characters characters
roibu alina 16 iun 2018

cum reactionez cand aflu ca baiatul meu in vasta de 13 ani ma minte si modifica note?

Propus de: roibu alina   |  

Varsta: 11 - 15 ani.

Buna ziua. Baiatul meu in varsta de 13 ani, elev in clasa a 7-a a modificat mediile in carnetul de note. Cum sa reactionez

Raspunsuri(1)

Autentifică-te pentru a putea raspunde.
 • Mara Andreescu
  rating up +1 rating down

  Mara Andreescu 19 iun 2018 12:06

  Bună, Alina. Cu siguranță este un moment dificil pentru tine, care te poate înfuria, speria sau dezamăgi. Înainte de a lua orice decizie, este bine să îi dai seama care sunt emoțiile tale în această situație, să le analizezi și să le accepți. Apoi poți avea o discuție cu copilul tău pentru a afla de ce a crezut că este necesar să facă acest lucru. Află care sunt temerile lui în legătură cu notele sale, de ce nu a reușit să ia note mai bune în acest an și decideți împreună cum poate fi ajutat în anul școlar viitor. Spune-i cum te face să te simți minciuna lui, fără a folosi violența verbală, întreabă-l pe el cum vede această problemă.
  Îi poți explica băiatului tău că o astfel de minciună nu este doar ineficientă (oricum afli notele sale de la școală), dar și inutilă. Notele copiilor sunt date pentru a indica nivelul lor de pregătire, iar scopul real al educației nu este o colecție de note bune, ci cunoașterea și dezvoltarea copiilor.
  Dacă în familia voastră au fost folosite pedepsele sau recompensele pentru note, poate este bine să revizuiți această strategie. Mai ales la vârste mari, recompensele sau pedepsele nu își mai îndeplinesc scopul (după cum se vede, copiii pot minți pentru a evita pedepse sau pentru a obțne recompense).
  Dacă nu a mințit pentru a evita o pedeapsă, probabil a mințit pentru că se simte rușinat sau îi este teamă că va pierde aprecierea și iubirea voastră. Oricare ar fi motivele copilului tău, cred că ar trebui să îl ajuți să găsească o soluție mai bună data viitoare când ia o notă mică. Eventual în vacanță îl poți încuraja să recupereze materia și să descopere modalități mai eficiente de a învăța.

Citeste articole din aceasta tema

Mai multe