characters characters
claudia ana 20 sep 2017

buna ziua ! mai sunt copii care "mananca" litere?

Propus de: claudia ana   |  

Varsta: 6 ani, 7 ani, 9 ani, 10 ani.

am citit pe toate forumurille despre dificultatile copiilor si probleme ale acestora,dar nu am intalnit niciun caz asemanator cu al meu. am un copil in clasa a 2 a si "mananca" litere la scris,chiar si atunci cand are de transcris un text cu cartea in fata. anul acesta au inceput sa scrie problemele la mate pe caiet ,in clasa si sa le lucreze. zilnic,acasa corectez sumedenia de cuvinte din care uneori lipseste cate o litera,sau chiar si o silaba. peste tot citesc despre copii atat de destepti si inteligenti care scriu si citesc inca de la varsta de 3-4 ani,iar eu ma confrunt cu aceasta situatie la 8 ani. imi puteti spune ce credeti ca ar trebui sa fac in situatia data si care ar fi motivele?  multumesc.

Raspunsuri(4)

Autentifică-te pentru a putea raspunde.
 • Mariana Vlad

  Mariana Vlad 29 oct 2018 22:07

  Se intampla cad gândește mult mai repede decat scrie si nu are legatura cu disgrafia . Tot ce poate sa faca este sa se verifice  daca are timp . Aveti incredere in el si incurajati-l ! Cand e stresat ,, mănâncă " mai multe litere . 

 • claudia ana

  claudia ana 12 ian 2018 14:37

  Adrian Sanda,care este scopul interventiei? 

 • ADRIAN SANDA

  ADRIAN SANDA 12 ian 2018 10:05

  eu nu mananc nici o litera!desi sunt parinte![:

 • Mara Andreescu

  Mara Andreescu 20 sep 2017 11:50

  Buna, Claudia. Cred ca cel mai prudent este sa mergi cu copilul tau la un logoped. Problemele de scriere sunt frecvente cand cei mici invata sa scrie, dar in timp ar trebui sa se amelioreze. Un logoped ar trebui sa iti spuna daca cel mic are disgrafie (o tulburare de invatare in care scrisul este invatat cu dificultate) si ce fel de exercitii ar fi utile pentru a-l ajuta sa isi depaseasca problemele. De obicei, disgrafia apare impreuna cu dislexia (manifestata prin dificultati de citire). Este foarte posibil sa nu fie cazul copilului tau, dar este mai bine sa fii prudenta si sa mergi cu el la un logoped. Poate fi vorba si doar de o problema de atentie, fiind nevoie doar sa se concentreze mai mult la scris. :) Mult succes!

Citeste articole din aceasta tema

Mai multe