characters characters
Nicolae Viorel 12 oct 2014

Cat de bine este asigurata securitatea copilului dumneavoastra atunci cand este in cadrul unei unitati de invatamant?

Propus de: Nicolae Viorel   |  

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani, 18 ani +.

Numai în semestrul I al acestui an şcolar s-a înregistrat o creştere a infracţiunilor de furt, loviri sau alte violenţe cu 13,6% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului şcolar precedent. Totuşi, 85% dintre evenimente au avut loc în curtea şcolii sau în clase şi doar 15% în zona adiacentă unităţilor de învăţământ, au precizat pentru AGERPRES reprezentanţi ai Direcţiei de Ordine Publică din cadrul Poliţiei Române. 

Sunt situaţii când profesorii anunţă cazurile grave de violenţă sunând la 112, însă de multe ori aceştia preferă să acţioneze singuri, fără să înştiinţeze organele abilitate. În alte cazuri, copiii sunt cei care sună la Poliţie, din curiozitate, nefiind cazul unei intervenţii. 

Adauga tu primul raspuns:

Autentifică-te pentru a putea raspunde.

Citeste articole din aceasta tema

 • Schema vulnerabilitatii
  Cum se formeaza in copilarie teama excesiva fata de lume si viata
  24 octombrie 2022   

  Copiii care nu au primit sprijin in copilarie in fata temerilor, nu au fost ajutati sa isi gestioneze stresul sau sa se confrunte cu situatii noi pot ajunge la maturitate sa se teama de pericole improbabile sau inexistente.

 • Patru frici ale copiilor
  Patru frici frecvente in randul copiilor
  08 august 2022   

  Frica de esec, frica de ridicol, frica de necunoscut si frica de succes sunt printre cele mai frecvente frici care se nasc in copilarie, din interactiunea celor mici cu adultii din jur. Cum se manifesta aceste frici la copii si care sunt convingerile despre lume care sunt asociate cu acestea.

 • Rusinea si experientele adverse din copilarie
  Rusinea si experientele adverse din copilarie
  12 iulie 2022   

  Experientele adverse din copilarie (trauma, abuz, separarea de parinti, bullying-ul sau hartuirea) pot da nastere la rusine toxica pe termen lung, care nu dispare la maturitate fara un efort constient sau fara sprijin terapeutic.

Mai multe