characters characters
georgeta adina ionescu 16 oct 2015

buna ziua. Doresc sa aflu amanunte despre testele initiale (predictive). Daca exista un act normativ in care acestea sunt prevazute. Exista un regim juridic al acestora?

Propus de: georgeta adina ionescu   |  

Varsta: 11 - 15 ani.

rezultatele acestor teste initiale trebuie trecute in catalog sau aceste rezultate reprezinta situatia elevilor la inceputul anului si in functie de ele (rezultate) profesorul isi planifica activitatea in anul scolar care urmeaza? Practic, in opinia mea aceste teste sunt echivalente tezelor de final din anul trecut. Testul predictiv acopera toata materia anului trecut, dar cred ca trebuie sa se tina cont de faptul ca elevul a fost in vacanta mare. Concret, un profesor nou venit la clasa poate da cu toti copiii de "pamant" dupa doua saptamani de cursuri? Are voie sau nu sa treaca notele la testul initial? Sau ramane la aprecierea acestuia.

Raspunsuri(2)

Autentifică-te pentru a putea raspunde.
 • georgeta adina ionescu
  rating up 0 rating down

  georgeta adina ionescu 07 nov 2015 09:59

  multumesc mult doamnei clara popescu

 • Clara Popescu
  rating up -1 rating down

  Clara Popescu 16 oct 2015 14:09

  Testele iniţiale nu sunt reglementate de o lege (din câte ştiu eu), dar sunt recomandate tocmai pentru ca profesorul să evalueze situaţia elevilor şi pentru a-şi planifica în funcţie de rezultatele lor, activitatea la catedră. Din acest motiv, nu este recomandat ca notele la testele iniţiale să fie trecute în catalog, pentru că scopul lor este de a-l orienta pe profesor, nu de a evalua copiii pentru notare. Fiecare profesor poate decide şi altfel, dar în mod normal, rezultatele testelor iniţiale lor nu sunt trecute în catalog.

Citeste articole din aceasta tema

 • Esecul scolar
  Cum ii ajutam pe copii sa depaseasca esecurile la scoala
  25 octombrie 2019   

  Experienta scolara a oricarui elev include si note proaste, teme dificile, proiecte cu termene limita depasite si teste sau examene cu rezultate mai putin fericite.

 • Relatia parinte profesor
  Ce vor cadrele didactice sa stie parintii
  04 octombrie 2019   

  Succesul copilului la scoala depinde mult si de disponibilitatea parintilor si a profesorilor de a construi o relatie pozitiva, din care copiii sa aiba de castigat pe termen lung.

 • Comunicarea eficienta parinte profesor
  Ce vor parintii sa stie profesorii
  03 octombrie 2019   

  Toata lumea este de acord ca o comunicare eficienta dintre parinti si profesori este esentiala pentru rezultatele scolare bune ale copiilor. Deseori, ca in orice alta relatie umana, lucrurile cele mai importante raman insa nespuse, atat din partea parintilor, cat si din partea profesorilor.

Mai multe