characters characters
Nicolae Viorel 12 oct 2014

Cat de bine este asigurata securitatea copilului dumneavoastra atunci cand este in cadrul unei unitati de invatamant?

Propus de: Nicolae Viorel   |  

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani, 18 ani +.

Numai în semestrul I al acestui an şcolar s-a înregistrat o creştere a infracţiunilor de furt, loviri sau alte violenţe cu 13,6% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului şcolar precedent. Totuşi, 85% dintre evenimente au avut loc în curtea şcolii sau în clase şi doar 15% în zona adiacentă unităţilor de învăţământ, au precizat pentru AGERPRES reprezentanţi ai Direcţiei de Ordine Publică din cadrul Poliţiei Române. 

Sunt situaţii când profesorii anunţă cazurile grave de violenţă sunând la 112, însă de multe ori aceştia preferă să acţioneze singuri, fără să înştiinţeze organele abilitate. În alte cazuri, copiii sunt cei care sună la Poliţie, din curiozitate, nefiind cazul unei intervenţii. 

Adauga tu primul raspuns:

Autentifică-te pentru a putea raspunde.

Citeste articole din aceasta tema

 • Sapte feluri in care prevenim violenta la copii
  Sapte feluri in care prevenim violenta la copii
  23 august 2019   

  Violenta apare in urma interactiunii dintre factorii genetici si mediu. Nu putem schimba ADN-ul cu care ne-am nascut, insa putem sa influentam modul in care se exprima genele care predispun la violenta.

 • Anxietatea de evaluare
  Cum poate fi depasita teama de examene
  03 mai 2019   

  Cand vine vorba de examene importante, precum Evaluarea Nationala din clasa a VIII-a sau Bacalaureatul, intregul viitor al copiilor pare sa depinda de rezultatul acestora. Astfel, nu e de mirare ca situatiile de evaluare si testare pot da nastere la panica si teama intensa.

 • Anxietatea la scoala
  Teama in sala de clasa. Cum pot fi ajutati elevii anxiosi
  25 martie 2019   

  In fiecare clasa exista cel putin un copil cu probleme de anxietate. Desi anxietatea este o problema frecventa in randul copiilor, cadrele didactice pot avea dificultati in identificarea acesteia.

Mai multe