characters characters
adi radu 23 oct 2014

Cum sa reactionez fata de invatatoare fara frica urmarilor fata de fetita?

Propus de: adi radu   |  

Varsta: 6 - 11 ani.

Prima data a traso de par -sotul  a mers atunci si a stat de vorba cu ea. Acum i-a dat opalma pt ca "nu a avut caietul de romana " dar il avea in ghiozdat si fetita la gasit mai tarziu

Raspunsuri(3)

Autentifică-te pentru a putea raspunde.
 • Caciula 2 Ioana
  rating up +2 rating down

  Caciula 2 Ioana 23 oct 2014 17:21

  Buna ziua

  Pedepsele corporale sunt strict interzise in invatamantul romanesc prin Legea Educatiei, astfel incat aceste practici nu trebuie tolerate. Urmari negative exista si in cazul repetarii acestor abuzuri, la nivel emotional, pentru copil, in sensul ca scade stima de sine, apare teama, nesiguranta, chiar refuzul scolar, anxietatea etc. Astfel ca exista optiunea de a mai discuta inca o data cu invatatoarea si de a-i spune ca nu acceptati si ca nu este normal un astfel de comportament fata de fetita, cu explicarea consecintelor legale ale acestuia. Alta optiune este de a muta copilul in alta clasa/scoala, pentru a evita o procedura legala si consecintele sale. Si in fine, exista varianta de a sesiza situatia conducerii scolii, inspectoratului scolar, astfel ca se va declansa probabil o procedura interna si se va comunica o solutie in final pentru sesizarea dvs. Ca parinti, dvs. sunteti cei mai in masura sa evaluati situatia in care va aflati, posibilele reactii ale doamnei invatatoare si cea mai buna cale pe care sa o urmati pentru a minimiza efectele negative asupra copilului. va uram succes in rezolvarea situatiei, fara a amana aceasta rezolvare, si sa ne scrieti cum ati procedat.

 • Psihoterapeut Catalina Hetel
  rating up +1 rating down

  Psihoterapeut Catalina Hetel 23 oct 2014 17:13

  Draga mamica, iti sugerez clar sa reactionezi. Exista un adult care iti agreseaza copilul. Daca tu ca parinte nu reactionezi, copilul va intelege ca tu nu il crezi, nu ii intelegi suferinta, se va simti lasat singur intr-o lume ostila, abandonat chiar. Acest gen de comportamente ale persoanelor cu autoritate (profesori, medici etc), trezesc in noi un comportament de copil. Ne simtim mici si nu stim cum sa reactionam. Realitatea este ca esti parinte, ca ai datoria de a-ti insoti copilul in crestere si educatie, sa il aperi si sa il protejezi. Fii ferma in atitudinea ta si nu mai lasa astfel de lucruri sa se intample. Nu este normal ca astfel de situatii sa se intample si nu exista nici un fel de scuza pentru astfel de reactii. Deci dreptatea e de partea ta. Invata-ti copilul ce inseamna sa fii demn, fara teama de repercursiuni. 

 • Clara Popescu
  rating up 0 rating down

  Clara Popescu 23 oct 2014 15:07

  Mă întristează mereu asemenea incidente în care sunt implicaţi copii şi cadre didactice.
  Nu ştiu în ce clasă este fetiţa ta şi dacă şi alţi colegi de clasă sunt supuşi unor asemenea tratamente. Oricum ar fi, nu este normal să reacţioneze aşa. Mai mult, aş spune că nu există o modalitate de a reacţiona "diplomat" sau politicos pentru a o convinge pe doamna învăţătoare că nu e bine să bată copiii sau să îi agreseze...

  Poţi vorbi cu directorul şcolii, poţi apela la inspectoratul şcolar, dar pentru copil cred că cel mai bine îi va fi în altă clasă, cu o învăţătoare mai puţin violentă.

  Există de asemenea câtea cazuri de cadre didactice care au fost înregistrate fiind violente cu copiii şi care au pierdut locul de muncă în urma scandalului mediatic.

  E bine de ştiut în acest context că există o lege care protejează copiii împotriva abuzului fizic: legea 272/2004.

  Chiar aş vrea să ne spui cum ai procedat şi cum au evoluat lucrurile, cred că sunt mulţi părinţi în situaţia ta, din păcate.

Citeste articole din aceasta tema

Mai multe