characters characters
georgeta adina ionescu 16 oct 2015

buna ziua. Doresc sa aflu amanunte despre testele initiale (predictive). Daca exista un act normativ in care acestea sunt prevazute. Exista un regim juridic al acestora?

Propus de: georgeta adina ionescu   |  

Varsta: 11 - 15 ani.

rezultatele acestor teste initiale trebuie trecute in catalog sau aceste rezultate reprezinta situatia elevilor la inceputul anului si in functie de ele (rezultate) profesorul isi planifica activitatea in anul scolar care urmeaza? Practic, in opinia mea aceste teste sunt echivalente tezelor de final din anul trecut. Testul predictiv acopera toata materia anului trecut, dar cred ca trebuie sa se tina cont de faptul ca elevul a fost in vacanta mare. Concret, un profesor nou venit la clasa poate da cu toti copiii de "pamant" dupa doua saptamani de cursuri? Are voie sau nu sa treaca notele la testul initial? Sau ramane la aprecierea acestuia.

Raspunsuri(2)

Autentifică-te pentru a putea raspunde.
 • georgeta adina ionescu
  rating up 0 rating down

  georgeta adina ionescu 07 nov 2015 09:59

  multumesc mult doamnei clara popescu

 • Clara Popescu
  rating up -1 rating down

  Clara Popescu 16 oct 2015 14:09

  Testele iniţiale nu sunt reglementate de o lege (din câte ştiu eu), dar sunt recomandate tocmai pentru ca profesorul să evalueze situaţia elevilor şi pentru a-şi planifica în funcţie de rezultatele lor, activitatea la catedră. Din acest motiv, nu este recomandat ca notele la testele iniţiale să fie trecute în catalog, pentru că scopul lor este de a-l orienta pe profesor, nu de a evalua copiii pentru notare. Fiecare profesor poate decide şi altfel, dar în mod normal, rezultatele testelor iniţiale lor nu sunt trecute în catalog.

Citeste articole din aceasta tema

 • Scuze care ii impiedica pe copii sa invete
  Scuze care ii impiedica pe copii sa invete
  18 august 2021   

  Vacanta de vara se apropie de final incet, iar preocuparile legate de scoala incep sa isi faca aparitia treptat. Cum ii putem ajuta pe copii sa fie motivati sa invete? Incepand cu scuzele sau convingerile irationale care ii impiedica sa depuna efort cand vine vorba de invatare.

 • Patru emotii asociate cu invatarea
  Patru emotii normale traite de copil cand invata lucruri noi
  15 iulie 2021   

  Multi copii intampina probleme in invatare nu pentru ca nu au abilitatile cognitive necesare pentru a intelege, ci pentru ca nu isi pot gestiona eficient emotiile care apar in timpul invatarii.

 • Cum il invatam pe copil sa isi ceara iertare
  Cum il invatam pe copil sa isi ceara iertare
  25 iunie 2021   

  Conflictele si greselile in relatiile cu cei din jur sunt inevitabile, inca din primii ani de viata. Cum ii invatam pe copii sa repare rupturile care apar in relatiile cu cei dragi? Iata cateva recomandari despre ce inseamna sa ne cerem iertare in mod autentic.

Mai multe