characters characters
alina boambes 05 oct 2016

buna ziua Doresc sa cunosc exact obligatiile copilului meu in ce priveste implicarea intr-o activitate extracuriculara, pentru care nu a optat. In ce masura este obligat sa participe?

Propus de: alina boambes   |  

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani.

Buna ziua
Doresc sa cunosc exact obligatiile copilului meu in ce priveste implicarea intr-o activitate extracuriculara, pentru care nu a optat. In ce masura este obligat sa participe? Care sunt obligatiile scolii fata de elevul care si-a exprimat optiunea de a nu participa?
Doresc deasemeni sa stiu daca este legal ca o scoala sa isi schimbe oferta educationala dupa inceperea anului scolar, in conditiile in care copiii sunt inscrisi in baza ofertei educationale dinainte de schimbare 

Raspunsuri(2)

Autentifică-te pentru a putea raspunde.
 • alina boambes
  rating up 0 rating down

  alina boambes 19 nov 2016 00:27

  Va mulțumesc pentru răspuns.  Încă nu sunt foarte lămurita,  copilul meu este obligat sa participe la activitate cu toate ca am depus cerere scrisa la școală să-l scot de la acea activitate la care nu l-am înscris niciodată.  Răspunsul scolii a fost ca este o activitate extracurriculara oferita în pachetul educational de baza,  nu o plătesc ca opțional și nu pot renunță la ea.  Este vorba despre o limba străină care se facere 2 ori pe săptămână și cu care eu nu vreau sa mi încarc copilul. Ce ma sfătuiți sa fac? 

 • Nicolae Viorel
  rating up +1 rating down

  Nicolae Viorel 03 nov 2016 08:01

  Activităţile extracurriculare sunt un nou concept al şcolii româneşti şi se referă la "Educaţia formală ce include şi activităţi extracurricular (cu accent pe informaţie), educaţia nonformală cuprinde activităţile extraşcolare(cu accent pe dezvoltatrea capacităţilor practice,interese,dorinţe) " Citat din"Curriculum pedagogic" Sorin Cristea, pag.196 unde găsiţi mai multe detalii.
  Se poate defini pe înţelesul tuturor ca activităţi extraşcolare sau modalitatea neinstituţionalizată de realizare a educaţiei.
  Vizionarea emisiunilor muzicale, de teatru de copii, distractive sau sportive, stimulează şi orientează copiii spre unele domenii de activitate: muzică, sport, poezie, pictură. Excursiile şi taberele şcolare contribuie la îmbogăţirea cunoştinţelor copiilor despre frumuseţile ţării, la educarea dragostei, respectului pentru frumosul din natură, artă, cultură. Prin excursii, copiii pot cunoaşte realizările oamenilor, locurile unde s-au născut, au trăit şi au creat opere de artă.
  Dacă copilul nu a optat este simplu, nu participă dar trebuie să nu uităm că aceste activităţi sunt benefice pentru o mai bună educaţie, orientare sau definire a viitorului om.

Citeste articole din aceasta tema

 • Managementul clasei de elevi
  Cum pot incuraja cadrele didactice comportamentele pozitive in clasa
  04 decembrie 2019   

  Primul pas este sa intelegem mai bine de ce apar comportamentele dificile ale copiilor in clasa.

 • Relatia parinte profesor
  Ce vor cadrele didactice sa stie parintii
  04 octombrie 2019   

  Succesul copilului la scoala depinde mult si de disponibilitatea parintilor si a profesorilor de a construi o relatie pozitiva, din care copiii sa aiba de castigat pe termen lung.

 • Comunicarea eficienta parinte profesor
  Ce vor parintii sa stie profesorii
  03 octombrie 2019   

  Toata lumea este de acord ca o comunicare eficienta dintre parinti si profesori este esentiala pentru rezultatele scolare bune ale copiilor. Deseori, ca in orice alta relatie umana, lucrurile cele mai importante raman insa nespuse, atat din partea parintilor, cat si din partea profesorilor.

Mai multe