characters characters
Delia Lungu 06 aug 2010

Ce carti pentru copii recomanda parintii?

Propus de: Delia Lungu   |  

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

In prezent, exista o oferta bogata de carti pentru copii. Tu ce alegi din multitudinea de titluri existente pe piata in prezent? Ce ai recomanda si altor parinti? Spune-ne titlul unei carti educative care i-a placut in mod special copilului tau si varsta la care a citit-o, pentru a inspira si alti parinti atunci cand decid ce carti sa cumpere copiilor lor.

Raspunsuri(25)

Autentifică-te pentru a putea raspunde.
 • Luminita Virlan
  rating up 0 rating down

  Luminita Virlan 20 mai 2015 12:27

  Adapostul de Kathi Appelt
  Miraculoasa calatorie a lui Edward Tulene de Kate Dicamillo
  Le recomand deoarece au fost apreciate de fiul meu de 6 ani. Chiar si dupa citeva luni isi mai aminteste numele personajelor.

 • iva
  rating up +1 rating down

  iva 12 mai 2014 23:21

  Poate nu am citit eu bine,dar nu am gasit in recomandarile anterioare CIRESARII lui C-tin Chirita,un  model de prietenie,sensibilitate,tenacitate si bun simt.
  Pt.ciclu primar as recomanda povestirile religioaase ale lui Leon Magdan.
  Eu,personal,astept si alte provacari...literare,mai putin cunoscute .

 • Mara Lorena
  rating up 0 rating down

  Mara Lorena 15 nov 2011 18:47

  VIS DE CRACIUN - pentru ca tot se apropie Craciunul ! Este o carte personalizata f.f. frumoasa pe care am comandat-o copiilor mei.

 • ManuElla
  rating up 0 rating down

  ManuElla 09 iul 2011 11:03

  Carti recomandate Pentru copiii claselor I-IV: Felix Salten - Bambi Carlo Colodi - Aventurile lui Pinicchio P.L. Travers - Mary Poppins J.M. Barrie - Peter Pan J.M. Barrie - Peter Pan in Gradina Kensington Howard Pyle - Robin Hood Selma Lagerlof - Minunata calatorie a lui Nils Holgersson Frank Baum - Vtajitorul din Oz Antoine de Saint-Exupery - Micul print Mircea Santimbreanu - Recreatia mare Ion Creanga - Povesti, povestiri Mihail Sadoveanu - Dumbrava minunata Mihai Eminescu - Fat-Frumos-din-Lacrima Petre spirescu - Basme

 • co_ra
  rating up 0 rating down

  co_ra 09 iul 2011 11:03

  Pentru copii, mari si mici, o extraordinare carte este Vrajitorul din Oz. Noi am citit-o si recitit-o cu aceeasi placere. Sunt multe de invatat din calatoria lui Doroty. Povestile lui Ion Creanga sunt fascinante. Pentru cei pina pe la 5 - 6 ani as recomanda cartile lui Tony Wolf cu Prietenii din padurea fermecata,Piticii, Uriasii,Zinele, Animalele, sunt povestioare scurte pline de haz si talc si care fac deliciul copiilor. Tot de Tony Wolf Povestiri de Craciun, un altfel de calendar de ajun care arata bine si in bradut- e vorba de 24 de carticele care se pot si agata si care contin cite o scurta povestioara.Bradutul de Craciun e iar o carte minunata, iar pentru cei mici sunt frumoase si povestioarele scrise de John Patience- Drumul Mare, Malul Apei,Padurea Salbatica, Aventurile Broscoiului. Pina la urma cel mai important este sa invatam copiii sa iubeasca cititul.

 • ManuElla
  rating up 0 rating down

  ManuElla 09 iul 2011 10:53

  CATEVA DIN CARTILE PREFERATE DE COPIII CARE CITESC PENTRU ELEVII CLASELOR I-IV: J.M.Barrie - Peter Pan si Peter Pan in Gradina Kensington P.L. Travers - Marry Poppins Carlo Collodi - Aventurile lui Pinocchio Felix Salten - Bambi Howard Pyle - Robin Hood Mircea Santimbreanu - Recreatia marePENTRU ELEVII CLASELOR V-VIII: Mark Twain - Aventurile lui Tom Sawyer Edgar Rice Burroughs - Tarzan Daniel Defoe - Robinson Crusoe *** - Cartile lui Jules Verne PENTRU TOTI COPIII Petre Ispiescu - Basme H.C.Andersen - Basme

 • Gabriela Vochescu
  rating up 0 rating down

  Gabriela Vochescu 06 iul 2011 18:45

  Corect,suntem in vacanta mare!Si pentru ca sufletul meu are 20 de ani am recitit "La Medeleni"...Mi-am regasit copilaria si timpurile fara griji!

 • Delia Lungu
  rating up 0 rating down

  Delia Lungu 03 iul 2011 10:33

  Avand in vedere ca suntem in vacanta mare, va invitam sa reluam recomandarile de carti pentru copii.Ce carte a citit copilul tau si i-a placut foarte mult? Te rugam sa precizezi si varsta copilului.

 • Gabriela Vochescu
  rating up 0 rating down

  Gabriela Vochescu 09 ian 2011 16:53

  Din categoria enciclopedii,a aparut o carte noua,pentru varsta 5-7 ani,frumos ilustrata,cu informatii din domenii variate si cu un set minim de intrebari la care copilul poate sa raspunda dupa lecturare:Vreau si eu sa stiu,editura Teora.

 • daniela poteras
  rating up 0 rating down

  daniela poteras 09 ian 2011 16:53

  Singur pe lume este foarte frumoasa si interesanta.

Citeste articole din aceasta tema

Mai multe