characters characters
Maria Ilie 06 iul 2015

Buna seara, Sunt un parinte, si doresc in colaborare cu conducerea scolii generale sa infiintez o asociatie de parinti (gen ONG- nonprofit) care sa aiba ca obiect de activitate scoala dupa scoala?. doresc relatii?

Propus de: Maria Ilie   |  

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

Raspunsuri(1)

Autentifică-te pentru a putea raspunde.
 • Clara Popescu

  Clara Popescu 21 aug 2015 11:42

  Buna, pentru infiintarea unei asociatii, este nevoie sa parcurgeti mai multi pasi.

  Mai intai trebuie stabiliti membrii fondatori (cel putin 3), sediul social (la scoala sau la domiciliul unuia dintre parinti).

  Este necesara rezervarea denumirii asociatiei. Pentru rezervarea denumirii asociatiei, se plateste o taxa la Administratia Financiara, in contul Ministerului Justitiei.  Apoi, la registratura Ministerului Justitiei, trebuie depusa o cerere tip plus chitanta care atesta plata taxei. Daca nu sunteti din Bucuresti, puteti trimite cererea si chitanta prin posta.

  Veti avea nevoie sa scrieti Actul constitutiv si Statutul asociatiei – acte care sunt autentificate de un notar sau un avocat. Puteti gasi modele de asemenea acte aici: http://federatieparinti.edu.ro/modele.htm.

  Constituirea patrimoniului – pentru ca asociatia sa fie fondata, este necesar sa strangeti o suma de bani care va fi depusa la CEC, unde veti completa un formular si va fi nevoie sa anexati o copie dupa actul constitutiv autentificat.

  Urmeaza apoi depunerea dosarului la Judecatorie, eliberarea copiei dupa sentinta civila si atribuirea de cod fiscal.

  Poti afla detalii despre intregul proces aici: http://www.stiriong.ro/legislatie/legislatie-ong/etape-infiintare-organizatie-neguvername

Citeste articole din aceasta tema

Mai multe