characters characters
marioara Dobrinescu 15 dec 2014

Ce să fac?

Propus de: marioara Dobrinescu   |  

Varsta: 6 - 11 ani.

Copilul meu ,elev în clasa O se plânge că doamna l-a tras de păr fără motiv.Ce să fac ?Să-i atrag atenţia doamnei şi să-i spun că pedepsele fizice sunt interzise?Mi-e temă că se va răzbuna pe copil.Să închid ochii, dar ce fac ,dacă se repetă?

Raspunsuri(3)

Autentifică-te pentru a putea raspunde.
 • marioara Dobrinescu

  marioara Dobrinescu 18 dec 2014 19:59

  Bună seara!I-am spus doamnei că nu trebuie să aplice astfel de metode și că mai bine ar apela la "disciplinarea pozitivă",cred că a înțeles și sper că nu se va mai repeta !Vă mulțumesc pentru sfaturi,de fapt cred că doream mai mult o confirmare a ceea ce aveam de făcut.

 • Laura Ducu

  Laura Ducu 18 dec 2014 10:38

  Buna ziua!

  Este o situatie neplacuta, intr-adevar. Dar cred fiind vorba de un comportament care il afecteaza pe copil, trebuie sa luati atitudine. Cel mai bine ar fi sa nu va ganditi in avans la CUM va reactiona invatatoarea, sa evitati sa faceti proiectii si scenarii viitoare. Pentru moment trebuie sa va concentrati sa aveti o discutie calma si argumentata, in care sa ii explicati ca NU sunteti de acord cu astfel de metode educative si ca aveti speranta ca situatia nu se va mai repeta. Dupa cum a spus si utilizatoarea Caciula 2 Ioana, este important sa vorbiti pentru copilul dvs. Mult succes si asteptam vesti despre cum s-a solutionat!

 • Caciula 2 Ioana

  Caciula 2 Ioana 17 dec 2014 17:09

  Buna ziua

  Cu motiv sau fara, astfel de "pedepse" corporale sunt interzise prin lege si pot avea consecinte importante asupra dezvoltarii emotionale a copilului, avand in vedere si faptul ca vorbim de clasa 0, cand contactul cu scoala si adaptarea sunt la inceput. Cred ca puteti avea o discutie cu invatatoarea, in care sa ii spuneti pe un ton calm ca exista metode educative multiple, fara a se apela la agresiunile fizice, si ca dvs. nu sunteti de acord cu acestea. Este important sa vorbiti pentru copilul dvs., sa ii sustineti drepturile si sa se simta in siguranta. Ca se va razbuna pe copil, acest lucru este o ipoteza, care se poate realiza sau nu, insa in momentul in care sesizati un comportament care il dezavantajeaza pe copil, atunci va veti putea gandi la alte cai de solutionare.

Citeste articole din aceasta tema

Mai multe