Buna seara, Sunt un parinte, si doresc in colaborare cu conducerea scolii generale sa infiintez o asociatie de parinti (gen ONG- nonprofit) care sa aiba ca obiect de activitate scoala dupa scoala?. doresc relatii?
Raspunsuri(1)
-
Buna, pentru infiintarea unei asociatii, este nevoie sa parcurgeti mai multi pasi.
Mai intai trebuie stabiliti membrii fondatori (cel putin 3), sediul social (la scoala sau la domiciliul unuia dintre parinti).
Este necesara rezervarea denumirii asociatiei. Pentru rezervarea denumirii asociatiei, se plateste o taxa la Administratia Financiara, in contul Ministerului Justitiei. Apoi, la registratura Ministerului Justitiei, trebuie depusa o cerere tip plus chitanta care atesta plata taxei. Daca nu sunteti din Bucuresti, puteti trimite cererea si chitanta prin posta.
Veti avea nevoie sa scrieti Actul constitutiv si Statutul asociatiei – acte care sunt autentificate de un notar sau un avocat. Puteti gasi modele de asemenea acte aici: http://federatieparinti.edu.ro/modele.htm.
Constituirea patrimoniului – pentru ca asociatia sa fie fondata, este necesar sa strangeti o suma de bani care va fi depusa la CEC, unde veti completa un formular si va fi nevoie sa anexati o copie dupa actul constitutiv autentificat.
Urmeaza apoi depunerea dosarului la Judecatorie, eliberarea copiei dupa sentinta civila si atribuirea de cod fiscal.
Poti afla detalii despre intregul proces aici: http://www.stiriong.ro/legislatie/legislatie-ong/etape-infiintare-organizatie-neguvername
Citeste articole din aceasta tema
-
Interviu cu Silvia Ciubotaru Guta, coordonatoarea Laboratorului Ideo Ideis - ateliere de explorare personala si dezvoltare comunitara
Silvia Ciubotaru Guță este coordonatoarea Laboratorului de explorare personala si dezvoltare comunitara din cadrul Festivalului de Teatru Ideo Ideis din Alexandria.
-
Interviu cu Simona Ciff, psiholog si psihoterapeut. Partea a doua
Interviu cu Simona Ciff, psiholog si psihoterapeut. Partea a doua: despre motivatia pentru invatare versus disciplina in invatare, mituri legate de invatare si modalitati prin care parintii pot sa ofere copiilor un an scolar viitor mai bun.
-
Interviu cu Simona Ciff, psiholog si psihoterapeut: Cum pastram mintea antrenata si in vacanta?
Simona Ciff este psiholog si psihoterapeut si foloseste la momentul acesta experienta si cunostintele sale in programe de educatie a inteligentei emotionale pentru adulti si adolescenti. Este invitata adesea ca speaker pe teme precum: inteligenta emotionala, gestionarea emotiilor, fericirea, relatiile interumane, educatie, incredere in sine, echipa si leadership.