usor peste acel moment, dar altii...

 • silvia greceanu

  silvia greceanu 19 nov 2014 23:19

  Legatura parinte-invatator(diriginte) se tine permanent sau macar odata pe luna la sedinta cu parintii. Dirigintele comunica parintelui personal situatia disciplinara a elevului respectiv( se evita a se face nominalizari in plen), impreuna cu unele recomandari, sau masuri luate de comun acord invatator-diriginte-parinte si chiar elev daca ecesta e mai mare. Daca situatia nu se remediaza pana la sfarsitul semestrului sau anului scolar, se discuta si in consiliul profesoral, apoi se pune o singura nota fara data si se incheie media. Parintele este  instiintat in scris printr-o adresa in dublu exemplar, semnata de invatator-diriginte(cu stampila scolii si semnatura directorului) si de parinte precum ca a luat la cunostinta.
  E un pic cam birocratic, dar e singura metoda care sa se justifice notarea. In rest, cadrului didactic, i se interzice prin lege orice alta interventie. In afara de dojana si sfat  dat personal elevului si scaderea notei la purtare in caz de abatere grava sau repetata, altceva nu se poate.

 • Eliza Paraschivescu-Vrejoiu

  Eliza Paraschivescu-Vrejoiu 02 iul 2009 16:42

  Nu este normal ceea ce se intampla.Nota la purtare se stabileste in urma unor abateri disciplinare ale elevului,de care trebuie obligat instiintat si parintele.Daca acesta nu poate fi gasit pe tot parcursul anului scolar din diferite motive,daca nu comunica absolut deloc cu scoala,inseamna ca nu il intereseaza soarta copilului sau si nu trebuie sa mai comenteze.Ca parinte are in primul rand obligatii si apoi drepturi.

 • Caciula 2 Ioana

  Caciula 2 Ioana 28 iun 2009 10:12

  Relatia dintre parinti si personalul scolii este esentiala pentru o evolutie scolara satisfacatoare a elevilor. In acest scop exista si programul de consultatii cu parintii pe care fiecare diriginte il stabileste si in cadrul caruia fiecare parinte poate afla care este situatia scolara a copilului sau si care sunt solutiile de remediere, daca este cazul. Aceasta legatura parinte-diriginte este bine sa fie mentinuta pe tot parcursul anului scolar, deoarece la sfarsitul semestrului sau anului nu se mai pot schimba radical notele sau comportamentele.

 • gina carata

  gina carata 26 iun 2009 13:25

  problema esta ca relatia dintre cadre didactice si parinti nu mai este una bazata pe respect reciproc. E evident in ultima vreme ca parintii considera ca orice responsabilitate in legatura cu un comportament problematic al elevului apartine exclusiv profesorilor. Cu siguranta exista semnale de alarma care anunta ceea ce se va finaliza cu o nota la purtare mai mica decat cea dorita, insa este foarte adevarat si ca parintii nu mai trateaza cu interes si responsabilitate cele spuse de profesori. Din toate acestea nu au de pierdut decat elevii, iar cand inteleg asta este deja prea tarziu de multe ori...

 • croitoru mihaela

  croitoru mihaela 24 iun 2009 17:34

  eu stiu ca notele la purtare se stabilesc in CP dar dirigintele si consiliul clasei o fac in prealabil in CP se discuta mai ales notele de 7 si sub sapte care pot constitui si abateri disciplinare este f. adevarat ca parintii elevilor problema nu vin pe la scoala nici atunci cand sunt chemati nici din proprie initiativa ptr. asi monitoriza copilul cand vad ca nota la purtare este mica se alarmeaza si tot ei au gura mare

 • Elena Dumitrachi

  Elena Dumitrachi 22 iun 2009 11:54

  Stimata doamna, cadru didactic! Stiti ca notele la purtare se pun in Consiliul Profesoral, si banuiesc ca ati luat legatura cu dirigintele periodic, nu in ultima zi a anului scolar....Sunt multi parinti care nu trec pe la scoala tot anul, la sedintele cu parintii nu vin, iar scrisoarea de instiintare pe care o trimite dirigintele, poate ajunge in mainile copilului...!Cine e de vina? Poate si dirigintele, dar si parintele care nu-l intereseaza soarta propriului copil!

Citeste articole din aceasta tema

Mai multe